Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Μυστικός Φάκελος του Facebook που δεν έχετε ελέγξει



Είναι ένα από τα μεγαλύτερα «μυστήρια» του 2013: Τι βρίσκεται μέσα στον φάκελο «other» στα Αγγλικά ή«Άλλα» στα Ελληνικά;

Πρόκειται για ένα ελάχιστα γνωστό κομμάτι των φίλων των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι στο Facebook, υπάρχουν δύο φάκελοι για τα προσωπικά μηνύματα, ο φάκελος inbox, και ο «μυστικός» άλλος φάκελος.


Ο τελευταίος υποτίθεται ότι φιλτράρει τα spam, εκτρέποντας τα μηνύματα από ανθρώπους που δεν είναιfriends ή mutual friends. Αλλά αφότου ο τεχνικός αρθογράφος David Pogue της New York Times έγραψε για αυτόν τον φάκελο την περασμένη εβδομάδα, οι έκπληκτοι αναγνώστες αρχίσανε τα κοιτάνε τι περιέχει μέσα.

Αυτό που πολλοί βρήκανε δεν ήτανε καθόλου spam – αλλά χαμένες ευκαιρίες για δουλειά, μηνύματα από φίλους χαμένους από παλιά, ειδοποιήσεις για βραβεία και προσκλήσεις.

«Πωπώ! Υπάρχουν τόνοι σημαντικών μηνυμάτων, εδώ,» σχολίασε ένας αναγνώστης. «Πρώην μαθητές μου προσπαθούσαν να με βρουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το Facebook δεν σε ειδοποιεί για κανένα από αυτά.»

Είναι αλήθεια: Το Facebook δεν σας ειδοποιεί για αυτά τα μηνύματα που πηγαίνουν στον άλλο φάκελο, και ο φάκελος δεν είναι προσπελάσιμος από κινητά τηλέφωνα η tablets.

Στα σχόλια που έκαναν οι αναγνώστες στον Pogue ξεπηδάνε ανέκδοτα και γρυλισμοί. Άλλοι έπρεπε να απολογηθούν, άλλοι χαρήκανε πολύ.

Να πως θα τσεκάρετε τον άλλο φάκελο: Ανοίξτε το Facebook σε έναν φυλλομετρητή (Web browser), και στον τομέα των προσωπικών μηνυμάτων, κάντε κλίκ στον φάκελο «other» στα Αγγλικά, η στον «Άλλα» στα Ελληνικά, στα αριστερά της λειτουργίας “send a new message”.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...