Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Εξελίξεις στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Κατάργηση των στρατοδικείων;;;


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις για τη στρατιωτική δικαιοσύνη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΥΣΕΑ επέλεξε τη νέα ηγεσία του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων φήμες όμως λένε ότι η νέα ηγεσία θα «κλείσει την πόρτα» του θεσμού της στρατιωτικής δικαιοσύνης.
Η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεννόηση για την κατάργηση των στρατοδικείων και τη
μετάταξη των στρατιωτικών δικαστών από το Υπουργείο Άμυνας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η προοπτική αυτή έρχεται σε χρονικό σημείο βολικό για τον Υπουργό Άμυνας που είναι αναγκασμένος να θέσει σε διαθεσιμότητα 500 άτομα από το προσωπικό του Υπουργείου μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι 120 περίπου στρατιωτικοί δικαστές, σε περίπτωση μετάταξής τους, θα αφαιρεθούν από τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων του Υπουργείου Άμυνας, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις εντολές της Τρόικα.

Ο κ. Αβραμόπουλος με τον τρόπο αυτό θα περιορίσει το προσωπικό πολιτικό κόστος θέτοντας τελικά σε διαθεσιμότητα μειωμένο αριθμό προσωπικού του υπουργείου του. Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που φέρεται θετικά διακείμενος στη μετάταξη των στρατιωτικών δικαστών, θα επωφεληθεί πολιτικά καλύπτοντας άμεσα τις χρόνιες ελλείψεις σε δικαστές που παρουσιάζουν σχεδόν όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας.

Τέλος, δεν αποκλείεται η παραχώρηση ορισμένων κτιρίων, όπου στεγάζονται στρατοδικεία, στο Υπουργείο Δικαοσύνης. Ένδειξη της κινητικότητας και της επικείμενης συμφωνίας των δύο Υπουργείων είναι η απόφαση της νέας ηγεσίας της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να θέσει άμεσα κάποιες από τις αίθουσες συνεδριάσεων των στρατοδικείων στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την εκδίκαση υποθέσεων των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων.

Ευχαριστώ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...