Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ - Συρία: "Ξεκινάμε πόλεμο της φθοράς όπως το 67" - Ιράν: "Το χτύπημα δεν θα μείνει αναπάντητο"


Σε πόλεμο "φθοράς" προσανατολίζεται το καθεστώς Άσαντ, ως απάντηση στην διπλή αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών, καθώς το μέτωπο που υπάρχει εντός της χώρας του με
τους εισβολείς ισλαμιστές αντάρτες, δεν επιτρέπει στην Συρία να προχωρήσει σε ευθεία αντιπαράθεση με το Ισραήλ.


Άλλωστε στο Ισραήλ το υπολόγιζαν αυτό, και...

θεωρούσαν ότι μπορούν να χτυπήσουν "ατιμώρητα". Δεν είχαν υπολογίσει σωστά όμως την πιθανότητα κήρυξης ενός πολέμου "φθοράς", κάτι που με την ύπαρξη, της έμπειρης και μάχιμης Χεζμπολάχ, αλλά και χιλιάδων Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στο έδαφος της Συρίας, αλλά και με τις δημιουργηθείσες από τον Άσαντ τέσσερις πολιτοφυλακές (χριστιανική, σιιτική, αλαουϊτική, και μπααθική-σουνιτική) είναι απολύτως εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Μην ξεχνάμε ότι μετά τον επιτυχή για τους Ισραηλινούς πόλεμο των Έξη Ημερών, ακολύθησε με την Αίγυπτο ο Πόλεμος της Φθοράς(1967-1970) που στοίχισε στους Ισραηλινούς, σε στρατιώτες,υλικό, και χρήμα, χωρίς να έχει κηρυχθεί επί της ουσίας πόλεμος. Είναι ένα είδος εχθροπραξιών στο οποίο οι Άραβες έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαιτέρως ευρηματικοί, και προπαντώς ανθεκτικοί, μέχρι τελικής εξαντλήσεως του αντιπάλου.

Ο Άσαντ φέρεται να δήλωσε στην Μόσχα ότι σε περίπτωση τρίτης επιδρομής θα προκληθεί άμεση συριακή απάντηση, και συγκεκριμένα θα επιτρέψει σε όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις, να χτυπήσουν το Ισραήλ από το έδαφος της Συρίας στα υψώματα του Γκολάν. Οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι θα προκειται για μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και σύρους στρατιώτες μεταμφιεσμένους σε Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Ramin Mehmanparast δήλωσε σήμερα "οι επιθέσεις του Ισραήλ δεν θα μείνουν αναπάντητες, και θα λάβουν μια συντριπτική απάντηση", υπονοώντας φυσικά την αποστολή χιλιάδων ακόμα Φρουρών της Επανάστασης, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο φθοράς που έρχεται. Το Ιράν διαθέτει πολύ μεγάλες εφεδρείες, που σε ένα τέτοιο είδος πολέμου θα φανούν καταλυτικές.

Οι Ισραηλινοί σύμφωνα με το debka επιμένουν ότι τα χτυπήματά τους είχαν ως στόχο προηγμένο ιρανικό εξοπλισμό, με προορισμό την Χεζμπολάχ, με σκοπό μάλιστα το ίδιο να ισχυριστεί και η Ουάσιγκτον στην Μόσχα. Όμως τα χτυπήματα ενάντια σε επίλεκτες μονάδες του Άσαντ στις παρυφές της Δαμασκού στο όρος Qassioun κατέδειξαν ότι είχαν το "πράσινο" φως από τις ΗΠΑ για να το κάνουν.

Στις ΗΠΑ γνωρίζουν ότι έχουν δύο επιλογές. Να συνεχίσουν να εξοπλιζουν τους ισλαμιστές αντάρτες, και να συνεχίσουν τη μεταφορά και άλλων φανατικών σαλαφιστών από όλο τον πλανήτη, ή να αποφασίσουν να επέμβουν, όπως και στη Λιβύη καταστρέφοντας την αεροπορία, και την αεράμυνα του Άσαντ.

Η πρώτη επιλογή δείχνει να μην λειτουργεί πλέον, καθώς οι αντάρτες - εισβολείς, έχουν υποστεί συντριπτικά πλήγματα, και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στον αντιαντάρτικο αγώνα των πολιτοφυλακών του Άσαντ οι οποίες έχουν αποδειχτεί "λίρα εκατό", καθότι χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους με τους εισβολείς, και ταυτόχρονα προσφέρουν μεγάλη αριθμητική ανακούφιση στο στρατό του Άσαντ.

Σημειώνεται ότι χάρις τις πολιτοφυλακές ο στρατός του καθεστώτος έχει πλέον λιγότερες ευθύνες, και λιγότερα μέρη στα οποία θα πρέπει να βρίσκεται ταυτόχρονα, έτσι οι αντάρτες έχουν εγκλωβιστεί σχεδόν σε όλη την Συρία, ενώ οι διαφυγές τους στα σύνορα έχουν γίνει από δύσκολες, έως αδύνατες.

Στο Λίβανο τα σύνορα ελέγχονται από την Χεζμπολάχ, στην Ιορδανία ο συριακός στρατός επιφέρει πλήγματα στους ισλαμιστές που προσπαθούν να εισέλθουν, στα σύνορα με Τουρκία πρέπει να διασχίζουν εχθρική περιοχή που ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή. Στα σύνορα του σιιτικά ελεγχόμενου Ιράκ, τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Έτσι στην Αμερική προσανατολιζονται στην δεύτερη επιλογή της επέμβασης, κάτι που δεν είναι εύκολο να πράξουν λόγω της Ρωσίας, η οποία δεν επιθυμεί για κανένα λόγο να επιτρέψει στην Αμερική να πλησιάσει είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω κάποιου μελοντικού φιλοαμερικανικού καθεστώτος στον ρωσικό Καύκασο, ο οποίος αποτελείται από μουσουλμανικούς πληθυσμούς (σουνιτικούς) και σε περίπτωση "σπασίματος" του σιιτικού τόξου - από το Λίβανο-Χεζμπολάχ, στην αλαουϊτική Συρία, στο σιιτικό κατά πλειοψηφία Ιράκ, και στο εξ' ολοκληρου σιιτικό Ιράν- οι σουνιτικοί πληθυσμοί θα έρθουν σε άμεση επαφή, με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Οι Ισραηλινοι πιστεύουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα προσπαθήσει εκ νέου να πείσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν για μια νέα κοινή προσπάθεια να τελειώσουν αυτό το "λουτρό αίματος", το οποίο όμως ξεκίνησε από...αγγλοσαξωνικό δάκτυλο, συμμαχώντας με τον διάβολο...τους απανταχού σαλαφιστές. To debka μάλιστα ισχυρίζεται ότι προκειμένου να κάμψει τις ρωσικές αντιστάσεις (ανησυχίες για το μέλλον περισσότερο) ο πρόεδρος Ομπάμα είναι έτοιμος να προτείνει ακόμα και την αποβίβαση ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας γενικής ανάφλεξης, η οποία σίγουρα δεν ήταν στα σχέδια της Δύσης, αντιθέτως ευνοείται ο Άσαντ, κάτι που αποδεικνύει ότι άλλο οι επιθυμίες, και άλλο η πραγματικότητα.



defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...