Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Έξι κόμματα στη Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση....


«Ψαλίδισμα» της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, έξι κόμματα στη Βουλή με... ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός Κοινοβουλίου και μάχη ανάμεσα σε ΚΚΕ και Ποτάμι για την τρίτη θέση, είναι η
εικόνα....
που καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά σε έρευνα της Rass πριν από 10 ημέρες, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση καταγράφει πόλωση του εκλογικού σώματος, καθώς είναι ενδεικτικό πως σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 6,9% αυξημένο, ενώ μείωση εμφανίζουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (55%) δήλωσαν ότι του προκάλεσαν ανησυχία οι πρόωρες εκλογές, τέσσερις στους 10 θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 29,3% πως θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 27,5% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

Η έρευνα εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου παρότι όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα.

Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν. Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο, στους πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από την πρωτοβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους αυτοαποσχολούμενους και την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με την Rass, οι εισροές προς το κόμμα Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...