Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Θα κλάψουν μάνες στην Ελλάδα: Έρχεται ευρω-εισαγγελέας για τα κοινοτικά κονδύλια!






Με τέτοιο φαγοπότι που έχει γίνει, θα κλάψουν μανούλες στην Ελλάδα!

Η Κομισιόν προωθεί τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με στόχο τη δίωξη των απατών που στρέφονται κατά του κοινοτικού προϋπολογισμού!




Η πρόταση υιοθετήθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναφέρεται σε ανεξάρτητη αρχή με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και την παραπομπή -όπου χρειάζεται- των ενόχων ενώπιον των δικαστηρίων των κρατών μελών!

Η βασική φιλοσοφία της Κομισιόν είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, χρειάζονται και ομοσπονδιακά εργαλεία για την αποτελεσματική προστασία του.

Επί του παρόντος, υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία όσον αφορά το επίπεδο προστασίας και επιβολής της νομοθεσίας στην Ε.Ε. για την καταπολέμηση αυτού του είδους απάτης.

Το ποσοστό επιτυχημένων διώξεων που αφορούν εγκλήματα εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. διαφέρει σημαντικά από το ένα κράτος-μέλος στο άλλο, με μέσο όρο στην Ε.Ε. μόλις 42,3%, όταν στην Ελλάδα είναι 19,2%.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν ασκείται καμία δίωξη, με αποτέλεσμα οι απατεώνες, εκμεταλλευόμενοι τα κενά της νομοθεσίας, να ξεφεύγουν με τα χρήματα των φορολογουμένων στην τσέπη…





http://oneminute.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...