Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Αποστολόπουλος: Ο "κωλοτούμπας" που πέρασε από... πολλά "κρεβάτια"...


Γράφει ο Α.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο "Τσάκας" της επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής, με "βεβαρημένο" παρελθόν και απίστευτες κωλοτούμπες. Μυθομανής που έπειθε τους πάντες και πάντα ήταν πρώτο πλάνο δίπλα από ΓΑΠ, Καμμένο, Κόκκαλη, Λαυρεντιάδη...

Ποιος είναι όμως αυτός ο τόσο άνετος τυπάς που έκανε "σούπα" την πολιτική σκηνή τις τελευταίες ημέρες;


Αυτοδιαφημιζόταν ως άνθρωπος "κλειδί" με απίστευτες διασυνδέσεις αλλά και άνθρωπος της ΕΥΠ! Επί θητείας ΓΑΠ μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και στα Υπουργεία με τόση άνεση, που "ψάρωνε" τους πάντες. Ήταν ο "άνθρωπος" του ΓΑΠ, ο σύμβουλός του, το δεξί του χέρι πιο λαϊκά.

Η ιστορία του Αποστολόπουλου
Ξεκίνησε από την intralot του Σωκράτη Κόκκαλη ως απλός υπάλληλος και εξελίχθηκε σε διευθυντικό στέλεχος. Κυκλοθυμικός και απότομος με τους υφιστάμενούς του, γινόταν συχνά πυκνά θέμα αρνητικής συζήτησης από υπαλλήλους της εταιρίας. Η συμπάθεια και η εμπιστοσύνη του Σωκράτη Κόκκαλη για το πρόσωπό του, γρήγορα μετατράπηκε σε θυμό με αποτέλεσμα να πάρει "πόδι" με συνοπτικές διαδικασίες.

Αργότερα εμφανίζεται ως άνθρωπος της... Deutsche Bank(!) εκμεταλλευόμενος έναν συνονόματό του που όντως είχε εργαστεί για την τράπεζα, αλλά δεν βρισκόταν εν...ζωή!

Ο "μύθος" Αποστολόπουλος με το παρατσούκλι "Δευκαλίων"

Έτσι υπέγραφε στα άρθρα του -οικονομικού χαρακτήρα-. Ήξερε να ξεγλιστράει από παντού με χαρακτηριστική άνεση και να "παραμυθιάζει" για τις "άκρες" του. Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που ψαγμένοι πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες τον πέταξαν με κλωτσιές από το γραφείο τους. Αλλά δεν μασούσε στις "χυλόπιτες". Του άρεσε άλλωστε η καλή ζωή και να χώνεται παντού με όποιο κόστος. Ήρθε από το χωριό του με ένα παλιό BMW και λίγο καιρό μετά κυκλοφορούσε με μια αστραφτερή MERCEDES. Είχε και άλλες αδυναμίες. Malt whiskey και γυναίκες. Με ένα διαζύγιο στο ενεργητικό του και δυο παιδιά από τον γάμο του, τα "σπάει" γρήγορα και με εντάσεις σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες. Γρήγορα όμως πέφτει στην αγκαλιά μιας Ουκρανής...

Επί θητείας ΓΑΠ, ο Αποστολόπουλος βρίσκεται ανελλιπώς στις συσκέψεις του Μαξίμου για την αντιμετώπιση της κρίσης και τον ερχομό του ΔΝΤ ως ο άνθρωπος που θα διαχειριστεί καλύτερα από όλους την κατάσταση.

Από αριστερά στα δεξιά και από τα δεξιά στους businessman...

Μετά το τέλος του ΓΑΠ, ο Αποστολόπουλος βρίσκεται στο πλευρό του Σαμαρά μέσω του Δημήτρη Σταμάτη. Για λίγο όμως. Πλευρίζει τον Πάνο Καμμένο και ξαφνικά όλοι τον βλέπουν στην θέση του συμβούλου του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Χάος...

Ο άνθρωπος των CDS
Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν τότε στη ΝΔ, ως τον άνθρωπο που θα κάνει αποκαλύψεις για το θέμα των CDS και την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου

Με την υπόδειξη του Δημήτρη Σταμάτη, ο Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία στον Πάνο Καμμένο για να δημοσιοποιηθεί το "σκάνδαλο των CDS". O Αποστολόπουλος δέχθηκε και κατέθεσε για το θέμα στην Εισαγγελία.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος τον συνάντησε αρκετές φορές και του ζήτησε να τον βοηθήσει σε θέματα οικονομικής πολιτικής.


Έκανε και ένα πέρασμα από Λαυρεντιάδη με κόστος...400.000 ευρώ

Στο ενδιάμεσο των "μετακομίσεων" Αποστολόπουλου από αριστερά προς δεξιά, βρέθηκε να "θητεύει" για πολύ λίγο στο πλευρό του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Φήμες από τον κύκλο του επιχειρηματία λένε πως ο Αποστολόπουλος τον "δάγκωσε" με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400.000 ευρώ. Ποιος μπορεί να ξέρει τι του "έταξε" ο "Δευκαλίων" και δεν το τήρησε;
Ο Λαυρεντιάδης αντιλαμβάνεται γρήγορα πόσο "μούφα" είναι και στήνεται ένας καβγάς... τρικούβερτος. Κάποιοι λένε πως έπεσαν και κάποιες "ψιλές".


Το "nerd" της τεχνολογίας που άφηνε υπονοούμενα ότι βρίσκεται και στους κόλπους της ΕΥΠ

Γνωστό παραμύθι των παπατζήδων, που πιστέψτε με κυκλοφορούν κατά δεκάδες στην πιάτσα, ότι με τις "άκρες" αλλά και τις γνώσεις του έχει και μια θέση στα κλιμάκια της ΕΥΠ ως "Αστυνόμος Σαΐνης". Μάλιστα, αρκετοί το ψιθύριζαν κατά καιρούς στην δημοσιογραφική πιάτσα.

Πέρασε ένα φεγγάρι και από τον Βαξεβάνη...

Υπέγραφε άρθρα στο περιοδικό του δημοσιογράφου ως "Δευκαλίων". Ωστόσο πριν από ένα χρόνο μεταξύ σοβαρού και αστείου προτείνει στον εκδότη του περιοδικού Κώστα Βαξεβάνη να μην τα βάζει με τραπεζίτες "θηρία" και θα κανονίσει αυτός να του σβηστούν τα δάνεια. Μετά από αυτή την προσέγγιση, η ομάδα του HOT DOC σταματά κάθε επαφή μαζί του.

Και οι μέρες και νύχτες του Αποστολόπουλου έγιναν βίντεο και "μεσιτείες" την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας πολιτική αστάθεια και πανικό για το αποτέλεσμα του ΠτΔ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...