Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Γιατί χρειαζόμαστε το ευρώ;



Θέμα ταμπού το ευρώ πριν λίγο καιρό, σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παντού, τόσο εντός της ΕΖ, όσο και εκτός.
Οι υποστηρικτές του ευρώ, αυτοί δηλαδή που με πάση θυσία βλέπουν το δρόμο της «σωτηρίας» της πατρίδας μας, (αλλά ποια είναι τέλος πάντων αυτή η πατρίδα, ο Βαρδινογιάννης ή οι εργαζόμενοι της χαλυβουργικής), ουσιαστικά οραματίζονται τη διέξοδο της χώρας μέσα από την υιοθέτηση ενός ισχυρού νομίσματος, όπως είναι το ευρώ, ενός νομίσματος το οποίο βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας μας.

Μας έδεσαν χειροπόδαρα για να μας δώσουν την 6η δόση




- Προίκα στην... επόμενη κυβέρνηση οι δεσμεύσεις για την 6η δόση
- Θα ισχύουν και μετά τις επόμενες εκλογές είπε ο Γιούνκερ
- Ο πρόεδρος του Eurogroup ετοιμάζει επιστολή σε Παπαδήμο...

- Μέσα Δεκεμβρίου φτάνουν τα λεφτά και η... τρόικα
- Στις 5/12 συνεδριάζει το ΔΝΤ, τι απαιτεί για να ανάψει και το δικό του "πράσινο φως"

Οι δεσμεύσεις που (αναγκάστηκαν) να δώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί για να εκταμιευτεί η περίφημη 6η δόση του δανείου είναι η...

Κράτος. Δημοκρατία.




Μετά από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ο σημερινός μαζάνθρωπος, η επικρατέστερη αντίληψη για το κράτος είναι ότι δήθεν αυτό ανήκει ή πρέπει να ανήκει στο λαό. Αυτό είναι ψέμα και συκοφαντία. Το ψέμα αυτό έχει κακές προθέσεις. Στην πραγματικότητα ποτέ κανένα κράτος δεν ανήκε στο παρελθόν, δεν ανήκει στο παρόν και δεν θα ανήκει στο μέλλον σε κανέναν λαό. Σε όλα τα κράτη υπάρχουν οι πραγματικοί διαχειριστές και αφεντικά και ο κύκλος αυτής της ελίτ είναι πολύ στενός. Όταν αυτός ο κύκλος έχει την ίδια εθνική καταγωγή και την ίδια εθνική συνείδηση όπως όλος ο λαός, τότε αυτό το κράτος πραγματικά θα νοιάζεται για το λαό (με την προϋπόθεση ότι ο λαός θα είναι ενεργός και αγωνιζόμενος).

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ


Στο «μικροσκόπιο» του Οικονομικού Εισαγγελέα μπαίνουν οι δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Το κατά …Μάρκον



του Μάρκου Μουζάκη
Ρεκόρ καταγράφει η επικοινωνιακή καταιγίδα των ΜΜΕ της διαπλοκής και των δημοσιογραφικών τους θεραπαινίδων, προς στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου! Βέβαια, έχει αρκετές φορές αυτή η χώρα βιώσει τέτοιου -αισχίστου, καθεστωτικού- είδους επικοινωνιακές πλημμυρίδες. Γι’ αυτό κι ο λαός είναι υποψιασμένος. Κοινώς, «δεν τσιμπάει». Μα η προσπάθεια καταβάλλεται…… Άλλωστε, η επιχείρηση αποσκοπεί και στα όσα θα συμβούν πέραν των χρονικών ορίων αυτής της κυβέρνησης. Στόχος των απανταχού νταβατζήδων, η δημιουργία μιας «κουλτούρας συνεργασιών και συναινέσεων», που θα τους βολεύει, θα διαιωνίζει την κυριαρχία τους, θα προστατεύει τα συμφέροντά τους, με τον λαό στη γωνία, φυσικά.
… Άμα, μάλιστα, οι επόμενες εκλογές δεν βγάλουν αυτοδυναμία, τότε πιστεύουν ότι εκεί θα οδηγηθούν αναγκαστικά τα πράγματα.
… Δεν βλέπετε ότι όλα τα διαπλεκόμενα συγκροτήματα, από… βουνό μέχρι θάλασσα, «σπρώχνουν» προς τα κει τις εξελίξεις;

Το τρίτο σενάριο για τη διάσωση της Ελλάδας



Υπάρχει ενδεχόμενο και ενός PSI 3 στην περίπτωση που το νυν, δηλαδή το PSI 2, έχει την τύχη του πρώτου; ...



