Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εδώ... Πολυτεχνείο, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική!





Κάτι από... απαγορευμένη πόλη θυμίζει από τα ξημερώματα σήμερα η Αθήνα με αφορμή την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία θα κορυφωθούν οι εορτασμοί για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει σχέδιο-μαμούθ, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 αστυνομικών, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά. Φράκτες, αύρες, ελικόπτερα, κάμερες και οποιοδήποτε άλλο μέσο διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. θα τεθεί στη διάθεση των αστυνομικών που θα βρίσκονται στον δρόμο. Η εντολή που έχει δοθεί στους επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ και στην ΥΜΕΤ είναι μηδενική ανοχή σε όσους προκαλούν επεισόδια. Μάλιστα, για πρώτη φορά ενεργό ρόλο παίζουν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική, καθώς άντρες των δύο υπηρεσιών έχουν επιφορτιστεί να συγκεντρώσουν πληροφορίες για ενδεχόμενα επεισόδια. Επιπλέον, τρεις εισαγγελείς θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ τέσσερις ακόμα θα βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Παράλληλα, και προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι κινηθούν σήμερα με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο, η Τροχαία θα πραγματοποιήσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πύλες του ιστορικού ιδρύματος της οδού Πατησίων θα κλείσουν στις 14.00, προκειμένου να ακολουθηθεί το καθιερωμένο τελετουργικό, και περίπου δύο ώρες αργότερα (ανάλογα και με τις συνθήκες) θα ξεκινήσει και η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Κόμματα, συνδικάτα και οργανώσεις έχουν δώσει ραντεβού στις 15.00 στη Σταδίου και την πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο πονοκέφαλος της ΕΛ.ΑΣ. ακούει στο όνομα «αντιεξουσιαστές», τα μπλοκ των οποίων -σπασμένα σε τρία διαφορετικά κομμάτια- έχουν ορίσει ως σημείο συγκέντρωσης είτε το Σύνταγμα είτε την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ένα από τα μπλοκ δηλώνει ότι θα παραμείνει μπροστά από τη Βουλή! Παράλληλα το ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια -ιδιαίτερα μετά τις βίαιες συγκρούσεις της απεργίας της 20ης Οκτωβρίου- να αποφύγει κάθε επαφή με τους κουκουλοφόρους, καλεί τους οπαδούς του σε συγκέντρωση στην Ομόνοια δύο ώρες αργότερα, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές πορείες προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή εργαζομένων, σωματείων, φοιτητών και οργανώσεων και στην πορεία της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δώσει ραντεβού στις 17.30 στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορεία έχουν εκδώσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Πρωτοβάθμια Σωματεία, το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και άλλες συλλογικότητες. Η Αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα, στα οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 3.000 αστυνομικοί. Κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων θα τεθούν σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύονται σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους.


Νίκος Δεμισιώτης, Κώστας Καντούνης

 http://www.dimokratianews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...