Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Blackstone: Μια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Έχει ήδη ξεκινήσει - Υπερβολικά υψηλή η μόχλευση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος....


Στο κατώφλι μιας... "επικής πιστωτικής φούσκας" βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, όπως προειδοποιεί η Blackstone, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες του κόσμου.

Σύμφωνα με τη Βlackstone, μια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία, αφού, όπως εκτιμά, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από τα υπερβολικά επίπεδα μόχλευσης.
"Βρισκόμαστε στο μέσον μιας επικής πιστωτικής φούσκας. Παρόμοιά της δεν έχω συναντήσει άλλη φορά όσο δραστηριοποιούμαι στον κλάδο του private equity", δηλώνει ο Joseph Baratta, κορυφαίο στέλεχος της Blackstone.
Όπως εξηγεί ο Baratta, η Blackstone παραμένει αισιόδοξη (bullish) για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών δεν εμφανίζονται ελκυστικές στην τρέχουσα συγκυρία. Αιτία, οι χαμηλές προοπτικές για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
"Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ξεκάθαρες προκλήσεις. Η ανάπτυξή της θα κινηθεί εντός του εύρους του 1% με 3%", σχολιάζει ο ίδιος.
Να σημειωθεί εδώ πως η Blackstone διαθέτει συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας 230 δισ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...