Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Μήνυμα αναγνώστη: Να γιατί θα γίνει κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα


Παρατηρούμε ότι επί τρία και πλέον έτη το μοναδικό έργο...

των κυβερνήσεων μέχρι τώρα που με πολύ ζήλο υπερασπίζονται και βρίσκουν ένα σωρό τεχνάσματα για να μειώσουν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις (η έκτη κατα σειρά μείωση σε τρία χρόνια) περιορίζοντας σημαντικά την αγοραστική δύναμη του Έλληνα και εξωθόντας τον στην μιζέρια και την αθέτηση των υποχρεώσεών του.

Μάλιστα πολλές φορές η επιπολαιότητα που αντιμετωπίζουν τα πράγματα είναι εξοργιστική. Μερικά απο αυτά είναι και τα παρακάτω:

-Δέν προβαίνουν σε ανακτανομή του πλούτου επιβάλλοντας υψηλές φορολογίες στους έχοντες και κατέχοντες Π.Χ Ένας που έχει εισόδημα 100.000 ευρώ και να πληρώσει φόρο 45000 ευρώ του αρκούν τα υπόλοιπα για να ζήση αξιοπρεπώς ενώ ένας με εισό-δημα 10.000 ευρώ όταν του παίρνεις τα 2.000 ευρώ δεν ζει απλά.

- δεν πατάχθηκε η φοροδιαφυγή φαίνεται και απο τους πρό-σφατους ελέγχους του ΣΔΟΕ το 86% φοροδιφεύγουν.

- δέν πατάχθηκε η μαύρη εργασία και τα μαύρα χρήματα. - παρά τις φανφάρες και τυμπανοκρουσίες και τις δημοσιευμένες λίστες φοροφυγάδων εισέπραξαν ελάχιστα. - δεν περιόρισαν την ακρίβεια, ενώ το φυσιολογικό θα ήταν ενώ περικόπτονται μισθοί και συντάξεις να υπάρχει ανάλογη μείωση εφόσον και το εργατικό κόστος μειώθηκε.

- δεν περιόρισαν το κράτος και δεν έκαναν ορθολογική χρήση των κτιρίων του δημοσίου ακόμη πληρώνουν ενοίκια για τα ΚΕΠ, παραρτήματα υπουργείου συγκοινωνιών κ.α ενώ στην ίδια πόλη υπάρχουν κτίρια καινούργια καί αχρησιμοποίτα π.χ Νομαρχίες, παλιά νοσοκομεία κ.α

- δέν περιόρισαν τις σπατάλες των υπουργείων τους.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τρομερές σπατάλες.

- δέν απονέμεται τάχυστα η δικαιοσύνη χιλίαδες υποθέσεις λημνάζουν.

- δέν περιορισαν σημαντικά τα προνόμια των πολιτικών οτι έγινε ηταν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

- δεν στηρίζουν τον προτωγενή τομέα και τις εξαγωγές που θα φέρει χρήμα στα ταμεία.

- διελύσαν στην κυριολεξία την παιδεία με τις τόσες άχρηστες σχολές που δημιουργήσαν μόνο και μόνο για να κινούνται οι τοπικές αγορές

- διέλυσαν την υγεία ανεχώμενοι επί τόσα χρόνια γιατρούς και φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες να θησαυρίζουν στις πλάτες των ασφαλιστικών ταμείων και κατ επέκταση των εργαζομένων.

- διόρισαν και διορίζουν στο δημόσιο ασήμαντους χειρο-κροτητές και οσφυοκάμπτες των κομάτων τους. - δεν φορολογήθηκαν οι καταθέσεις πού έκαναν φτερά στις τράπεζες της ελβετίας και αλλού.

- δεν αξιοποιήθηκε ο ορυκτός πλούτος της χώρας οι όποιες ενέργειες γινονται σε βηματισμό χελώνας και αφού αποδημίσουν στον άλλο κόσμο χιλίαδες Ελλήνων.

- δεν εμπνέουν πλεόν οι πολιτικοί ηγέτες ο λόγος τους έχει τόση σημασία όσο και η.... αφού ο ένας πήρε την εξουσία με το "λεφτά υπάρχουν" και ο άλλος με την "επαναδιαπραγμάτευση και την μή μείωση μισθών και συντάξεων"

- προχειροτητα και πολυνομία ψηφίζουν νόμους χωρίς να το σκεφτούν που είτε ειναι ανεφάρμοστοι είτε τρέχουν μετά να τον μαζέψουν.

- αφήσαν τον έλληνα χωρίς θέρμανση αφού με την ακρίβεια και τις διαρκείς αυξήσεις της ΔΕΗ που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην κακοδιαχείριση και τις αστοχίες της του στερούν και αυτή την επιλογή μια και το πετραίλαιο έγινε πλέον είδος πολυτελείας.

- και το σπουδαιότερο καταφεραν και έριξαν την ψυχολογία του Έλληνα αφού επι τρία χρόνια ούτε μια αχτίδα φωτός δεν φιαφαίνεται.

- οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες πρέπει να γνωρίζουν και το έχουν νοιώσει στο πετσί τους ότι οση ρευστότητα και να τους δοθεί αν το προιον που παράγουν δεν μπορεί ο καταναλωτής να το αγοράσει δεν πρόκειτε να σωθούν. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΟΨΤΕ ΤΑ 30 ΕΥΡΏ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΙΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΕΔΩ

Αναγνώστης


 http://topeiraxtiri.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1173.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...