Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν το ευρώ και το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε!


H Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται.
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου πολεμικού μετώπου που ανοίγει στη Μέση Ανατολή. Μπορεί να ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη να έβαλαν στο στόχαστρο φορτίο με ιρακινούς πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας (Fatah-110 με 300 χλμ βεληνεκές) οι οποίοι φέρονται να προορίζονταν στη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, στην ουσία όμως απειλούν με νέα ανάφλεξη την Μέση Ανατολή. Το όλο εγχείρημα θα...

μπορούσε να έχει και μια άλλη ανάγνωση η οποία ενισχύεται και απο τις δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Άμυνας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA:«Έγινε με το πράσινο φως των ΗΠΑ».

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ ανέπτυξε δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος στο βόρειο τμήμα της χώρας (Χάιφα και Σάφεντ), όπως είπε, για προληπτικούς λόγους.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε, ως συνήθως, την έντονη ανησυχία σήμερα για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ έπληξε στόχους εντός της Συρίας, προσθέτοντας πως ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν πράγματι έγιναν οι επιθέσεις αυτές.

«Κήρυξη πολέμου» συνιστούν για τη Συρία οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Δαμασκό. Αυτό έκανε σαφές με συνέντευξη στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Το συριακό καθεστώς κάνει λόγο για συμμαχία του Ισραήλ με τους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.

TΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ!


Τι θα σημάνει όμως για την Ευρώπη και το ευρώ- το οποίο σημειώστε ότι βρίσκεται στην Εντατική- αυτή η ανάφλεξη; Κι ακόμη περισσότερο τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία απέχει ένα τσιγάρο ναυτικά μίλια από την Συρία; Οι πρώτες (εμφανείς) επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου και νέα έκρηξη μεταναστευτικού ρεύματος.


Η επιμονή του Μπαράκ Ομπάμα να τα βρουν ο Νετανιάρχου με τον Ερντογάν στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πλανητάρχη και η δήλωσή του ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατέψει τους πολίτες τους από τη Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να είναι η προαναγγελία μιας επίθεσης που το Ισραήλ φαίνεται να έχει σχεδιάσει εδώ και καιρό, τόσο στρατιωτικά όσο και επικοινωνιακά. Για την ίδια την Ευρώπη ένα πολεμικό μέτωπο στο υπογάστριό της και μάλιστα σ΄αυτή τη συγκυρία με την φτωχοποίηση να σαρώνει τις χώρες του Νότου, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τελειωτικό χτύπημα για το ευρώ αλλά και την παντυδυναμία της Μέρκελ, 4 μήνες πριν τις εθνικές εκλογές στην Γερμανία.

Αν στο παζλ της επίλυσης της οικονομικής κρίσης που επιχειρούν να λύσουν με τον τρόπο τους Μέρκελ-Σόιμπλε προστεθεί και μία ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή με τους Αμερικανούς και Ισραηλινούς να έχουν διαρκώς το δάχτυλο στη σκανδάλη αντιλαμβάνεστε ότι το παιγνίδι χοντραίνει μέχρι θανάτου-της Ευρωπαικής Ένωσης; Η επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν μία επική επιστροφή της Αμερικής στην Μεσόγειο. Για την Ελλάδα ειδικότερα, το σενάριο γίνεται εφιαλτικό λίγο πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός- που έχει χαρακτηρισθεί ως φιλογερμανός στο υποσυνείδητο του Λευκού Οίκου- ξεκινήσει τα ταξίδια του σε Κίνα και ΗΠΑ.

Οι επιπτώσεις της επαναδραστηριοποίησης των ΗΠΑ στην περιοχή μας θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όσο και τις επιχειρηματικές ισορροπίες με τους φίλα προσκείμενους στην Αμερική επιχειρηματίες να παίρνουν το πάνω χέρι από τους φιλογερμανούς-όσο απλοική κι αν δείχνει σε πρώτη ανάγνωση αυτή η προσέγγιση. Στο μεταξύ περιμένουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες. Αν πάρει φωτιά η γειτονιά μας, πόσοι από αυτούς δεν θα ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Μείνετε συντονισμένοι... 



 http://www.kourdistoportocali.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...