Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μαθαίνοντας την ιστορία γνωρίζεις το μέλλον


Ναι, να πληρώσουμε κι άλλους φόρους αλλά όχι άλλα χαρίσματα στα εργολαβοσυμφέροντα, άλλωστε πάντα εμείς ήμασταν που πληρώναμε για όλα...

Ως σήμερα τους φόρους στην Ελλάδα πληρώνουν σχεδόν αποκλειστικά μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η χώρα έφτασε στο ναδίρ διότι τα χρήματα αυτά κλαπήκαν ξεκάθαρα, αν κάποιος πάει σε Ανατολική Γερμανία, Ισραήλ ή Πορτογαλία, χώρες και περιοχές με σαφώς μικρότερο πλούτο από την Ελλάδα θα νιώσει ξεκάθαρα τι πάει να πει πως τα χρήματα μας κλάπηκαν και δεν επενδύθηκαν στον τόπο μας.

Είναι ξεκάθαρα συνεχές έγκλημα να εντοπίζονται σε "συγκεκριμένους και άλλους" υπέρογκα χρηματικά ποσά που δεν έχουν δικαιολογηθεί και αυτά να μην κρατούνται (και αναλόγως απόδειξης να δημεύονται ή να αποδίδονται) αλλά να αφήνονται έτσι ώστε σε ένα σάπιο παιχνίδι να ισχυροποιούν κι άλλο την θέση κάποιου όπου με αυτά μπορεί να αγοράσει και να εξαγοράσει ότι θέλει κι ότι χρειάζεται...Η κυβέρνηση μας απόλαυσε αλλά και απώλεσε μία απίστευτη εμπιστοσύνη μαζί με μία τεράστια ανεκτικότητα και υπομονή από τους πολίτες της χώρας. Ο λαός είχε την προσμονή αλλά και την ανάγκη, να πιστέψει και να δεχθεί πως έστω αυτή την ύστατη στιγμή με θυσίες θα μπορούσαμε να αλλάξουμε, όμως στράφι.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει και να αλλάξει τίποτε, το μόνο που έκανε είναι να μειώσει τους μισθούς σε κρατικούς υπάλληλους και συνταξιούχους ενώ "αξιοποίησε" όλα τα βαρίδια κολοτούμπες που κληρονόμησε.
Μαθαίνοντας την ιστορία γνωρίζεις το μέλλον. Το σύστημα δεν μπόρεσε ούτε αυτή την ύστατη ώρα να κόψει κεφάλια από το ίδιο το σύστημα ώστε να καταφέρει να γλιτώσει καν το ίδιο.

Σε μία λογική: ήρθε η σειρά μας για την καρέκλα, για την κατσαρόλα, μας οδηγούν και μας εκπαιδεύουν στην πλήρη κατάρρευση όχι μόνο της οικονομίας αλλά κάθε αξίας και κυρίως των κοινωνικών δομών.
Όταν λοιπόν αντιμετωπίζεις την ζωή κάποιου αλλά και των παιδιών του ως μηδενικής αξίας ζωή (ας μείνουν χωρίς δουλεία, ας μείνουν στον δρόμο , ας μην μπορούν να μπουν καν στο νοσοκομείο κ.α.) τότε να ξέρεις πως η διδαχή αυτή ταξιδεύει και έτσι τελικά εκπαιδεύεις ανθρώπους να θεωρούν πως όπως η δική τους και των παιδιών τους ζωή είναι μηδενικής αξίας έτσι είναι και δική σου!!! Πρόσφατο παράδειγμα: ο φόνος στο κέντρο της Αθήνας για ¤120.

Μάλλον οι Έλληνες παρά τις δυσκολίες παραμένουν ακόμη πρόθυμοι να προσφέρουν πολλά ακόμη, όσο σκληρά κι αν είναι, για να αλλάξουν τα πράγματα και το μέλλον τους. Η ιστορία έχει δείξει πως όποτε οι κρατούντες δεν κατάφεραν να αντιληφθούν το βουητό της οργής υπήρξαν κρεμάλες.

Υ.Γ.1 όσο δεν έχει προχωρήσει και ολοκληρωθεί διαδικασία να γίνουν οι Βουλευτές 200 από 300 (όπως επιτρέπει το Σύνταγμα) που είναι σήμερα, δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία.

Υ.Γ.2 πρόσφατα, δόθηκαν περίπου €20.000.000 από τα χρήματα του ελληνικού λαού στον Κορυδαλλό κι αντί για Αθλητισμό αποκτήσαμε μία ομορφη διακομματικης μουγκας χωματερη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...