Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

H λίστα Λαγκάρντ και το ταξίδι θρίλερ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στις ΗΠΑ


Όταν βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η είδηση για το ταξίδι του κ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ ανέφερε απλά ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Brookings για να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδας και ο ρόλος των ΗΠΑ». Κάποιοι συμπλήρωναν ότι με την ευκαιρία ο πρόεδρος θα συναντηθεί με την κόρη του η οποία σπουδάζει στο Georgetown μαζί με τον γιο του Κώστα Σκανδαλίδη.

Αίφνης σήμερα
διαβάζουμε πως ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.
Επίσης θα έχει επαφές με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Λαέλ Μπρέιναρντ και τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Κρίστοφερ Σμαρτ.


Ένα σχεδόν ιδιωτικό ταξίδι μέσα σε 24 ώρες μετατρέπεται σε επίσημο και γίνεται ενδιαφέρον για πολλές αναγνώσεις.


Στο πλάνο των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου με τα στελέχη του ΙΜF δεν προβλέπεται συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ κάτι που θα έδινε ειδικό βάρος στο ταξίδι του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και η μη συνάντηση όμως έχει το βάρος της! Η άρνηση της κ. Λαγκάρντ να δει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και έναν από τους 3 της συγκυβέρνησης δεν είναι άσχετη από τους χειρισμούς του-όσο και του Παπακωνσταντίνου-στην υπόθεση της περίφημης λίστας που η ίδια η σημερινή επικεφαλής του ταμείου απέστειλε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κι εκείνος την έχασε λες και επρόκειτο για κλειδιά του σπιτιού του.
Προφανώς η Λαγκάρντ δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών. Κι αν εκείνη εκδηλώνει με αυτό τον τρόπο την απαξίωσή της δεν θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα στελέχη του Ταμείου μια και η υπόθεση τους αφορά κατα κάποιο τρόπο. Τι εννοούμε; Όταν το Ταμείο έχει δώσει ήδη 40 δις στην Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι αρμόδιοι Έλληνες υπουργοί έχουν χάσει το CD με τους 2.000 Έλληνες φοροφυγάδες. Πρόκειται για δικαιολογίες που δεν τολμούσε να εκστομίσει ούτε κλεφτρόνι στο Ντιτρόιτ μπροστά στον σερίφη που το έκανε τσακωτό σε ώρα δράσης. Ο λόγος λοιπόν που τόσο τα στελέχη του ΔΝΤ, όσο και τα χαμηλόβαθμα του αμερικανικού υπ. Οικονομικών απαίτησαν από τον κ. Βενιζέλο να συναντηθεί μαζί τους είναι για να τον "ανακρίνουν"! Κι όχι μόνο για την ξεφτίλα με την λίστα Λαγκάρντ αλλά και για τα κολλητιλίκια της συγκυβέρνησης των 3 φραπεδιάρηδων με τους Γερμανούς. Το ταξίδι αυτό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο ιδιωτικό όσο εκείνος θα ήθελε, ούτε τόσο αναψυχής. Εκτός αν εννοούμε την αναψυχή που θα προσφέρει στους δασκαλεμένους Αμερικανούς αξιωματούχους καθώς θα τον υποβάλουν στο μαρτύριο των ερωτήσεων...


kourdistoportocali.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...