Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η μνημονιακή κ. Τατιάνα Καλογιάννη,η Μ.Κ.Ο, τα ψαράδικα στη Σρι Λάνκα και οι Γκαγκαούζοι της Μολδαβίας...


tatianna kalogianni
Υπέρ των μέτρων εξαθλίωσης και της πνευματικής καλλιέργειας.
''Είμαι υπερήφανη κ. Κασσή για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο) Humanet, της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος και το έργο της...''
Τάδε έφη προς τον βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο κ. Μιχάλη Κασσή (και στον κ. Βαγ. Αργύρη) η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κυρία Τατιάνα Καλογιάννη κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 13 Μαρτίου για την αποκάλυψή μας σχετικώς με την κατανομή προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και την ανάθεση σε πρώην συνεργάτιδά της επί Humanetπεριβαλλοντολόγο κ. Αικατερίνη Βίνη για ''στήριξη '' έργων του ΕΣΠΑ , προϋπολογισμού 126.690 ευρώ.
Για το τι είναι το έργο αυτό και ποιά η κ. Βίνη έχουμε γράψει στις 12 και 14 Μαρτίου, οπότε είναι περιττό να επανέλθουμε. Συνεργάτιδά της ήταν, ήθελε να τη βοηθήσει η κ. Καλογιάννη κρίνοντας ότι είναι ικανή και ο περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης συμφώνησε γι αυτό και υπέγραψε την απόφαση (αρ. Πρωτ. 952/28-2-13 – Περιφέρεια Ηπείρου – Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή).

                                                             ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ....

Υπερήφανη λοιπόν η κ. Καλογιάννη για την Μ.Κ.Ο που ίδρυσε όπως είπε, με βαρύγδουπο τίτλο ''Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης – Humanet'', που όπως αποκαλύφτηκε χρηματοδοτήθηκε με 2,4 εκατ. Ευρώ για 15 προγράμματα την περίοδο 2000 – 2010 (για να'' κατέβει'' το siteτης αμέσως μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα).
Αν είναι μια φορά υπερήφανη η κυρία αντιπεριφερειάρχης για το έργο και την προσφορά της Humanet, εμείς είμαστε χίλιες φορές όπως και όλοι οι Ηπειρώτες , ο Ελληνισμός εν γένει, διότι δεν είναι και μικρή υπόθεση, μεταξύ άλλων να έχει φροντίσει για την κατασκευή αλιευτικών σκαφών με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα (!), αλλά και τη σύνταξη μελέτης της πληθυσμιακής ομάδας των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας!!!
Είναι δυνατόν να επιβίωναν εκεί στη Σρι Λάνκα χωρίς ψαράδικα με αρχαιοελληνικά ονόματα, όπως Σωκράτης, Αλκιβιάδης , Αριστοτέλης ,Όμηρος κ.λ.π ; Και ποια αξία θα είχε η ζωή τους χωρίς αυτά τα ονόματα;
Αφήστε που η διάδοση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος δε μπορεί παρά να μας γεμίζει από εθνική υπερηφάνεια και άρα πολλαπλώς ανεκτίμητη η προσφορά, όπως και περισσότερο η μελέτη - έρευνα για τους Γκαγκαούζους της Μολδαβίας, κάτι πάρα πολύ χρήσιμο και για εκείνους και προπαντός για την περαιτέρω πορεία τοε Ελληνικού λαού....
                                                       ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επιμένουμε στο θέμα, διότι τα χρήματα για τα αρχαιοελληνικά ονόματα των ψαράδικων στη Σρι Λάνκα (νησί του Ινδικού Ωκεανού) και τις συμπεριφορές των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας , βγήκαν από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών - όπως και για το πλήθος των άλλων Μ.Κ.Ο που απορρόφησαν δεκάδες (μόνο;) εκατομμυρίων ευρώ - οι οποίοι τώρα βλέπουν ευρώ και αλληθωρίζουν διότι αρχίζουν να μη θυμούνται πως ακριβώς είναι.
Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία, όση ότι η κυρία Τατιάνα Καλογιάννη αισθάνεται υπερήφανη και μακάρι να μας ενημέρωνε λεπτομερώς και για άλλες δραστηριότητες της Humanet , για να αισθανθούμε διπλά ευτυχείς.
                                                           ''ΕΙΜΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ....''
Όμως καλή η υπερηφάνειά της , δικαίωμά της να νιώθει μια πληρότητα, αυτή που ''γεμίζει'' όσους θυσιάζονται για το καλό των άλλων, αλλά ξέρετε τι άλλο δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης μας; Ότι είναι μνημονιακή!
Ακριβώς έτσι ! Το είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον Βλάση Ντόκα (puzzle) στις 15 Νοεμβρίου του 2012.
«Είμαι μνημονιακή... Αυτά τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί προ πολλών ετών ...τα βρίσκω σωστά... Για μένα δεν έχουν σημασία τα χρήματα αλλά η πνευματικά καλλιέργεια ...!!!»
Και πάλι δικαίωμά της να είναι και να πιστεύει ότι θέλει, αλλά τέτοιες δεν τόλμησε να τις εκστομίσει ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πολιτικός ακόμη και εκείνοι που υπέγραψαν και ψήφισαν τα μνημόνια.
                                                                 ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ....
Αλλά αυτά η κυρία Τατιάνα , δεν τα έλεγε όταν η Humanetενθυλάκωνε 2,4 εκατ. Ευρώ εκ του περισσεύματος των Ελλήνων για να μελετά τους ...Γκαγκαούζους και να ''βαφτίζει'' ψαράδικα στη Σρι Λάνκα...
Τότε, δεν έκρινε ότι χρειαζόταν αυτά τα απάνθρωπα μέτρα (που οδήγησαν στην εξαθλίωση την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών), αλλά δεν χρειάζεται να προκαλεί το 60% των νέων που δυστυχούν χωρίς δουλειά ή το 40% των Ηπειρωτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας λέγοντας πως '' προέχει η πνευματική καλλιέργεια '' (αν πεινάς να βελτιώνεις τις γνώσεις σου...), έχοντας εξασφαλίσει η οικογένειά της την ευμάρεια και μπράβο της που το πέτυχε.
Ειλικρινά δεν είχαμε καμία όρεξη και κανένα λόγο να ασχοληθούμε με την κυρία Τατιάνα Καλογιάννη , την οποία πέραν μιας καλημέρας μια φορά δεν γνωρίζουμε αλλά πιστεύουμε ότι πρόκειται για έξυπνη , ικανή και επιτυχημένη γυναίκα ,αλλά δεν χρειάζονταν όμως να μας προκαλέσει, ύστερα από μια απλή (ντοκουμενταρισμένη) παρουσίαση απόφασης κατανομής δράσεων του ΕΣΠΑ , με ευθύνη του περιφερειάρχη ( αυτός υπέγραφε) κ. Αλεξ. Καχριμάνη...
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ


 http://www.stotapsi.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...