Η απάντηση είναι καταφατική, αλλά, όπως λένε και οι αρμόδιες τραπεζικές πηγές, που επεξεργάζονται όλα τα σενάρια, το επόμενο ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Υπάρχει ζωή με το PSI 3;

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Παπαδήμο: «Δένουν χειροπόδαρα το μέλλον του λαού»








Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Παπαδήμο: «Δένουν χειροπόδαρα το μέλλον του λαού»

Την απόλυτη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη πολιτική, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.  

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι μοναδική δημοκρατική διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες.  

Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων διέγραψε το 93% των χρεών δανειολήπτριας. - - - Μεγάλη επιτυχία του ΙΝ.ΚΑ. Ηπείρου.


Δημοσιεύθηκε την 17-11-2011 η υπ’ αριθμ. 1/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ζίτσας Νομού Ιωαννίνων, η οποία διέγραψε τα χρέη δανειολήπτριας μέλους του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου κατά ποσοστό 93%.

Συγκεκριμένα, από συνολική οφειλή της δανειολήπτριας έναντι των τραπεζών ύψους 67.374,35 Ευρώ, διέγραψε 62.574,35 €. Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση η αιτούσα υποχρεούται να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες κάθε μήνα και επί μια τετραετία, το ποσό των 100 Ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη απόφαση, το Δικαστήριο έκρινε μεταξύ άλλων τα εξής:...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στόχος της κυβέρνησης Παπαδήμου η χρεοκοπία μέσα στο Ευρώ;




Δύο δρόμους έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα. Κάπως έτσι πορεύεται η κυβέρνηση Παπαδήμου κι ενώ η κρίση είναι πλέον παγκόσμια και όπως έδειξε και η έκθεση του ΟΟΣΑ η ύφεση στην οικονομία θα πλήξει όλες τις χώρες.
Δύο επιλογές έχει η κυβέρνηση και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews που επιβεβαιώνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ο υπέρ πάντων αγώνας που προσπαθεί να δώσει ο Παπαδήμος με τους ξένους είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης κι όχι εκτός αυτής. Ποια είναι η διαφορά;

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάρρευση...


Πριν από λίγες μέρες η είδηση που είχε σημασία ήταν το δημοσίευμα του Ρόιτερ που ήθελε τα ελληνικά διυλιστήρια να στρέφονται στο Ιράν για την προμήθεια αργού, ελλείψει γραμμών πίστωσης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις από άλλες χώρες.

Την εβδομάδα που πέρασε η είδηση που είχε σημασία και προδικάζει τις εξελίξεις ήταν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας να ακυρώσει τρία μεγάλα συνέδρια που είχε προγραμματίσει για την Αθήνα το 2012, το 2013 και το 2014, τα οποία θα έφερναν στην Αθήνα πάνω από 20.000 διανυκτερεύσεις...

Που θα πάει αυτή η περιβόητη 6η δόση;


Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ της επόμενης δόσης, για την οποία μας εκβιάζουν, θα διανεμηθούν ως εξής: 19% θα πάνε στο ελληνικό Δημόσιο, 23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες, 18% στην ΕΚΤ.

Η ΧΟΥΝΤΑ τους είναι εδώ!!!


Γράφει η Σόφη
Η ιστορία επαναλαμβάνεται… ΠΑΝΤΑ… κι αυτή τη φορά με το πιο καλοβαλμένο πρόσωπό της…. με δειλά αλλά σταθερά βήματα σφίγγει τον κλοιό…
Το σχέδιο γνωστό χρόνια τώρα για όσους μελετούν την διεθνή πολιτική σκηνή… Στόχος ο απόλυτος έλεγχος της ανθρωπότητας μέσω ελέγχου της κυριαρχίας των κρατών προς όφελος των γνωστών κέντρων εξουσίας.. … μην τα ξαναλέμε….. Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής, ΔΝΤ κ.ο.κ.

Πρώτα δημιουργείται η ανάγκη δανεισμού…

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.


