Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πλησιάζουν εκλογές κι άρχισε πάλι η προπαγάνδα υπερ της αποχής του άκυρου και του λευκού!

 
Για όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο είναι γνωστό ότι όταν πλησιάζουν εκλογές διάφορα ιστολόγια, ιστοσελίδες, είτε από άγνοια είτε με σκοπό, προπαγανδίζουν υπερ της αποχής και της λευκής και της άκυρης ψήφου, χρησιμοποιώντας την γνωστή τακτική μπερδεύοντας την αλήθεια με ψέματα για να παραπληροφορήσουν τον κόσμο και να πείσουν ειδικά τους νεότερους που δεν ασχολούνται και πολύ με την πολιτική ότι αν δεν συμμετέχεις στα κοινά “ πολεμάς” (!!) το άδικο σύστημα…

Δεν θα ξεχάσω έναν σοβαροφανή τύπο στις εκλογές του Νοεμβρίου σε ένα άλλο μεγάλο ιστολόγιο που το μόνο που δεν μας είπε ήταν ότι αν δεν μας αρέσει το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να το ψηφίσουμε!!!
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν όλο και συχνότερα παρόμοια άρθρα. Για ένα από αυτά μας πληροφόρησε και το ιστολόγιο papaioannou.wordpress.com στο οποίο θα ευφάνταστος συγγραφέας του προσπαθεί να μας πείσει πως αν το 50% του συνόλου των ψήφων είναι λευκές θα τότε τα κόμματα διαλύονται!!!!!!
Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο και να μην μας αρέσει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το να γυρίζουμε την πλάτη απαξιώνοντάς το, ακόμα και με λευκή και άκυρη ψήφο, δίνει δύναμη και χρόνο εξουσίας να συνεχίζουν να κάνουν αυτά ακριβώς για τα οποία δεν μας αρέσει.
Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο πρέπει να ψηφίσουμε, όποτε και να γίνουν εκλογές. Φυσικά ο καθένας ας ψηφίσει όποιο κόμμα θέλει. Αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματική αντίσταση να ψηφίσει κάποιος ένα κόμμα του 0,001% παρά να μην πάει να ψηφίσει καθόλου.
Μην ακούτε κανέναν που προσπαθεί να σας πείσει να απέχετε από τις εκλογές! Η ψήφος σας είναι δύναμη και πρέπει να την χρησιμοποιούμε, ειδικά σε τέτοιες περιόδους κρίσης. Κανείς να μην τους κάνει την χάρη στις επόμενες εκλογές…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...