Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μην στενοχωρείσαι, κ. Ομπάμα, υπάρχει κάτι που θα καλύψει το κενό της Αμερικανικής Φούσκας!!



του Δρ. Κ. Βαρδάκα


Εμείς μεγαλώσαμε με το Αμερικανικό όνειρο και εσύ μας μιλάς για αμερικανική φούσκα... Είσαι με τα καλά σου; Εδώ μιλάς για την ίδια την παγκόσμια οικονομία!!
Και τι φταίω εγώ όταν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι με επίσημες ανακοινώσεις αποκαλύπτουν αλήθειες;





Το παραμύθι ξεκινάει πάντα "μια φορά και ένα καιρό στον κόσμο της Άγριας Δύσης...." και κοντεύει να τελειώσει "και έζησαν αυτοί άσχημα και ο υπόλοιπος κόσμος χειρότερα".
Έκκληση στο Κογκρέσο να μην κλείσει το διακόπτη της οικονομίας απηύθυνε το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα ΗΠΑ) ο Μπαράκ Ομπάμα λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση από τη Γερουσία ενός νομοσχεδίου για την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ έως τις 15 Νοεμβρίου.
Κι αυτό γιατί θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες έως την 1η Οκτωβρίου το ίδιο νομοσχέδιο να περάσει και από το Κογκρέσο με τους Ρεπουμπλικανούς να απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν, όπως έκαναν εξάλλου και στην ψηφοφορία στη Γερουσία.
Ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συμβεί το μη προσδοκώμενο, τότε η αμερικανική αλλά και η παγκόσμια οικονομία θα βρεθούν μπροστά σε ένα πρωτοφανές αποσταθεροποιητικό φαινόμενο.
Το εμπορικό επιμελητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοι φορείς κάλεσαν το Κογκρέσο να περάσει το συντομότερο δυνατό ένα νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και να αυξήσει το όριο του δανεισμού του Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 28/09/13 - 00:11
Αφού έτσι κατάντησαν την παγκόσμια οικονομία, να την ανοίγουν και να την κλείνουν με ένα διακόπτη, όλα είναι πιθανά και φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα βλέπουμε τα πιο απίθανα πράγματα.