Αλλά ο στόχος τους είναι σαφής: Κοινωνική ανοχή και πίστωση χρόνου μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο της πλήρους και ανεπίστρεπτης παραγωγικής και οικονομικής αποδόμησης που θα καταδικάσει την Ελληνική κοινωνία σε συνθήκες απόλυτης δυστυχίας δεκαετιών.
Η επάνοδος σε τροχιά ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι βασικό μέλημα του Χερτς Ράιχενμπαχ, Επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.
Αυτό προκύπτει από δήλωση του ιδίου κατά τη συνάντησή του με τους Έλληνες περιφερειάρχες στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ποιοι θα τα κάνουν όλα αυτά??? Ο Ράιχενμπαχ και οι υψηλοί του εργοδότες φυσικά…

Βαρουφάκης: Η Γερμανία θα φύγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα


Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το Ευρώ.
Η χώρα που πιθανώς θα αναγκαστεί να το κάνει είναι η Γερμανία, η οποία μάλλον θα δημιουργήσει μία δική της νομισματική ένωση, αφήνοντας έξω τη Γαλλία. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να μην αγοράζουν γερμανικά ομόλογα που είναι σε ευρώ. Σε Βρετανία και ΗΠΑ αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο μέσος Έλληνας δεν ευθύνεται για αυτή την κρίση και πως έχει υποφέρει περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ερμηνεύει στο tvxs.gr τις τελευταίες εξελίξεις και εξηγεί πού κατά τη γνώμη του βρισκόμαστε: κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ.

Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη καθαρή και αποτελεσματική λύση


Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη καθαρή και αποτελεσματική λύσηΆρθρο του Θεόδωρου Κατσανέβα
Και μετά την 6η δόση τι; Θα ακολουθήσει η , η , κλπ, μέχρις ότου η κα Μέρκελ θα μας δέσει χειροπόδαρα, υποθηκεύοντας όλη τη χώρα με αυτονόητες ολέθριες συνέπειες. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μία είναι η λύση: Επιστροφή στη δραχμή με ισοτίμησή της με καλάθι ισχυρών και μαλακών νομισμάτων, σε συνδυασμό με αναδιάρθρωση και κούρεμα κατά 50% του συνολικού χρέους και περίοδο χάριτος 2-3 ετών. Ή η ένταξή μας σε...

Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου


aigaio_petrelaioΗ Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών!

Δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία των ΔΟΥ



Έπιασαν... πιάτο οι εισπράξεις προστίμων

Κάθε πέρσι και καλύτερα είναι οι επιδόσεις των εφοριακών στον τομέα της είσπραξης των προστίμων. Χειρότερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας, το 2010:

Ποιοί είναι οι δανειστές της ανθρωπότητας;Φορολογούνται πουθενά;



Όλη η Ελλάδα χρωστάει. Το ίδιο και η υπόλοιπη ανθρωπότητα. 40 τρισεκατομμύρια χρωστάει η ανθρωπότητα αλλά σε κανένα ΜΜΕ δεν τίθεται το ερώτημα "Σε ποιους χρωστάμε, ποιοι μας δανείζουν" αλλά και "από ποιόν και πως φορολογούνται;".
Αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα δεν τίθενται από κανέναν γιατί οι Διεθνείς Εβραίοι Τραπεζίτες έχουν καταφέρει να ελέγχουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ.
Ένας κατάλογος από τους κορυφαίους τραπεζίτες που ελέγχουν το χρήμα παγκόσμια έχει διαρρεύσει πριν από χρόνια:

«Πακέτα επιβίωσης» για την επερχόμενη κοινωνική κατάρρευση κάνουν θραύση στις ΗΠΑ





Καθώς η οικονομία καταρρέει στις ΗΠΑ και η Μέση Ανατολή φαίνεται έτοιμη για πόλεμο, μια αλυσίδα καταστημάτων εργαλείων επιβίωσης στο Μισούρι έχει παρουσιάσει άλμα στις πωλήσεις και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που ετοιμάζονται για την πιθανή «κατάρρευση» της κοινωνίας.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ!


ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Απόλυτη ξεφτίλα λέμε. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνα για να κινηθούν και ο Παπουτσής τρέχει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που οι μάχιμοι αστυνομικοί μας πληρώνουν τις....

