Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Στη φυλακή η κόρη του Τσοχατζοπούλου



Στη φυλακή η κόρη του ΤσοχατζοπούλουΣτις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία απολογήθηκε σήμερα για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της.
Ύστερα από την πολύωρη κατάθεσή της, η κόρη του πρώην υπουργού κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Η κυρία Τσοχατζοπούλου μεταφέρθηκε το μεσημέρι στις φυλακές από την πίσω πόρτα, σε είσοδο που συνορεύει με το γήπεδο.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαίου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο της Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα- μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων.
Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε την εταιρεία του Οικονομίδη προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.
Η κόρη του πρώην υπουργού, πάντως, ξεκαθάρισε μέσω του συνηγόρου της ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και πως η αγορά του ακινήτου στο Κολωνάκι έγινε με χρήματα που προήλθαν από την επαγγελματική της δραστηριότητα.


 24h.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...