Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αφιέρωμα Μνημόνιο: Χρειαζόταν ή όχι στην Ελλάδα;


Του Γιώργου Καρακίτσου (geo.kara@hotmail.com)
Από το 2009 και μετά η Ελλάδα περνάει 4 χρόνια τα οποία είναι πρωτόγνωρα για την χώρα. Είναι 4 χρόνια ενός οικονομικού πολέμου και δεν μιλάω μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά! Γιατί ένας πόλεμος...

είναι αυτός, αλλά αντι να μας χτυπάνε με όπλα, μας πολεμούν μέσα από την οικονομία μας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ εάν το 2009 δεν έβγαινε ο ΓΑΠ, και δεν μπλέκαμε με ΔΝΤ, Μνημόνιο, Τρόικα κ.τ.λ και συνεχίζαμε έτσι όπως ήμασταν. Δηλαδή, με τους παχυλούς μισθούς, με δεκάδες χιλιάδες Δ.Υ. οι οποίοι καλοπληρωνόντουσαν αλλά δεν δούλευαν και με τα δάνεια (που ακόμα και ένας υπάλληλος των 800€, μπορούσε να πάρει δάνειο 200.000€), για σκεφτείτε… θα θέλατε να συνεχίζαμε έτσι; Μέσα σε ένα ψέμα με ψεύτικα λεφτά; Που κάποτε θα έσκαγε αυτό το μπαλόνι που ολοένα και πιο πολύ φούσκωνε;

Κάποτε θα έπρεπε να νοικοκυρευτούμε και να βάλουμε ένα τέλος, στους τεράστιους μισθούς, στο τεμπέλικο και λαδωμένο από πάνω μέχρι κάτω Δημόσιο, και στα υπέρογκα δάνεια. Χρειαζόμασταν ένα Μνημόνιο, αλλά έγινε την λάθος στιγμή με τον λάθος τρόπο. Έπρεπε να γίνει πιο νωρίς, δηλαδή πριν αρχίζει να ξεχειλίζει το ποτήρι, και τα οικονομικά μέτρα να παρθούν σε βάθος χρόνου έτσι ώστε ο λαός να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει.

Για παράδειγμα, δεν γίνεται το Δημόσιο να έχει 1 εκατ. υπαλλήλους, όταν χρειάζεται μόλις 150.000. Δεν χρειαζόταν να έρθει το Μνημόνιο για να γίνουν αυτές οι απολύσεις. Είναι επίσης λογικό ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν μπορεί να έχει 2.500 εργαζόμενους όταν το CNN έχει μόλις 800.

Η λέξη Μνημόνιο στην Ελλάδα είναι τελείως παρεξηγημένη. Αν αυτά τα μέτρα που λέει μέσα το Μνημόνιο τα είχαμε εφαρμόσει από μόνοι μας τα τελευταία χρόνια τώρα η Ελλάδα δεν θα είχε καμία σχέση με την σημερινή.

Δεν γίνεται ο Ελληνικός λαός που κατέκλεβε το κράτος (μίζες, Φ.Π.Α., κ.τ.λ) τώρα να κράζει μόνο τους πολιτικούς. Πρέπει να καταλάβει και το ίδιο το άτομο ότι ευθύνεται και αυτός για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Τέλος, θα με ενδιέφερε να διαβάσω και την δικιά σας γνώμη στα σχόλια καθώς αυτό το θέμα τα τελευταία 4 χρόνια έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό και τον έχει “κόψει” σε 2 κομμάτια.
Μπορείτε να διαβάσετε ακόμα περισσότερα άρθρα του συντάκτη στο NewsUPgr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...