Πρόβα τζενεράλε για την λύση στην κρίση χρέους






ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου

Πρόβα τζενεράλε για την λύση στην κρίση χρέους εν μέσω σοβαρών διαφωνιών ως προς την συνταγή που θα ακολουθηθεί αναμένεται να είναι επί της ουσίας το σημερινό Eurogroup.

Απόψε οι 17 υπουργοί οικονομικών αναμένεται να αποφασίσουν επιτέλους,

ΣΟΚ!!! Απαγόρευσαν στον Άδωνι να φτιάχνει Νόμους!!! Και πως θα σώσει την Ελλάδα ρε μαλάκ@@;


Δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης (25/11) οι αρμοδιότητες του νέου υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σπυρίδωνα -Αδωνι Γεωργιάδη.
Στον κ.Γεωργιάδη ανατίθεται η εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος "Αλιείας".
Ο υφυπουργός έχει κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, εξαιρείται ωστόσο από...

Δραχμή: άπαντες προετοιμάζονται πλην της Ελλάδας!!


Τις χειρότερες φήμες επιβεβαιώνει με τη στάση της η ελληνική δημόσια διοίκηση τις τελευταίες μέρες, παρά και ενάντια μάλιστα στην ανησυχία που δείχνουν μεσαία στελέχη της, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη. Συγκεκριμένα, ενώ φουντώνουν οι φήμες και οι πιο βάσιμες ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, η κρατική μηχανή και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας αρνούνται να προβούν στην παραμικρή προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Ο κίνδυνος είναι...

Το χαράτσι για τα ακίνητα σε 12 δόσεις το 2012





- “Φεύγει” από τη ΔΕΗ, δεν θα κόβεται το ρεύμα
- Ψάχνουν τρόπο να πληρώνεται μέσω ΓΓΠΣ
- Ψάχνουν τρόπο να διορθώσουν λάθη σε τετραγωνικά κλπ....


Το σήριαλ με το χαράτσι έχει γίνει πλέον κακόγουστο αστείο. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πόσο τραγικά ανέτοιμοι ήταν να εφαρμόσουν ένα εισπρακτικό μέτρο και έπαιξαν με την αγωνία του κόσμου και συνεχίζουν να παίζουν ακόμα!

Η αμετανόητη Γερμανία έβαλε και πάλι την Ευρώπη σε κίνδυνο


  • 0
     



wp 8454 0 Η αμετανόητη Γερμανία έβαλε και πάλι την Ευρώπη σε κίνδυνο
Κάποτε ήταν η Πολωνία και η Ουγγαρία, ενώ σήμερα είναι η Ελλάδα και η Ιρλανδία τα πρώτα θύματα της νέας γερμανικής επίθεσης. Δεκάδες εκατομμύρια νεόφτωχων τα θύματά της.
Στο ίδιο έργο θεατές. Και πάλι μετά από μισό περίπου αιώνα βλέπουμε τη Γερμανία στον γνωστό της ρόλο. Στον ρόλο του «αξιολογητή» των λαών και των ανθρώπων. Στον ρόλο που της επιτρέπει να σηκώνει το «χέρι» και να δείχνει με το «δάκτυλο» τους «ανώτερους» και τους «κατώτερους». Στον ρόλο του «άξιου», ο οποίος διεκδικεί την «κηδεμονία» των «ανάξιων». Απλά άλλαξε λίγο η...

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει… (κάτι σαν) χρεοκοπία


Μια οικονομία… προ πολλού χρεοκοπημένη περιγράφει ο ΟΟΣΑ με τη φθινοπωρινή έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, προβλέπει ότι το 2012, ένα κρίσιμο έτος στο οποίο η κυβέρνηση και η τρόικα ποντάρουν πολλά στη σταθεροποίηση της οικονομίας, προκειμένου να ακολουθήσει η ανάκαμψη, η ύφεση θα κυμανθεί στα επίπεδα του 3%, η ανεργία στο 18,5%, και το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 7% του ΑΕΠ.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι συντάκτες της έκθεσης του ΟΟΣΑ δεν διστάζουν να αποτιμήσουν ως…

Το φάντασμα ενός PSI 3 πλανάται ήδη πάνω από την Ελλάδα!


