Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Στις 19 Ιουλίου ψηφίζεται το "φονικό" πολυνομοσχέδιο


Το απόγευμα της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που μέσα σε 108 άρθρα συμπεριλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ρυθμίσεις τις οποίες έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου, όπως αποφασίστηκε από το Eurogroup τη Δευτέρα.
Βασική προϋπόθεση...
όπως έχει επισημάνει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι να έχει ψηφιστεί ως τις 19 Ιουλίου από την ελληνική Βουλή.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων από την έναρξη της ισχύος του νόμου και των δημοτικών αστυνομικών από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με άλλη διάταξη, επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.

Επίσης, επιτρέπεται: α) η μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και η μεταφορά υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και β) η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. όταν επιβάλλεται από το συμφέρον της υπηρεσίας υποδοχής, ιδίως για την κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.



defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...