Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

86,53%: «Κρατικοποιήστε τώρα τις τράπεζες»

Τις ευθύνες των τραπεζών για τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα καταλογίζουν οι αναγνώστες σε δημοσκοπήσεις του newsbomb.gr και του newscode.gr.
Όσον αφορά στο θέμα των εγγυήσεων που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι από την τσέπη τους, ως κρατικές ενισχύσεις προς τις τράπεζες, τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης του newsbomb.gr είναι ενδεικτικά.
Συγκεκριμένα το 86,53%! των ερωτηθέντων επιθυμούν την κρατικοποίηση των τραπεζών , ώστε να μπει φραγμός στην τραπεζική ασυδοσία που πνίγει τον Έλληνα πολίτη.


Οι τράπεζες έχουν φέρει την χώρα στο χείλος του γκρεμού
Σε ποσοστό 62,84% οι συμμετέχοντες στη δεύτερη δημοσκόπηση του newsbomb.gr πιστεύουν πως οι τράπεζες έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, εξαιτίας της απληστίας και της ανικανότητας των μεγαλοστελεχών τους.
Ένα σημαντικό ποσοστό επίσης, το 22,38% , πιστεύει πως οι τράπεζες παίζουν πολιτικά παιχνίδια, με σκοπό τη συγκέντρωση εξουσίας.
Ένα ποσοστό 12,54% θεωρεί τις τράπεζες ως «δήμιους», που στα χέρια τους ασφυκτιούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καταλογίζοντας τους σαφείς ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές επιχειρήσεις αλλά και πολίτες σήμερα, καθώς οι τράπεζες αν και λαμβάνουν συνεχώς εγγυήσεις από το κράτος έχουν κλείσει τις κάνουλες προς την αγορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 2,29% πιστεύει πως διευκολύνουν με δάνεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Μεγαλύτερη ευθύνη των τραπεζών από αυτή της πολιτικής εξουσίας!
Στην δημοσκόπηση του newscode.gr με ερώτημα που οφείλεται η έξαρση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Συγκεκριμένα το 58,5% των ερωτηθέντων κρίνει ότι αποδίδεται στην στρατηγική των εγχώριων τραπεζών να ελέγξουν την ντόπια οικονομία και μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες (22,47%) ότι οφείλεται στην ασαφή στρατηγική των κυβερνήσεων Σημίτη – Καραμανλή – Παπανδρέου.
Μάλιστα το ποσοστό «κατηγορίας» κατά των τραπεζών και του ρόλου τους στην πτώση της Ελληνικής οικονομίας ενισχύεται και άλλο αφού το 10,12% πιστεύει ότι η ανεξέλεγκτη δράση των τραπεζών κυρίως από το 1996 επηρέασε αρνητικά την Ελληνική οικονομία.
Κοινό συμπέρασμα από τα αποτελέσματα και των τριών δημοσκοπήσεων: οι τραπεζίτες πρέπει να αισθάνονται υπόλογοι για τις ενέργειες τους που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έβλαψαν παρά ωφέλησαν την ελληνική οικονομία.




http://www.newscode.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...