Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Tα Διεθνή κοπρόσκυλα της Αμνηστίας προκαλούν...Καταγγελία Διεθνούς Αμνηστίας εναντίον της Ελλάδος !



ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΡΕ !
Συνοριοφυλάκες «γυρίζουν» τους λαθρομετανάστες στην Τουρκία....´´Καταγγέλει´ η Διεθνής Αμνηστία´

Μήπως η Ελλάδα πρέπει πια να αποφασίσει να εφοδιάσει με έγγραφα τους Λαθρομετανάστες και να τους στείλει πακέτο στην Ευρώπη ;


Με το θράσος χιλίων πιθήκων αλλά και τα στοιχεία που τους δίδουν οι τοπικοί οσφυοκάμπτες απέναντι στο δήθεν πολιτισμικό και την δήθεν οικουμενικότητα Τα κοπρόσκυλα της Διεθνής Αμνησίας προκαλούν αλλά και επεμβαίνουν στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης ακόμη Χώρας απαιτώντας να δεχθούμε τους λαθρομετανάστες που ίδιοι δεν θέλουν να τους ξέρουν κάν...
Καταγγελία Διεθνούς Αμνηστίας
Πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ε.Ε. μέσω της Ελλάδας από χώρες σπαρασσόμενες από συρράξεις, όπως η Συρία και το Αφγανιστάν, επιστρέφονται παράνομα στην Τουρκία από Έλληνες ακτοφύλακες και συνοριοφύλακες, αποκαλύπτει η Διεθνής Αμνηστία σε νέα της έκθεση.
Αυξάνονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών Για χρήση της πρακτικής των «απωθήσεων» («push backs») εναντίον ομάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, μέσω χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους από τις ελληνικές αρχές, κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία.




Κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Σύνορα της Ευρώπης: Καταπατήσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία» η Jezerca Tigani, αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, ανέφερε:
«Είναι προφανώς προνόμιο της Ελλάδας να ελέγχει τα σύνορά της, αλλά όχι εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσων προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλές καταφύγιο ή ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και συνήθως προέρχονται από χώρες σπαρασσόμενες από συρράξεις, όπως η Συρία και το Αφγανιστάν».




“Άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. μοιάζουν πολύ ικανοποιημένα που η Ελλάδα λειτουργεί ως φύλακάς τους. Όμως, οι πολιτικές και οι πρακτικές κατά μήκος των ελληνικών συνόρων εκθέτουν την πικρή ειρωνεία, οι ευρωπαϊκές χώρες να πιέζουν για ειρήνη στο εξωτερικό ενώ αρνούνται το άσυλο και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εκείνων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη. Η Ε.Ε. πρέπει να ενεργήσει τώρα για να σταματήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορά της”, δήλωσε.



Η κα Tigani αναγνώρισε μεν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά είπε ότι «η κρίση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να αντιμετωπίζονται άνθρωποι με απάνθρωπους τρόπους».




http://sklantzithres.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...