Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΕΕ και ΔΝΤ τρέμουν το μέτωπο κατά του μνημονίου....



Λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου, αυτό που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, είναι ένα μεγάλο μέτωπο κατά του μνημονίου, καθώς στη νέα Βουλή αναμένεται οι «αντιμνημονιακές» δυνάμεις να φτάσουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, αν όχι υψηλότερο, με τις δυνάμεις που θα συγκεντρώσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί...

Η πολιτική αυτή ρευστότητα που πυροδοτεί το.....«κόμμα του θυμού» ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, «ταρακουνάει» για τα καλά και τα κέντρα αποφάσεων, εντός και εκτός συνόρων. Τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ φαίνεται πως τρέμουν στο ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να καταψηφίσει στις εκλογές το μνημόνιο και την «συγκυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με αδιευκρίνιστες συνέπειες τόσο για την πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο Ευρωπαικό Νότο.


Στην περίπτωση που οι «κυβερνητικές» δυνάμεις βρεθούν να μετρούν πληγές την επομένη των εκλογών, και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έχουν λόγο στην επόμενη Βουλή, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και αλλαγή στάσης από τους εταίρους μας, οι οποίο άλλωστε, με κάθε τρόπο, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δε θα... συγχωρήσουν αντιμνημονιακό αποτέλεσμα...

Την ίδια στιγμή, στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί πανικός, και όλοι οι αρχηγοί, με συνεχείς εμφανίσεις και περιοδείες προσπαθούν να ανεβάσουν τους τόνους και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Μιλώντας σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: "Στις 6 Μαΐου κρίνονται πολύ περισσότερα απ' ότι συνήθως σε εκλογές... Κρίνεται η ύπαρξη του τόπου".

"Δεν μπορούμε να βγούμε από την ύφεση, μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση. Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στο λαό, μαζί με εκείνους που κορόιδεψαν το λαό", ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στην δική του ομιλία στην Άρτα.

epikaira.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...