Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Οι τρεις πολιτικοί άξονες της σημερινής ομιλίας Παπανδρέου

Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους και καταστροφολογίας από διεθνή ΜΜΕ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο.
Picture 0 for Οι τρεις πολιτικοί άξονες της σημερινής ομιλίας Παπανδρέου
Του Σπύρου Νάννου
Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους και καταστροφολογίας από διεθνή ΜΜΕ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν όλοι τη σημερινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Βελλίδειο, στην οποία ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τους στόχους αυτής της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν οσονούπω προς ψήφιση στη Βουλή. Το καλάθι των ανακοινώσεων δεν θα προβλέπει πρόσκαιρες διευκολύνσεις – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – και θα κινηθεί σε τρεις άξονες που... αντικατοπτρίζουν οι φράσεις «δεν χρεοκοπούμε, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μόνοι μας».
Πιο συγκεκριμένα,
ο Γιώργος Παπανδρέου θα περιγράψει το χρονοδιάγραμμα των τομών που αποφάσισε πρόσφατα το υπουργικό συμβούλιο και εξήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, ο πρωθυπουργός:
1. Θα πει τη φράση «δεν χρεοκοπούμε». Ήδη, από χθες, ο υπουργός Οικονομικών «αποκάλυψε» τον πρώτο άξονα της ομιλίας του όταν είπε πως «βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους. Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους». Αυτό θα πει και ο Γιώργος Παπανδρέου, βάζοντας και επίσημα τέλος στα σενάρια της χρεοκοπίας.
2. Θα πει τν φράση «δεν πάμε σε εκλογές». Θα αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του για να εξηγήσει τους…λόγους, καθώς και θα αναφέρει ότι η συζήτηση για συγκυβέρνηση δεν ωφελεί κανέναν σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο. Θα επισημάνει ακόμα πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και πως η κυβέρνηση δεν έχει καιρό για… επικοινωνιακό χάσιμο, δείχνοντας έτσι και τους υπουργούς.
3. Θα πει τέλος την φράση «προχωρούμε μόνοι μας». Αυτό θα είναι μήνυμα προς όλους, κόμματα, φορείς κοκ. θέλοντας να δείξει πως αυτή η κυβέρνηση, έχει αποφασίσει να προχωρήσει αυτόνομα ακόμα και εάν δεν υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες όμως θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο πως χθες, στους παραγωγικούς φορείς ζήτησε από όλους να βοηθήσουν, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα βάλει και πλάτη.
Να σημειωθεί πως η επεξεργασία της ομιλίας του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, καθώς στο ξενοδοχείο που διαμένει, θα έχει συνεργασία με στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του, όπως ο Νίκος Αθανασάκης, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Κώστας Θέος και άλλοι.



http://www.voria.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...