Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Καταργεί το πλαφόν του 3% και δίνει ημερομηνία εκλογών ο Σαμαράς για να βγάλει Πρόεδρο...

Την Κυριακή αναμένεται να “παίξει το τελευταίο χαρτί” ο Α. Σαμαράς...

Με αλλαγή του εκλογικού νόμου η ΔΗΜΑΡ έχει λόγο να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας .....Οριακές οι ισορροπίες με τους 12 βουλευτές που λείπουν να φαντάζουν ανυπέρβλητο εμπόδιο...

Ήδη από χθες οι πληροφορίες μιλούν για κίνηση του Αντώνη Σαμαρά που ουσιαστικά θα οδηγήσει και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ στην ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Μαξίμου εκτιμά ότι η αποδέσμευση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και η θετική ψήφος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα συμπαρασύρει και βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και άλλους ανεξάρτητους.

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι θεσμική. Οι πληροφορίες μιλούν για κίνηση που θα προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο των εκλογών, στο τελευταίο του διάγγελμα αναφέρθηκε γενικά στο τέλος του 2015, ενώ παράλληλα θα εντάξει στον διάλογο για την αλλαγή Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να επιστρέψουμε σε ένα αναλογικότερο σύστημα και μάλιστα με την κατάργηση του πλαφόν του 3% που δημοσκοπικά τουλάχιστον φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την είσοδο της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

Προς το παρόν το Μαξίμου μοιάζει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, έτσι είναι πολύ πιθανό η όποια κίνηση Σαμαρά να γίνει λίγες ώρες πριν την τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης Δευτέρας, δηλαδή προσδιορίζεται για την Κυριακή.

Η κίνηση για αλλαγή εκλογικού νόμου ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα “καλό πάτημα” για τη ΔΗΜΑΡ.

Με δεδομένη τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η όλη προσέγγιση έχει μπλοκάρει στο ότι η Κουμουνδούρου επιθυμεί διάλυση της ΔΗΜΑΡ ώστε να μην χαθεί το μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος.

Αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει κάθετα αντίθετους πολλούς από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και έτσι κάποιοι κινούνται ήδη προς το “ναι” στην ψήφιση Προέδρου.

Το να μην υπάρχει το εμπόδιο του 3% δίνει ελπίδες εισόδου στη Βουλή για τη ΔΗΜΑΡ, ενώ μια αλλαγή στάσης του κόμματος ίσως αποτελέσει τον καταλύτη για ανάλογες κινήσεις και από βουλευτές των ΑΝΕΛ.
 
  http://arouraios.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...