Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τσουνάμι καταλήψεων στα Πανεπιστήμια



foitites_katalipseisΗ υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε άλλο παρά έκαμψε τις αντιστάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητικών παρατάξεων. Τα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο, δημιουργώντας έτσι μια «χιονοστιβάδα» κινητοποιήσεων.
Πολλές σχολές και τμήματα τελούν ήδη υπό κατάληψη, ενώ εν αμφιβόλω τίθεται και η ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου, με τις Συγκλήτους του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να έχουν ήδη αποφασίσει την ολιγοήμερη αναβολή της.
Υπό κατάληψη βρίσκονται:
Τα 7 Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, τα 9 Τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, 3 Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό, Βιολογικό), 18 από τα 21 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, 3 Τμήματα του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης και τα 6 τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα πανεπιστήμια, αλλά και στα ΤΕΙ, οι πρόεδροι των οποίων συνεδριάζουν την σήμερα Τετάρτη για να καθορίσουν τη στάση τους.
Την εξετάστική τους περίοδο έχουν αναστείλει και το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξουσιοδοτεί το Πρυτανικό Συμβούλιο να προβεί, σε συνεργασία με τα άλλα ΑΕΙ της χώρας, σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια» αναφέρει η Σύγκλητος του Ιδρύματος.
Την Παρασκευή αναμένεται έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, που θα γίνει στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.



http://theinsider.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...