Blackstone: Μια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Έχει ήδη ξεκινήσει - Υπερβολικά υψηλή η μόχλευση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα με τη Βlackstone, μια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία, αφού, όπως εκτιμά, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από τα υπερβολικά επίπεδα μόχλευσης.
Βρισκόμαστε στο μέσον μιας επικής πιστωτικής φούσκας. Παρόμοιά της δεν έχω συναντήσει άλλη φορά όσο δραστηριοποιούμαι στον κλάδο του private equity?, δηλώνει ο Joseph Baratta, κορυφαίο στέλεχος της Blackstone. www.bankingnews.gr 27/09/13 - 19:51
Αυτά όσα αναφορά τις φούσκες τις οποίες αφού τις έκαναν περισπούδαστα οικονομικά εργαλεία καταδυνάστευσης λαών αποφάσισαν οι ίδιοι να τις σπάσουν για να ακούσει όλος ο πλανήτης το "κλατάρισμα" .
Είπαμε θα ακούσουμε απίθανα πράγματα και ήδη μετεωριζόμασθε μπροστά στην κρίση αυτογνωσίας που έπιασε την Αμερική!!
¨Η ιδέα μιας αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι ίσως μια χρήσιμη προπαγάνδα αλλά δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ έμαθαν την ταπεινότητα μέσα από μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την ικανότητά μας να καθορίζουμε την πορεία των γεγονότων σε άλλες χώρες¨. http://www.voria.gr/index.php 27 Σεπ 2013 - 21:44
Αυτό και αν είναι ταπεινότητα σε όλο το μεγαλείο της!!
Και για αυτό θα τους περιλάβουν οι πνευματικοί νόμοι για να τους δώσουν την αντίστοιχη ένδικο μισθαποδοσία που τους αξίζει.
Όμως μία διπλωματική κίνηση και μία δήλωση της ίδιας ημέρας σχεδόν μας προβληματίζουν για το μεγάλο παιχνίδι που ξεκινάει.
Η πρώτη έχει ως εξής "Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί είχε το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ προέδρων των δύο χωρών εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια, από το 1979".
Η δεύτερη σαν δήλωση του κ. Ομπάμα "Δεν υπάρχει "μεγάλο παιχνίδι" για να κερδίσει κανείς, ούτε η Αμερική έχει κανένα συμφέρον στη Συρία, πέρα από την ευημερία του λαού της, τη σταθερότητα των γειτόνων της, την κατάργηση των χημικών όπλων, και την διασφάλιση ότι η χώρα δεν θα γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες".
Καλά και εμείς που σας συνηθίσαμε να κάνετε πολέμους θα μείνουμε παραπονεμένοι; Τι θα κάνουμε δίχως βαρβάρους; Όπως έλεγε ο Καβάφης μας. Μήπως βρέ μας ετοιμάζεται στο ρόλο αυτόν κανένα γείτονα μας; Όμως εσείς πάντοτε επιδιώκατε την παγκόσμια ειρήνη φυσικά με δικές σας προδιαγραφές.
Την απάντηση μας την δίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ταυτόχρονα διατυπώνει ένα καίριο ερώτημα.
Η πρόσφατη συζήτηση που έγινε στις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας απέδειξε ξεκάθαρα ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο δεν είναι μια Αμερική που σπεύδει να ανακατευθεί στις υποθέσεις άλλων χωρών ή στα προβλήματα μιας περιοχής σαν να ήταν δική της. Ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι ότι οι ΗΠΑ, μετά από μια δεκαετία πολέμου -ανήσυχες για τα προβλήματα στο δικό τους έδαφος, έχοντας πλήρη συνείδηση της εχθρότητας που προκάλεσε η πιθανότητα επέμβασής τους σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο- μπορούν να αποδεσμευθούν, αφήνοντας ένα κενό ηγεσίας που καμία άλλη χώρα δεν δείχνει διατεθειμένη να αναπληρώσει http://www.voria.gr/index.php 27 Σεπ 2013 - 21:44
Τι διακρίνεται από τα παραπάνω;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ οι ηγέτες της Αμερικής.
Οι ίδιοι μιλούνε για παιχνίδι γιατί πάντα με αυτούς και στα χέρια τους η ανθρώπινη ζωή ήταν ένα παιχνίδι.
Αφού φτιάχνουν φούσκες, διατείνουν ευήκοον ους στους πρώην αντιπάλους τους και τους λένε ελάτε να τα βρούμε γιατί εμείς κουρασθήκαμε να είμασθε η χωροφυλακή του πλανήτη.
Και τώρα αρχίζει το παραμύθι της παγκοσμιοποίησης...
Αποσύρεται η στρατοχωροφυλακή των ΗΠΑ και αντικαθίσταται από μία παγκόσμια δύναμη αστυνόμευσης με διεθνή επιδότηση και όλα ωραία και καλά και ζήσανε οι νεοποχίτες καλά και εμείς μη χειρότερα.
Όμως ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΛΑΕΙ!!!
Ο Πατρο- Κοσμάς που κάποιοι δήλωσαν την ηθική αυτουργία τους στην μαρτυρική δολοφονία του, σας βοά πριν 250 και χρόνια...
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ
Όμως καλά κάνετε και αναρωτιέσθε "αν υπάρχει κάποια άλλη χώρα που μπορεί να αναπληρώσει το κενό ηγεσίας;"
Ναι υπάρχει και δεν είναι χώρα, ούτε καν κρατική η εθνική υπόσταση.
Είναι μια ΙΔΕΑ, ένα ΣΥΣΤΗΜΑ, μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ζύμη.
Ένας χιλιόχρονος πολιτισμός που μαρμαρώσατε και σήμερα μέσα από τις στάχτες ζωντανεύει...

Και είναι ο ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ και ο ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ο οποίος σας ξεστράβωσε και πάλι θα σας ξεστραβώσει από την δαιμονική ζάλη που σας ταλαιπωρεί και έτσι ταλαιπωρείται και την αθώα ανθρωπότητα.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ



http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/09/blog-post_4099.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...