Picture 0 for Το φάντασμα ενός PSI 3 πλανάται ήδη πάνω από την Ελλάδα!Η καταδικαστική για την Ελλάδα προοπτική ενός νέου (του τρίτου) PSI και πόσο πιθανή είναι η υιοθέτησή του

Υπάρχει προοπτική και νέου PSI; Η απάντηση είναι ναι, στην περίπτωση που κι αυτό, που μόλις τώρα άρχισε να «τρέχει», αποτύχει. Μόνο που θα...

Έλα ρε άτιμε απέναντί μου, για να δω αν έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου



  • 70 χρόνια σε περίμενα
Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας.
Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται.
Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

Έτσι θέλουν οι κυβερνώντες τον εκπαιδευτικό του μέλλοντος


Ο εκπαιδευτικός του μέλλοντος:
πρέπει να έχει τουλάχιστον τέσσερα πτυχία, σε όχι συναφή αντικείμενα, για να μπορεί να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα
πρέπει να είναι φυτοφάγος για να μπορεί να χορταίνει με καυκαλίθρες, ραδίκια του βουνού και κάθε είδους αγριόχορτα


θα πρέπει να αποφεύγει τα κοψίδια ακόμη και την τσικνοπέμπτη
πρέπει να συνηθίσει ώστε τα Χριστούγεννα να βολεύεται με κότα γεμιστή, το Πάσχα με κότα στη σούβλα και να μένει μακριά από Αη Βασίληδες και άλλα τέτοια μη χριστιανικά ήθη και έθιμα που συνοδεύονται με ανταλλαγές δώρων
πρέπει να διαθέτει συνταξιούχους γονείς για να μπορούν να συνδράμουν οικονομικά αν χρειαστεί ...

Μονδέρνες νόσοι


Μην περιμένεις σοβαρή ανάρτηση. Σήμερα έχει κωλοβάρεμα. 

Λένε ότι οι ψυχικές ασθένειες είναι «προσόντα» μόνο του δυτικού πολιτισμού και μάλιστα εκφράζουν την αμηχανία του εγκεφάλου μας να προσαρμοστεί σε τόσο γρήγορες αλλαγές στο περιβάλλον και τον τρόπο ζωής μας. Αν κρίνω από τις εμπειρίες μου σε ταξίδια εκτός δυτικών πολιτισμών, τείνω να συμφωνώ.

Συρία: puzzle για δυνατούς λύτες



Για όποιον έχει έφεση στα puzzles, η Συρία αποτελεί ιδανική περίπτωση. Αν η Λιβύη ήταν ένα πρόβλημα για αρχαρίους, η Συρία είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες. Η διαφορά έγκειται στο πλήθος των παικτών που συμμετέχουν, στην ποικιλία των συμφερόντων, αλλά και των παγίδων. Η Λιβύη, για παράδειγμα ήταν μια πολύ εύκολη περίπτωση. Άλλωστε αν δεν είχε εκτιμηθεί έτσι απ' την αρχή, τα πράγματα θα εξελίσσονταν εντελώς διαφορετικά. Σχεδόν μόνη και έρημη σ' αυτό τον κόσμο, χωρίς κανέναν δυνατό και σοβαρό σύμμαχο, χωρίς κανένα γείτονα να τρέξει να τής συμπαρασταθεί, και επιπλέον μόνο μια ανάσα κοντά απ' τη Γαλλία και την Ιταλία, ήταν εύκολο για το ΝΑΤΟ και τους έτερους καλοθελητές, (παρ' όλα αυτά όμως τούς πήρε μήνες), να βομβαρδίζουν ανενόχλητα, να στήνουν επαναστατικά συμβούλια, να μπαινοβγάζουν μυστικούς και στο τέλος να αποχωρούν, με το στόχο να έχει επιτευχθεί. Αν και εφ όσον, ο καιρός θα δείξει.

Δείτε πόσα χρήματα παίρνουν οι Έλληνες, οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι πολιτικοί και κλάψτε μαζί μας...




Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» λαμβάνει κοντά στις 345.000 ευρώ το χρόνο, 1000 ευρώ τη μέρα.
Ο Έλληνας βουλευτής κοντά 8-10.000 ευρώ συν τα προνόμια που προκαλούν  ίλιγγο όπως -Διόδια, αεροπορικά ταξίδια, ΟΣΕ, πλοία, λεωφορεία και φυσικά αυτοκίνητο, κινητά, σταθερά τηλέφωνα, ίντερνετ, μαθήματα ξένων γλωσσών, security (έχουν αστυνομικό), τις επιστολές, ξενοδοχεία, γραφείο, προσωπικό, φόρο για τα επιδόματα, πάρκινγκ, γυμναστήριο, βρεφονηπιακό σταθμό.

