Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η Bild για τα Ιωάννινα: Είναι η πόλη των απελπισμένων

Η Bild για τα Ιωάννινα: Είναι η πόλη των απελπισμένων
Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ συζητούσαν για το ότι 5,6 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών δεν έχουν δουλειά στην Ευρώπη, η Bild ταξίδευε στα Ιωάννινα, στην «πόλη των απελπισμένων».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου άνω του 70% των νέων ανθρώπων δεν έχει δουλειά και μάλιστα γράφει ότι η πόλη έχει τα χειρότερα ποσοστά στη ζώνη του ευρώ (!). Στο οδοιπορικό της Bild στα Ιωάννινα καταγράφονται δηλώσεις νέων ανθρώπων και η έντονη αμφισβήτησή τους ότι ενδέχεται να συζητηθεί οτιδήποτε σοβαρό και αποτελεσματικό στη σύνοδο του Βερολίνου για την ανεργία των νέων.
«Εκεί κοντά στα αλβανικά σύνορα, στα Ιωάννινα των 100.000 κατοίκων, το ποσοστό ανεργίας ήταν πάντα υψηλό, ωστόσο μετά την κρίση οι αριθμοί έχουν αγγίξει αστρονομικά ύψη», γράφει ο συντάκτης που κάνει λόγο για έναν φαύλο κύκλο με νέους που πρέπει να επιστρέψουν στην πατρική εστία και που στερούνται πια αυτοπεποίθησης κι ελπίδας.
Η Βιολέτα Διαμαντή (27) είναι παντρεμένη με έναν ψυχολόγο, αλλά δεν πληρώθηκε για έξι μήνες. «Αν οι γονείς μας δεν μας υποστήριζαν, δεν θα είχαμε χρήματα για τρόφιμα», λέει στο δημοσιογράφο και δεν διστάζει να πει ότι είναι πρόθυμη να μεταναστεύσει ακόμα και στη μακρινή Αυστραλία.
Ο Σάββας (24), ο οποίος παραμένει άνεργος, παρά τις σπουδές του, δηλώνει: «Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορούν να υπάρξουν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη».


 http://www.iefimerida.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...