Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πρόεδρος ποιας ακριβώς …δημοκρατίας; Παγιδεύουν τη χώρα πάλι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Ενώ η κυβέρνηση μιλά για πολιτική σταθερότητα και ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και πάλι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατοχυρώνει την παράταση του Μνημονίου. Η ΠΝΠ τέθηκε σε ισχύ την...
Τετάρτη 17/12, την ίδια δηλαδή μέρα με την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, κατά την οποία η κυβερνητική υποψηφιότητα συγκέντρωσε μόλις 160 ψήφους.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή (μόνο για ενημέρωση!) μέχρι την προσεχή Δευτέρα και προβλέπει τους γνωστούς όρους εφαρμογής (παραίτηση ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας κλπ).

Με τη δημοσίευση της ΠΝΠ παρέχεται η εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να εκπροσωπήσουν την Ελληνική Δημοκρατία, την ΤτΕ και το ΤΧΣ αντίστοιχα, υπογράφοντας την Σύμβαση Τροποποίησης και τα παραρτήματά της.

Ορισμένα αποσπάσματα από το σχετικό ΦΕΚ:

«Με μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών, η δεύτερη Σύμβαση της παραγράφου 1, μετά την υπογραφή της από όλα τα προβλεπόμενα μέρη, διαβιβάζεται στη Βουλή για ενημέρωση»

«Η περίοδος Διαθεσιμότητας σε σχέση με την παρούσα Δανεική Διευκόλυνση θα αρχίσει από την ημερομηνία (συμπεριλαμβανομένη) κατά την οποία οι εν λόγω Ειδικοί Οροί της Διευκόλυνσης θα τεθούν σε ισχύ και θα λήξει στις 28 Φεβρουαρίου 2015»

«Τα Συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διαφορά ενδέχεται να προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την εγκυρότητα, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Δεύτερης Τροποιητικής Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου»

«Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι, όσον αφορά στα ίδια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία…»

«Ούτε ο Εγγυητής ούτε οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο απολαύει ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας ή άλλως από δικαιοδοσία, κατάσχεση – είτε πριν είτε μετά τη δικαστική απόφαση – ή εκτέλεση σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία αφορά τη Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση»Το σχέδιο κυβέρνησης – τρόικας είναι προφανές. Είτε εκλέγεται μνημονιακός πρόεδρος (αλήθεια έχει κάτι να πει ο κ. Σταύρος Δήμας για όλα αυτά; Ρητορική η ερώτηση) είτε η χώρα πάει σε εκλογές δεμένη χειροπόδαρα και σε καθεστώς τρομοκρατίας. Με σκοπό η νέα κυβέρνηση να τεθεί υπό την ομηρία κομμάτων και προσώπων του παλιού πολιτικού κατεστημένου και μόλις σχηματιστεί να πιεστεί μέσα σε μερικές μέρες να υποταχθεί στη θέληση των δανειστών. Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει την απάντηση που πρέπει σε αυτές τις μεθοδεύσεις, σπάζοντας τα μνημονιακά δεσμά.Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ
  www.e-dromos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...