Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

«Υπάρχει ζωή μετά το χρέος» μας διαβεβαιώνει ο Άνχελ Γκουρία του ΟΟΣΑ



oosa-thumb-largeΨήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσε σήμερα ο γ.γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία κατά την παρουσίαση της έκθεσης του διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος είπε ότι έχει ήδη αρχίζει να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.
«Ήρθα για να καταθέσω ψήφο
εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, στους Έλληνες πολίτες, στην ελληνική οικονομία και στην κυβέρνηση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα της Ελλάδας θα επιτύχει αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».
Η έκθεση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη, το 2012 ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Α. Γκουρία "υπάρχει ζωή μετά το χρέος".
Όπως είπε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ, «βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις μακροοικονομικής προσαρμογής, βελτιώνονται οι εξαγωγές και η ανταγωνιστικότητα». Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο χαρακτήρισε "φιλόδοξο", τονίζοντας ότι συνδέεται με την ανάπτυξη και ότι μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία μπορούν να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος σε επίπεδα κάτω από το 60% του ΑΕΠ το 2035.

«Η προσπάθεια που καταβάλλετε έχει νόημα», είπε. «Είναι εφικτό να πετύχετε και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε για να σταματήσει η αβεβαιότητα και το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η κρίση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε όχι μόνο το δημόσιο χρέος αλλά το ίδιο το κράτος μας και την ίδια την κοινωνία μας βιώσιμη». Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή βοήθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι «έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό "Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα».

Ο Ευ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά στη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι για τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών υπάρχουν διεθνείς διασφαλίσεις οι οποίες αφορούν ακόμη και «στις μικρές, τις πολύ μικρές τράπεζες».

«Επιτέλους η ελληνική οικονομία άρχισε να παράγει καλές ειδήσεις, και αυτό είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από την έκθεση του ΟΟΣΑ», δήλωσε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός είπε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ «διαψεύδει τις Κασσάνδρες που πόνταραν στη χρεοκοπία της χώρας του τελευταίους 20 μήνες» και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό, έκθεση διεθνούς οργανισμού καταγράφει ένα τέρμα στην κατρακύλα της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.


http://www.theinsider.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...