Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

«Πόλεμος» πολιτικών συμφερόντων και επιχειρηματιών απέναντι στον Σαμαρά(σσ λετε να τον ρίξει η Ντόρα τον ...Σαμαρά;Απ αυτήν κινδυνευει ρε παιδιά;)


polemos-politikwn-symferontwn-kai-epixeirhmatiwn-apenanti-ston-samaraΓράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Έντονο παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη για την πολιτική κυριαρχία αλλά και τα  «ασημικά» της χώρας, σε μια χρονική στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα
εξαντλήσει την τετραετία συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαπιστώνει αντιπαραθέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων  και πολιτικές  κινήσεις ισχυρών «παικτών» που προσπαθούν να τον «εκβιάσουν»  για να λάβουν καλύτερη θέση στον αγώνα για την επόμενη μέρα που σχεδιάζουν χωρίς τον ίδιο.
Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που εξελίσσονται είναι τόσο πολλές και τόσο σοβαρές ώστε ορισμένοι οικονομικοί κύκλοι εκφράζουν ήδη τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη αυτού του πολιτικού-οικονομικού πολέμου.
Για παράδειγμα, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ αντιτάσσονται διάφοροι παράγοντες, ακόμα και εντός του υπουργικού συμβουλίου.
Ο μεγάλος πόλεμος που διεξάγεται για τον ΟΠΑΠ είναι ενδεικτικός. Συγκεκριμένα συμφέροντα  συγκρούονται με τον πρωθυπουργό ο οποίος στο μεταξύ και γνωρίζει και  παρακολουθεί προσπαθώντας  παράλληλα  να εξουδετερώσει την πίεση που δέχεται  από πολλές κατευθύνσεις.
Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται και όσο φαίνεται, ήδη όπως λένε οικονομικοί παράγοντες, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια σε ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην πετρελαϊκή αγορά γιατί δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις τους . 
Σε πολιτικό επίπεδο δεν περνάει απαρατήρητη η κινητικότητα της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς το Μαξίμου γνωρίζει και παρακολουθεί την έντονη  ενεργοποίηση της.
Και δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις της κατά του οικονομικού επιτελείου που έχουν ενοχλήσει αλλά και οι παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται με στόχο την αποδυνάμωση του Αντώνη Σαμαρά.
Οι πληροφορίες για το σχεδιασμό της κυρίας Μπακογιάννη έφτασαν εδώ και αρκετούς μήνες στο Μαξίμου, όταν άρχισε να πυκνώνει τις επαφές με δημοσιογράφους, το στενό «μαρκάρισμα» με την Καγκελαρία αλλά  και κάποια «περίεργα» ταξίδια…
Ωστόσο κορυφώθηκε με τη μυστική συνάντηση που έγινε σε σπίτι εκδότη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο τις ημέρες που ξέσπασε η κυβερνητική κρίση με την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση.
Ο σχεδιασμός αποδόμησης της Κυβέρνησης είναι σε πλήρη εξέλιξη.



 http://exofitsio.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...