Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΛ.ΑΣ : ένα βήμα πριν το λουκέτο!...ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ



http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEpjNZz8SN3HMmKE1S2LTLIQXguVfL9ofG8QxFi180g7qSFF-9Απλήρωτοι αστυνομικοί για τα "εκτός έδρας" του 2009 και του 2010, περικοπές δαπανών στις λειτουργικές ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών και γεννάιο πετσόκομα στην υπερωριακή εργασία και τα Σαββατοκύριακα περιλαμβάνονται στα προβλήματα που αργά αλλά σταθερά αποσυνθέτουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας. Aυτά δεν είναι αποκυήματα δημοσιογραφικής φαντασίας αλλά οι σοβαρές καταγγελίες που κάνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

ΕΛΑΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΡΟΛΑ

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος "τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίαρχα στις περικοπές δαπανών για τις λειτουργικές ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αστυνομικές υπηρεσίες να μη μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Με λίγα λόγια, ενδεχόμενα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κατεβάσουμε ρολά, δε θα μπορούν να λειτουργήσουν οι αστυνομικές υπηρεσίες".

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μεγάλο πρόβλημα δήλωσε ο κύριος Φωτόπουλος "έχουμε με την καταβολή των οφειλομένων "εκτός έδρας". Πολλοί συνάδελφοι μας έχουν πληρώσει από την τσέπη τους χρήματα από το 2009 και το 2010. Είναι γύρω στα 600.000 υπομνήματα για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα και αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει εάν αυτά δεν εγκριθούν.
Από ανεπίσημη πηγή μάθαμε πως ενδεχομένως τα χρωστούμενα του 2009 να κριθούν ως εκπρόθεσμα. Αυτό θα είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη και για τους αστυνομικούς αλλά και για τις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διαθέσει κάποια κονδύλια από τις πάγιες προκαταβολές.
Από εκεί και ύστερα μείζον θέμα προκύπτει με την νυχτερινή απασχόληση και την υπερωριακή πέραν του πενθημέρου. Άφησε να εννοηθεί στο γενικό μας συμβούλιο ο κύριος υπουργός και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι τα χρήματα αυτά επαρκούν για να καλύψουμε τις ανάγκες μας μέχρι και τον Αύγουστο".

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναρωτιεται τι θα γίνει απο τον Αύγουστο και μετά, "η αστυνομία δε θα λειτουργεί τη νύχτα; Δε θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα; Ή σκέφτονται να εργάζονται κάποιοι συνάδελφοι ή η μεγάλη πλειονοτητα χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη αμοιβη για αυτή τους την υπερεργασία;"

ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

"Από εμάς" δήλωσε ο κύριος Φωτόπουλος "έχει επισημανθεί το ζήτημα και πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις από τώρα ειδάλλως όπως έχουμε πάρει απόφαση στο γενικό μας συμβούλιο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα θα προβούμε σε ένστολες διαμαρτυρίες και σε περιφερειακό επίπεδο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και εάν δεν δούμε φως θα κάνουμε και ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Αθήνα με κυρίαρχο το ζήτημα ότι στο αγαθο της ασφάλειας του πολίτη δεν μπορούν να γίνουν περικοπές και πρέπει να σταθούν όρθιες οι υπηρεσίες μας, να μπορούν να λειτουργήσουν".
newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...