Η Ελλάδα του 2030


Η Ελλάδα του 2030

Πρωθυπουργός: Περσέας Γεωργιάδης.

Γιος του παλιού ακροδεξιού πολιτικού Άδωνι Γεωργιάδη ο Περσέας ανέλαβε τα ινία του ΛΑΟΣ το 2028 διαδεχόμενος τον θείο του Λεωνίδα. Στις εκλογές του 2029 αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 64,2%

Τι πιο χουντικό από την λίστα κύριε Παπανδρέου; Στην Δημοκρατία ο λαός ορίζει τους Βουλευτές κι οχι ο Μονάρχης την Αυλή του.



του Πέτρου Χασάπη
Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν αποσύρεται να ιδιωτεύσει, αλλά επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας μάλιστα μεθοδικά, σύμφωνα με πληροφορίες, να περάσει νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος θα του επιτρέψει να ελέγξει τις εξελίξεις. Ο νέος εκλογικός νόμος που επιχειρεί να περάσει ο κ. Παπανδρέου, με δόλωμα τις λίγες εκλογικές δαπάνες και την αποφυγή των υποψηφίων και κυρίως των νυν βουλευτών, να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό πλήθος, στην ουσία δίνει στους κομματικούς αρχηγούς όλες τις εξουσίες ακόμα και εκείνες των πολιτών.
Στην πραγματικότητα,

Ι Σ Λ Α Ν Δ Ι Α: 3 χρόνια μετά!


Όπως ο φοίνικας αναδύεται από τις στάχτες τoυ, ετσι κανει και η Ισλανδία, ταχύτερα μαλιστα από ό, τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει.

Τρία χρόνια μετά την οικονομική κρίση, όπου ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε και η αξια της Ισλανδικης κορωνας μειωθηκε στο μισο, η οικονομία της Ισλανδίας ειναι σημερα και πάλι σε άνοδο, έστω και με μικρά βήματα. 

H Ισλανδία...

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΕ, ΕΚΤ ΚΑΙ ΔΝΤ


Δύο επιστολές απέστειλε χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.  Η πρώτη επιστολή είχε παραλήπτες τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του...

Η Αμερική σώζοι το ευρώ. Μια φανταστική ιστορία



obama.Του Νίκου Γεωργιόπουλου
Ο Πρόεδρος Ομπάμα καθόταν σκεπτικός στο Οβάλ Γραφείο. Ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο Πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους εναπομείναντες ζώντες προέδρους. Ο Τζίμι Κάρτερ, ο Τζορτζ Μπους πατήρ και υιός και ο Μπιλ Κλίντον βρίσκονταν στην σύσκεψη. Στην Pennsylvania Avenue μαύρες λιμουζίνες από το Georgetown έφερναν τον Χένρι Κίσσινγκερ, τον Τζέιμς Μπέικερ, την Κοντολίζα Ραις, τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι και εμπειρογνώμονες από το American Enterprise Institute. Λίγο πιο κάτω στην 17η οδό η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ρόμπερτ Ζέλικ από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα αντίστοιχα κατευθύνονταν στον Λευκό Οίκο. Ο Μπεν Μπερνάνκε έφτάσε τελευταίος με το μαύρο παλτό του βρεγμένο από την βροχή.

Φέτος τα Χριστούγεννα, θέλω “ εσύ” να νιώσεις το κάτι…


Φέτος τα Χριστούγεννα, θέλω “ εσύ” να νιώσεις το κάτι….
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς φτώχεια, δυστυχία, μίσος, πολέμους, ρατσισμό, ζήλια και γενικότερα όλα τα κακά που μπορεί να “ σπείρει” ο άνθρωπος. Φάνταζομαι ότι όλοι θα ζούσαμε σε έναν παράδεισο!Δεν ξέρω αν αυτό που ζούμε τώρα είναι η κόλαση, η μία ζωή που μας δόθηκε να τη ζήσουμε απλά ή να δοκιμαστούμε…

"Δεν θα δικάζουμε, δεν θα εισπράττουμε "...

