Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ


Όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για την Αποκάλυψη του Ιωάννη από το βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Λίγοι όμως ξέρουν ότι στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο του Προφήτη Δανιήλ, έχουμε περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι έχει συμβεί στην ανθρωπότητα και τα μελλούμενά της.

 Στο πρώτο βιβλίο της Π. Διαθήκης, στην Γένεσις, περιγράφεται η δημιουργία του ανθρώπινου όντος όπως και η αρχή του χωροχρόνου. Στο τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής, την Αποκάλυψη, περιγράφεται το τέλος του χωροχρόνου και η φανέρωση του αληθινού χώρου του Θεού και του Θεομένου ανθρώπου.
Στο βιβλίο της Αποκάλυψης γίνεται μια εκτενής περιγραφή ενός θηρίου με επτά κεφάλια και δέκα κέρατα. Είναι ένα σημείο κλειδί της Αποκάλυψης το οποίο όταν κάποιος το κατέχει μπορεί να κατανοήσει εύκολα το βιβλίο, καθώς και όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας…
                Το 536 π.Χ σύμφωνα με την Π. Διαθήκη κατά το τρίτο έτος της βασιλέιας του Κύρου, άγγελος Κυρίου έδωσε στον Δανιήλ τις εξής προφητείες:…
Στο βιβλίο του Δανιήλ το οποίο προϋπάρχει της Αποκάλυψης του Ιωάννη, μπορούμε να ανακαλύψουμε κάποιες πληροφορίες για την εξήγηση του θηρίου αυτού.
Παλαιά Διαθήκη,
Προφήτης Δανιήλ κεφ. 2:
Το 604 π.Χ. ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ είδε στον ύπνο του ένα τρομακτικό όνειρο, που μόλις ξύπνησε απ’ την ταραχή του δεν το θυμόταν. Πρόσταξε τότε όλους τους μάγους του βασιλείου να τον βοηθήσουν αλλά κανένας δεν τα κατάφερε.  Έτσι εμφανίστηκε μπροστά του ο Δανιήλ ο οποίος του είπε:
« Εσύ βασιλιά μου είδες στον ύπνο σου ένα τρομερό άγαλμα που είχε:  κεφάλι από χρυσάφι, στήθος από ασήμι,
·         μέση από χαλκό και πόδια από σίδερο αναμεμειγμένο με όστρακα.
Εσύ βασιλιά μου κοίταζες φοβισμένος και ένας βράχος αποσπάστηκε από ένα βουνό χωρίς την επέμβαση ανθρώπου και έπεσε στα πόδια του αγάλματος και το συνέτριψε.
Ερμηνεία Εσύ βασιλιά είσαι το κεφάλι το χρυσό, μετά την δική σου βασιλεία θα εμφανιστούν άλλες τρείς που θα κυριεύσουν την γη.»
Με αυτό το μήνυμα του ονείρου του βασιλιά οι πληροφορίες που παίρνουμε είναι, ότι τα παγκόσμια βασίλεια που θα κυριαρχήσουν συνολικά στην γη, θα είναι 4:

