Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

τ.Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γράψας: Σε μια κρίση στο Αιγαίο, ο Στρατηγός Γράψας απείλησε να βυθίσει το Νορβηγικό που έκανε έρευνες συνοδεία πολεμικών και οι Τούρκοι έκαναν πίσω!

ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

τ.Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γράψας: Σε μια κρίση στο Αιγαίο, ο Στρατηγός Γράψας απείλησε να βυθίσει το Νορβηγικό που έκανε έρευνες συνοδεία πολεμικών και οι Τούρκοι έκαναν πίσω!
Δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.....

η τότε υπουργός των Εξωτερικών φέρεται να απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του Στρατηγού.

Ο Στρατηγός Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του και από τα όσα κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες, αυτό που βγαίνει είναι ότι ο Στρατηγός «πλήρωσε» γιατί ενοχλούσε με τα στρατηγικά του σχέδια και την επάνδρωση των βραχονησίδων, τους Τούρκους και τους Αμερικανούς!

Το καλοκαίρι του 2009 ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γράψας είχε προβεί σε πλήρη πολεμική προετοιμασία στο Αιγαίο, με διασπορά μαχητικών θεωρώντας ότι η Τουρκία, ετοιμαζόταν για «θερμό» επεισόδιο. Ένα επεισόδιο που παραλίγο να γίνει όταν κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης διέρρευσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες του Αιγαίου και τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο έσπευσε να κινηματογραφήσει την αλλαγή φρουράς σε μικρό νησί ανατολικά της Ρόδου για να «τεκμηριώσει» την αποστολή Ελληνικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των συνθηκών.
Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναφέρεται ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας.

Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε Ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά.
Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν.

Στην συνάντηση o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το Ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει!

(Αποκαλύψεις του Καθηγητή Μαρκεζίνη και τηλεγραφημάτων του Wikileaks)

http://veteranos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...