Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Προς Πώληση οι Ελληνικές Πρεσβείες


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ


Η Ελλάδα θα πωλήσει κτίρια πρεσβειών από το Λονδίνο μέχρι το Βελιγράδι, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg και σε σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει μυστική λίστα κτιρίων προς πώληση, μεταξύ των οποίων είναι και το κτίριο διπλωματικής αποστολής στο Βελιγράδι.

Σημειώνεται ότι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της δέσμευσης της Ελλάδας έναντι των πιστωτών να εξασφαλίσει 50 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, «στο σφυρί» θα βγουν όμορφα και ακριβά κτίρια διπλωματικών αντιπροσωπειών ανά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του Προξενείου στο Λονδίνο, που  βρίσκεται σε μία από τις πλέον ακριβές συνοικίες, οκταώροφου κτιρίου με γραφεία εμβαδού 3.000 τ.μ. στις Βρυξέλλες, του κτιρίου πρεσβείας στο Βελιγράδι εμβαδού 2.376 τ.μ., οικίας 1.200 τ.μ. στη Λιουμλπλιάνα, 8.000 τ.μ. στη Λευκωσία, ακινήτων στο Μονακό κλπ. .

Αυτές οι πωλήσεις αποτελούν επίσης έναν από τους όρους για την εκταμίευση της επόμενης δόσης δανείου 31,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ προς πώληση θα διατεθεί και το πρώην ανάκτορο στο Τατόι, καθώς οι πιέσεις των ευρωπαίων πιστωτών προς την Αθήνα εντείνονται.

Έτσι στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων, που οι πιστωτές απαιτούν, μετά  την ‘ενοικίαση’ ελληνικών νησιών, περίπου 20, που θα παραχωρηθούν έως 50 χρόνια για ανάπτυξη του τουρισμού ή εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, του 29% του ΟΠΑΠ, προστίθενται και ιστορικά και πανάκριβα Ελληνικά παραδοσιακά κτίρια στην Ευρώπη.

Είναι βέβαια ερωτηματικό πώς η ιδέα αυτή θα γίνει δεκτή από την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία μέχρι τώρα πάντα τασσόταν κατηγορηματικά κατά οποιασδήποτε προσπάθειας του κράτους να ‘ενοικιάσει’ τμήμα της επικράτειας του. Βέβαια η ενημέρωση του κόσμου για τέτοια θέματα είναι ελλιπής, αλλά εμείς θα προσπαθούμε για την παρουσίαση της αλήθειας όσο και αν αυτό είναι δυσάρεστο σε ορισμένους. Ο ενημερωμένος σωστά Έλληνας πρέπει να σταθεί στο ύψος του και να προστατέψει την Ελευθερία του.
 
 
 http://www.analystsforchange.org/2012/09/blog-post_8760.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...