A – ΧΑΛΔΑΙΩΝ >Βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ, Βασίλειο Βαβυλώνας 605 π.Χ. (χρυσό κεφάλι αγάλματος)
Β –ΠΕΡΣΩΝ > 538 π.Χ. νικά το βασίλειο της Βαβυλώνας (ασημένιο στήθος)
Γ - > ΕΛΛΗΝΩΝ > 331 π.Χ. εμφάνιση Μ. Αλεξάνδρου (χάλκινη μέση)
Δ – ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ > (σίδηρος – όστρακα)
Ζαν Μονέ – Ρομπέρ Σουμάν, εισηγητές Ε.Ε.
«… και βασιλεία τέταρτη και εν ταίς ημέρες των βασιλέων εκείνων αναστήσει ο Θεός του ουρανού ήτις εις τους αιώνας ου διαφθαρήσεται…»
 Παλαιά Διαθήκη,
Προφήτης Δανιήλ κεφ. 7
Το 555 π.Χ. κατά το πρώτο έτος της βασιλείας του Βαλτάσαρ ο Δανιήλ είδε ένα όνειρο. Είδε τους ανέμους από τα 4 σημεία του ορίζοντα, να χτυπούν την θάλασσα και από μέσα της να βγαίνουν 4 διαφορετικά θηρία.
Το ένα ήταν σαν λέαινα με φτερά αετού, το δεύτερο σαν αρκούδα, το τρίτο σαν λεοπάρδαλη με 4 κεφάλια και 4 φτερά και το τέταρτο ήταν το φοβερότερο όλων, είχε σιδερένια δόντια και χάλκινα νύχια και ξέσκιζε τα πάντα. Πάνω στο κεφάλι του υπήρχαν δέκα κέρατα, τρία από αυτά ξεριζώθηκαν και βγήκε στην θέση τους ένα μεγαλύτερο με στόμα και μάτια και ξεστόμιζε λόγια αλαζονικά… Τότε εμφανίστηκε πύρινος ο θρόνος του Θεού και ανοίχτηκαν τα βιβλία της ζωής και ήρθε η ώρα της κρίσης.
Ο Δανιήλ φοβερά ταραγμένος ρώτησε έναν απ τους αγγέλους που παρευρίσκονταν στο όραμα, τι σημαίνουν όλα αυτά…
Ο άγγελος του είπε:
Tαύτα τα θηρία τα μεγάλα τα τέσσερα, τέσσερις βασιλείαι αναστήσονται επί της Γης… Το θηρίον το τέταρτον, βασιλεία τέταρτη έσται, ήτις υπερέξει πάσας ταις βασιλείαις και καταφάγεται πάσαν την Γη και τα δέκα αυτού κέρατα, δέκα βασιλείς… (Δανιήλ, Ζ’ 17 – 26)
Οι πρόσθετες πληροφορίες που παίρνουμε από το βιβλίο του Δανιήλ είναι ότι η τρίτη κοσμοκρατορεία, η Ελληνική, θα εμφανιστεί με τέσσερις μορφές (τρίτο θηρίο, η λεοπάρδαλη με τέσσερα κεφάλια και φτερά).
Βασίλειο Μακεδόνων Σελευκιδών Πτολεμαίων, Ελληνορωμαίων.
Άρα οι κοσμοκρατορίες που θα εμφανιστούν στην Γη κατά την Αγία Γραφή είναι επτά , όπου συνεπάγεται το θηρίο του Ιωάννη στην Αποκάλυψη, με τα επτά κεφάλια.
Τα τέσσερα θηρία του Δανιήλ, συμβολίζουν τα τέσσερα βασίλεια που θα επικρατήσουν στην Γη. Αυτό που επίσης μαθαίνουμε είναι, ότι η τελευταία κοσμοκρατορία (δηλαδή αυτή που στήνεται τώρα με την διερεύνηση της Ε.Ε.) θα εγκαθιδρυθεί από δέκα βασιλείς που συμβολίζονται με τα δέκα κέρατα του θηρίου. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του πλανήτη που θα προκύψουν στο τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και των οικονομικών συγχωνεύσεων. Στον ανώτατο θρόνο θα καθίσει ένας άλλος βασιλιάς που συμβολίζεται με το κέρατο που θα βλαστημήσει τον Θεό. Θα εκθρονίσει τρεις απ’ τους δέκα συμβασιλείς και θα κυβερνήσει για τρεισήμισι χρόνια καταστρέφοντας τα πάντα. Θα κυνηγήσει τους ανθρώπους και θα προσπαθήσει να αλλάξει τους Νόμους της φύσης και του Θεού.
Παλαιά Διαθήκη,
 Προφήτης Δανιήλ κεφ. 8
Το 553 π.Χ.  ο Δανιήλ μιλάει για πρώτη φορά για την εμφάνιση του Μ. Αλεξάνδρου παρομοιάζοντάς τον με κριάρι που είχε ένα τεράστιο κέρατο σε μονομαχία με τράγο. Μετά την νίκη του κριαριού ξεφυτρώνουν στο κεφάλι του απ’ το σπασμένο του κέρατο άλλα τέσσερα, τα οποία συμβολίζουν τους διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου και την γέννηση των τεσσάρων Ελληνικών βασιλείων που συναντάμε στο βιβλίο του Δανιήλ.
 … ο τράγος των Αιγών Βασιλεύς Ελλήνων και το κέρας το Μέγα, ο ην αναμέσον των οφθαλμών αυτού, Αυτός εστί ο Βασιλεύς ο πρώτος. Και του συντριβέντος ανέστησαν τέσσερα κέρατα υποκάτων τέσσαρες Βασιλείς εκ του έθνους αυτού αναστήσονται και ουκ εν τηη ισχύι αυτού… 
Διονύσης Στραβοράβδης


 http://www.e-reporters.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...