Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει, με συντεταγμένη χρεοκοπία ή θα έχει υποχρεωθεί σε επιθετικό νέο haircut για να διασωθεί – Έρχονται μαύρες μέρες για την Ελλάδα


Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει, με συντεταγμένη χρεοκοπία ή θα έχει υποχρεωθεί σε επιθετικό haircut στο νέο χρέος που θα περιλαμβάνει είτε το πρώτο δάνειο ή το πρώτο δάνειο των 110 δις και τα ομόλογα της ΕΚΤ και των Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών.
Η εκτίμηση αυτή δεν πραγματοποιείται από ένα αναλυτή διεθνούς τράπεζας που μας έχουν συνηθίσει εσχάτως αλλά κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη ο οποίος αναγνωρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει.
«Στο διάστημα Σεπτεμβρίου με Δεκέμβριο του 2012 θα έχουν συμβεί τα εξής απλά
1)Θα έχει διαπιστωθεί ότι η προσπάθεια ανάσχεσης της πρωτοφανούς ύφεσης πέφτει στο κενό το -7% είναι τεράστιο μέγεθος που μειώνει τον εθνικό παραγόμενο πλούτο
2)Οι ελληνικές τράπεζες είναι χρεοκοπημένες. Αδυνατούν να βρουν κεφάλαια με ίδια μέσα, στηρίζονται αποκλειστικά στην Τρόικα ενώ έχουν αντλήσει 135,5 δις ευρώ από την ΕΚΤ και την ΤτΕ μέσω του ELA.
Το τραπεζικό σύστημα είναι αποδεκατισμένο οπότε δεν μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.
3)Η Ευρώπη βλέποντας την δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων ειδικά σε Ισπανία και Ιταλία θα θελήσει να τελειώνει με την Ελλάδα καθώς λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας.
Το πρόβλημα της Ισπανίας δεν ήταν η Ελλάδα ήταν η αφορμή αλλά η Ευρώπη θέλει να τελειώνει με τις αφορμές.
Σε αυτό το πλαίσιο θα συμβούν 2 πράγματα.
Α)Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και θα προχωρήσει σε συντεταγμένη χρεοκοπία.
Τι σημαίνει συντεταγμένη χρεοκοπία.
Σημαίνει ότι σε ένα καθεστώς σχετικής προστασίας θα δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι σταδιακά δεν θα μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.
Η επιστροφή στην δραχμή δεν θα ήταν πλέον ο ορθός δρόμος.
Το καλό σενάριο σε μια τόσο αρνητική εξέλιξη θα ήταν συντεταγμένη χρεοκοπία εντός ευρώ.
Β)Το δεύτερο σενάριο haircut στο νέο ελληνικό χρέος που θα περιλαμβάνει τα δάνεια της Τρόικα και τα ομόλογα της ΕΚΤ.
Προφανώς η λύση του haircut αποτρέπει εκ νέου την χρεοκοπία αλλά για να δεχθεί η Ευρώπη να χάσει τα δάνεια που έχει χορηγήσει τότε εκ των πραγμάτων θα ζητήσει πολλά πολύ περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε»
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν έρχονται μαύρες μέρες στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...