Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

''Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος της''

''Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος της''

Συνεχίζονται τα «επιθετικά» δημοσιεύματα στον ξένο τύπο για τις αρνητικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal,  Irwin Stelzer σε σημερινό του κείμενο αναφέρει ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν θα μπορέσουν «ποτέ μα ποτέ» να αποπληρώσουν τα χρέη τους, καθώς είναι βέβαιο ότι οι χώρες αυτές...


δεν θα καταφέρουν να αποπληρώσουν εγκαίρως το χρέος τους, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην το αποπληρώσουν στο σύνολο τους.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ότι η χώρα που έχει δεχτεί τη στήριξη ολόκληρης της Ευρωζώνης ενδέχεται να επιστρέψει στους επενδυτές της περίπου το 25% της αξίας των ομολόγων, ενώ όπως σημειώνει οι ομολογιούχοι διατρέχουν τον κίνδυνο να πληρωθούν σε δραχμές αντί για ευρώ. Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι όποιος όρος κι αν χρησιμοποιηθεί ή «ανασχεδιασμός», ή «ήπια αναδιάρθρωση»,ή «εθελοντική αναδιάρθρωση» ή οτιδήποτε άλλο, πρόκειται πάντα περί χρεοκοπίας.

«Και αν η μετονομασία της χρεοκοπίας», συμπληρώνει ο ίδιος, «επιτρέπει στις τράπεζες να συνεχίσουν να εμπορεύονται τους ελληνικούς τίτλους στις αναγραφόμενες τιμές τους, ας είναι, αργά η γρήγορα η πραγματικότητα θα αποκαλυφθεί όπως συνέβη και με τις ανήθικες κυβερνήσεις που τώρα βρίσκονται στο έλεος των Ευρωπαίων ευεργετών τους». Οι ευρωπαϊκές χώρες δημιούργησαν έναν μηχανισμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ρευστότητας ενώ οι χώρες αυτές είναι αντιμέτωπες με κρίση φερεγγυότητας, υπογραμμίζει ο Stelzer . Προσθέτει επίσης ότι η λανθασμένη διάγνωση της ασθένειας χειροτερεύει την ασθένεια παρατείνοντας την περίοδο μέχρι τη σωστή «διάγνωση».
newscode
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...