Κόκκινο πανί για τους δικαστικούς υπαλλήλους είναι η επέκταση της λειτουργίας των Δικαστηρίων από τις 15.00 στις 17.00 ώστε να αντιμετωπιστεί η βραδύτητα απονομής δικαίου και λειτουργήσει επί της ουσίας το σύστημα των δικαστηρίων.
Η άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης για επέκταση του ωραρίου συναντά έντονες αντιδράσεις και ουσιαστικά η προσπάθεια της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας να έρθουν σε μία...

Ρε που καταντήσαμε...Μαθήματα δημοκρατίας από τον Μπαγίς.


Η Τουρκική εμπειρία για την Ευρώπη: Επενδύστε στην Δημοκρατία !!
Διαβάστε τις δηλώσεις του Τούρκου Μπαγίς υπουργού για θέματα Ε.Ε :
Διανύουμε μια πολύ ιδιαίτερη εποχή στην ιστορία του πλανήτη μας. 
Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλάζει την αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας και την πολιτική. 
Αυτό που ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτική κρίση έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε πολιτική, ειδικά σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.
Τεχνοκρατικές κυβερνήσεις ανέλαβαν την εξουσία...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Plan b παγκόσμιων τραπεζών για διάλυση του ευρώ!



'Αρχισε όντως η αντίστροφη μέτρηση για τη βιωσιμότητα του ευρώ; "Σχέδιο Β" έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν αρκετές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις, σε περίπτωση που υπάρξει άτακτη φυγή χωρών από το ευρώ λόγω της κρίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Θεωρούν μάλιστα πιθανή τη διάσπαση του ευρώ, εάν δεν επέμβει δραστικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ



moneyplanetΟι Έλληνες είναι εξοπλισμένοι με έναν πολιτισμό, βαθειά ριζωμένο μέσα τους, ο οποίος στο τέλος θα τους επιτρέψει να αφομοιώσουν πρώτοι τη νέα εποχή της ανασφάλειας, των διακυμάνσεων, της αβεβαιότητας και της συνεχούς μεταβλητότητας
Δεν είναι τυχαίο το ότι, ο φόβος, η ανασφάλεια, η αστάθεια και η μεταβλητότητα επικρατούν σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη – παράλληλα και την ίδια χρονική στιγμή. Φοβόμαστε για το κοντινό μέλλον μας, ενώ είμαστε πολύ απαισιόδοξοι, τρομοκρατημένοι ίσως, σε σχέση με το μέλλον των παιδιών μας. Όλα αυτά μας οδηγούν εύλογα στο συμπέρασμα ότι, η παγκόσμια κοινότητα έχει εισέλθει σε μία ιστορική «αλλαγή παραδείγματος» - η οποία συνήθως συνοδεύεται από τον πανικό της απώλειας εκείνης της άγκυρας, η οποία κρατούσε το «πλοίο» μας ασφαλές στο λιμάνι.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ… οι αθόρυβοι συνεργοί στο έγκλημα!


ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ… οι αθόρυβοι συνεργοί στο  έγκλημα!
Του Δημήτρη Τσιμούρα

Το τελικό σχέδιο ήταν καλά προμελετημένο. 
Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι εκμεταλλεύτηκαν τις προσδοκίες και τα όνειρα ενός λαού για καλύτερες μέρες και υφάρπαξαν την ψήφο του. 
Από εκεί και πέρα όλοι,  όσοι συμμετείχαν  στην εφαρμογή του σχεδίου, ήταν στις θέσεις τους. 
Το αποτέλεσμα αγγίζει την… «τελειότητα»! 
Κατάφεραν σε τόσο λίγο χρόνο να πετύχουν τόσα πολλά!  

"Aν πάτε σε εκλογές, δεν παίρνετε την 7η δόση!.."



Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup και της ΕΚΤ φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο γύρο των εκβιασμών των Ευρωπαίων εναντίον της Ελλάδας, των αρχηγών των πολιτικών της κομμάτων και του λαού της. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να... ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών της Ελλάδας. Εάν έπραξε ορθά, θα το πληροφορηθεί στις κάλπες, εάν και όποτε στηθούν…

Η Ελλάδα έγινε πράγματι πειραματόζωο!



