Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ανάβει η φωτιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή


Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πάλι στη Μέση Ανατολή, αφού η Συρία ερμηνεύει ως "κήρυξη πολέμου" τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Δαμασκό... Αυτό έκανε σαφές με συνέντευξη στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Το συριακό καθεστώς κάνει λόγο για συμμαχία του Ισραήλ με τους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.


Πρόκειται για τη δεύτερη ισραηλινή επίθεση μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, εναντίον οπλισμού με προορισμό τη Χεζμπολάχ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά δε, την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως είπε ο Σύρος αξιωματούχος, η Δαμασκός θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στο δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίθεση «σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα», μετέδωσε παράλληλα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.


«Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας επιβεβαιώνει ότι αυτή η επίθεση ανοίγει ευρέως την πόρτα σε όλες τις πιθανότητες ειδικά επειδή δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα των διασυνδέσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της Συρίας», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης Όμραν αλ Ζοάμπι, διαβάζοντας ανακοίνωση του συριακού υπουργικού συμβουλίου.
 
 
 http://egionews.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...