Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τελικά γιατί επιμένει τόσο πολύ ο Γιώργος Παπανδρέου να μην υπάρξει Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας;


 

karavakiΌλοι γνωρίζουμε – μας το μαθαίνουν από μικρά παιδιά – ότι η χώρα μας ‘τρώει’ τα καλύτερα παιδιά της.Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα όποιος προσπάθησε να κάνει καλό σε αυτή την χώρα είχε άσχημο τέλος. Είναι πραγματικά ανεξήγητο γιατί λειτουργούμε εναντίον οποιουδήποτε θέλει να μας βοηθήσει.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της ΄Κρόνιας’ συμπεριφοράς μας από την ‘μανία’ του Γιώργου Παπανδρέου να καταργήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να μην το ξανασυστήσει παρόλες τις πιέσεις, δεν μπορεί να υπάρξει.
Η ‘μανία’ του αυτή έφθασε στο σημείο να διώξει...
(κάνοντας δεκτή τη παραίτηση του) τον πιο στενό του συνεργάτη (εδώ και μια δεκαπενταετία) , τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης υπεύθυνο για την  Ναυτιλία, Χάρη Παμπούκη.
Πιο ήταν το αμάρτημα του Χάρη Παμπούκη για τον οποίον όλοι συμφωνούν ότι είναι από τους λίγους υπουργούς που πραγματικά θέλει να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα;
Ότι ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να ξανασυσταθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να σταματήσει να είναι διασπασμένο μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Δηλαδή τι ζήτησε;
Η μεγαλύτερη Ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου, η Ελληνική, για την οποία όλες οι ξένες χώρες εγκωμιάζουν και ζηλεύουν (ναι ζηλεύουν) τη χώρα μας, να εκπροσωπείτε από ένα αυτόνομο υπουργείο.
Μια αυτονόητη και ανέξοδη κίνηση για το μεγαλύτερο διεθνές επίτευγμα της χώρας μας που μας κάνει τόσο υπερήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο (και μας φέρνει και δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ).
Το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού ο Χάρης Παμπούκης  δεν άντεξε να βλέπει μια τόσο μεγάλη αδικία.
Και δήλωσε παραίτηση ως «αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.»
Και το ερώτημα παραμένει:
Γιατί ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται εχθρικά στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία;
Πέτρος Δίπλας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...