Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών δεκάδες δήμοι



Κρίσιμη χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) Κ. Ασκούνης και τόνισε ότι ότι πάνω από 40 Δήμοι το Σεπτέμβριο, δεν θα μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν τους μισθούς αλλά ούτε και να πραγματοποιήσουν τη συγκομιδή των σκουπιδιών.

Στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα, υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το προεδρείο της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, και ενώ οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση από πλευράς της κυβέρνησης για αύξηση των πόρων, σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη.

«Δεν έχουμε μία οριστική απάντηση στο πρόβλημα της αύξησης των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήταν και συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς εμμένουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, διαφορετικά οι δήμοι θα κλείσουν», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για τρία βασικά συμπεράσματα από τη σημερινή συνάντηση. Όπως είπε έχει προϋπολογιστεί για φέτος να αποδοθούν άμεσα παρακρατηθέντες φόροι, ύψους 214 εκατομμυρίων, τα οποία οφείλονται στους δήμους όπως και η ΣΑΤΑ των 340 εκατομμυρίων- 299 εκατομμύρια που αφορούν τους Δήμους.

Παράλληλα ο Ε. Στυλιανίδης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των χρεωμένων Δήμων.

Αύριο συνεδριάζει η ΚΕΔΕ και όπως είπε ο πρόεδρός της αναμένουν μια λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αναμένεται να παραστεί στο συνέδριο.


  http://www.peramatozoa.net/2012/08/blog-post_6380.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...