Αλλαγή στάσης για τη συμμετοχή των ιδιωτών
Η δημιουργία μιας Ευρώπης δύο (τουλάχιστον) ταχυτήτων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξορκιζόταν ακόμη και ως σκέψη, βρίσκεται πλέον στα σκαριά λόγω της γενικής έξωθεν επίθεσης που δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται το ευρώ, αλλά και των καθυστερήσεων και της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν άμεσες και δυναμικές απαντήσεις.
Βερολίνο και Παρίσι προχωρούν ταχύτατα στην αλλαγή των...

Δημήτρης Καζάκης : Αλήθειες και ψέματα για την δραχμή



Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. 


Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα;

Φωτιά έχουν πάρει τα δημοσιογραφικά γραφεία από τις πληροφορίες για διάλυση της μεταβατικής κυβέρνησης!!



Φωτιά έχουν πάρει τα δημοσιογραφικά γραφεία από τις πληροφορίες για διάλυση της μεταβατικής κυβέρνησης τα επόμενα εικοσιτετράωρα.


Από τη Συγγρού αναφέρουν επίσημα (σσ Σαββατιάτικη ανακοίνωση του Σταϊκούρα) ότι δεν πρόκειται να δεχτούν άλλες περικοπές σε μισθούς και...

Κ. Λαπαβίτσας: «Θα ανακάµψουµε µε στάση πληρωµών και µε το οικονοµικό σοκ από τη δραχµή»



Ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου εξηγεί γιατί θεωρεί επιβεβλημένη τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.
Την ώρα που εντός και εκτός Ελλάδας φουντώνουν πλέον η συζήτηση και τασενάρια περί διάσπασης της ευρωζώνης, προκάλεσε αίσθηση µια 90σέλιδη µελέτηµε τίτλο «Breaking Up? A route out of Eurozone Crisis» («Ρήξη; Η διέξοδος απότην κρίση της ευρωζώνης») που πραγµατοποιήθηκε στο ερευνητικό κέντρο Research on Money and Finance (RMF) του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου. 

H Moody’s απειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη


Το ντόμινο της κρίσης απειλεί την Ευρώπη

H Moody’s απειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη
Αναταραχή και πανικό στις αγορές προκαλεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος απειλεί πλέον ανοιχτά το αξιόχρεο όλων των χωρών της ΕΕ.
Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί πως η ραγδαία εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη θέτει υπό αμφισβήτηση τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Moody’s αναφέρει ότι...

ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΤΟΚΗ ΔΡΑΧΜΗ’’, ΠΟΝΗΡΟΙ… !




Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικό με την επιστροφή της οικονομίας μας στη δραχμή μιας και, για ευνόητους λόγους, σκόπιμα αποκρύπτεται .Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ (!?) Η διαδικασία αυτή αποτελεί το υπέρτατο κόλπο των τραπεζιτών, το οποίο δημιουργεί νομοτελειακά και παγκόσμια το λεγόμενο «δημόσιο χρέος» που «δικαιολογεί» επίθεση, κατά βούληση, των γνωστών οίκων. (αρνητική αξιολόγηση – αύξηση των σπρέτς – «καθυστέρηση» δήθεν των κυβερνόντων – αδιέξοδο – ανάγκη μετρητών – προσφυγή σε Ε.Ε. ΔΝΤ με νέα δάνεια – νέα υπερχρέωση – ελεγχόμενη πτώχευση – ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !) Φανταστείτε ! Η δραχμή που «κόβαμε» ήταν …αγορασμένη με τόκο από ιδιώτες, δεν την παράγαμε εμείς !
Άρα λοιπόν,

Προϋπολογισμός 2012: Το τεράστιο σκάνδαλο με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων


 

Του Γιώργου Κουτσούκου*


Όταν οι μάσκες πέφτουν, τότε ακόμα και τα πιο στοιχειώδη προσχήματα προβάλλουν ως αχρείαστα στο πλαίσιο της μνημονιακής -οικονομικής και κοινωνικής- εξόντωσης της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Δείγμα του απροκάλυπτου κυνισμού των κυβερνώντων και ταυτόχρονα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο αποτελεί το θέμα του «κουρέματος» κατά 50% των κρατικών ομολόγων, τα οποία κατέχουν τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Τα ταμεία έχουν στην κατοχή τους αυτή τη στιγμή περίπου...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...