Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

κ. Δένδια, το Σύνταγμα θα το φτιάξει ο ίδιος ο λαός.


«Με τη συνταγματική αναθεώρηση πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιου είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα…» είπε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, αναφερόμενος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως...

μια πραγματική δημοκρατία φοβάται διάφορα κομματικά μορφώματα και θέλει να τα απομονώσει. Αν όμως δεν είναι πραγματική αλλά νόθα, τότε έχει λόγους να φοβάται διάφορα τμήματα του ίδιου του λαού. Τα διάφορα μορφώματα, όπως και η ΧΑ, εμφανίζονται ακριβώς εξ αιτίας της έλλειψης της Δημοκρατίας και της ελεύθερης συμμετοχής των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων. Αν μάλιστα περιχαρακωθεί το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα ακόμα πιο πολύ, οι εξελίξεις θα είναι πιο εκρηκτικές.



Αν θέλει το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα να ανοίξει τη δημοκρατία στο λαό στον οποίο πράγματι ανήκει, θα πρέπει να κάνει άλλου είδους αλλαγές, όπως για παράδειγμα:


1) Να υπάρξει συνταγματικά διαφάνεια και έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων. Γιατί άραγε δεν το ακούμε αυτό; Και γιατί δεν πρέπει να αποκλείονται από το κομματικό σύστημα «μορφώματα» όπως το ΚΚΕ που δεν δέχονται έλεγχο και διαφάνεια στα οικονομικά τους.


2) Να εκλέγονται συνταγματικά τόσο οι αρχηγοί όσο και οι υποψήφιοι βουλευτές αλλά και οι υποψήφιοι άρχοντες της ΤΑ από όλα τα μέλη της κάθε κομματικής βάσης με προκριματικές εκλογές.


3) Να μην διαγράφεται, με σαφή αναφορά στο Σύνταγμα, το κομματικό στέλεχος ή ο βουλευτής που εξέφρασε άλλη άποψη ή ψήφισε σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που θέλει η κομματική ηγεσίας κ.λ.π.


Από την πιο πάνω τοποθέτηση, αλλά και από πολλές άλλες των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει το σάπιο πολιτικό σύστημα στο Σύνταγμα της χώρας με πλήρη απουσία του ίδιου του λαού, τον οποίο υποτίθεται ότι εκφράζει αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο. Είναι φανερό ότι πάνε να αποπροσανατολίσουν το λαό από το δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο με το τεχνητό δίλημμα "δημοκρατικό τόξο" - φασισμός.


Αυτή τη φορά όμως, θα πρέπει να αντιληφθεί το κλειστό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα ότι μόνο ο ίδιος ο λαός θα διαμορφώσει το Σύνταγμα, σύμφωνα με τη βασική αρχή της Δημοκρατίας, δηλαδή τη Λαϊκή Κυριαρχία. Ό,τι και να κάνει το σύστημα, ό,τι περιχαρακώσεις και να θεσπίσει, ότι εντολές των δανειστών και να ενσωματώσει, είναι εκ των προτέρων μη αποδεκτά από το λαό.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ των πολιτών για την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, διοργανώνει στις 8 Ιουνίου ημερίδα στο «Γκάζι» με τίτλο: «Στο Νέο Σύνταγμα θέλω να συμμετέχω κι εγώ». Όλοι θα είμαστε εκεί. 


http://hassapis-peter.blogspot.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...