Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πως αφήνουμε τους κλέφτες να μας κυβερνούν και τα κόμματα μαφίες να μας τυραννούν...


Πως αφήνουμε τους κλέφτες να μας κυβερνούν και τα κόμματα μαφίες να μας τυραννούν...
Ζήσε 6 Μάη μου...
H συζήτηση έχει μετατοπιστεί στον αστερισμό μιας φάρσας.Της φάρσας των εκλογών που -έτσι κι αλλιώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα εξασφαλίσει τη συνέχιση και την εμβάθυνση της πολιτικής της κυβέρνησης των παπαδήμιων τραπεζιτών τοκογλύφων- κατσαπλιάδων, ίσως με άλλα κόμματα και πρόσωπα αλλά στους ίδιους ρόλους.

Το αμορτισέρ που θα αποσβέσει τους κοινωνικούς κραδασμούς της περιόδου των έντονων κοινωνικών αναταράξεων βρέθηκε και λέγεται κάλπη.
Θα εκτονώσουν για την ώρα τη λαiκή οργή αναστέλοντας το όποιο αυθεντικό κίνημα γεννήθηκε αυτήν την περίοδο, οδηγώντας παράλληλα ένα σημαντικό τμήμα του σε νέες αυταπάτες και φρούδες ελπίδες κοινοβουλευτικής- κυβερνητικής αλλαγής.

Η παγίδα που στήθηκε από τον αντίπαλο είναι οι εκλογές. Εξάλλου αν ήταν να αλλάξει κάτι επί της ουσίας ή αν η εξουσία και η καθεστηκυία τάξη κινδύνευε έστω και στο ελάχιστο απ'αυτές, εννοείται πως δεν θα τις έστηναν και θα τις είχαν κάνει αόρατες ακόμα και πέρα από τον ορίζοντα της τετραετίας.

H επιλογή της κυρίαρχης οικονομικής τάξης και των πολιτικών εκφραστών της (μαύρη συγκυβέρνηση με τα κάθε είδους δεκανίκια - τσόντες της) είναι λοιπόν να πάνε σε εκλογές κυρίως για να ''νομιμοποιήσουν''- επικυρώσουν - επεκτείνουν - εμβαθύνουν περαιτέρω το καθεστώς και τα δεσμά της χρεοκρατίας σε βάρος του λαού και του τόπου, αλλά και για να εκτονώσουν την οργή του κόσμου με την αυταπάτη της συμμετοχής του στο στημένο παιχνίδι τους.

Με μια προυπόθεση όμως ... Nα βγαίνουν τα νούμερα στην κάλπη και να αποκλειστεί κάθε περίπτωση για λάθος υπολογισμό ή ατύχημα. Από την άλλη όμως και για κάθε ενδεχόμενο ή στραβή μέχρι να προκηρυχθούν, οι σύμμαχοι γκαλοπατζήδες θα βγάζουν ποσοστά ακόμα και κοντά στο 10% για Ν.Δ- Πασοκ προλειάνοντας το έδαφος για την ελάχιστα πιθανή αναβολή της εκλογικής φάρσας, αν κάτι δεν πάει καλά τις λίγες μέρες που απομένουν.
Με Παπαδήμιο τραπεζίτη-κυνόδοντα να κυλήσει το καλοκαίρι, με ξαναμοίρασμα όπως και να΄χει, ότι και να γίνει της ίδιας σημαδεμένης τράπουλας, και βλέπουμε. Θα συνδράμουν σίγουρα κι οι απ'έξω φίλοι και συνεργάτες σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κι όσο για τον Σαμαρά που το'χει απωθημένο να'ρθει πρώτος, σιγά τα λάχανα, μέχρι και Πολ.Αν την κάνουν τη ΝΔούλα του έτσι και τολμήσει να τους βγάλει γλώσσα.


Υ.Γ Άντε καλό βόλι και καλή ενσωμάτωση (στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά που θα καταφέρει να πιάσει το τριάρι.Λέμε τώρα.) ''Οι λαγοί στο σακί δούλοι κοινοβουλευτικοί''...

Γιατί το πρόβλημα της Αριστεράς δεν είναι που δεν ενώνεται ή δεν κατεβαίνει συμπαραταγμένη στις εκλογές. Πώς θα γινόταν αυτό εξάλλου και δεν θα διαλυόταν την επομένη στα εξ ων συνετέθη, αφού ούτε τα ίδια μυαλά έχει, ούτε την ίδια γλώσσα μιλάει, ούτε κοινή δράση -κατά το πλείστον- και πρακτική επέδειξε σε όλη την προηγούμενη περίοδο;
Το πρόβλημα με την αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι που γερνάει και συμβιβάζεται. Ενσωματώνεται και προτάσσει κυρίως την αύξηση της εκλογικής επιρροής και των κοινοβουλευτικών εδρών της, ενώ παραμυθιάζει τον κόσμο (η επίσημη εκδοχή της κατά κανόνα) για κάλπικες ανατροπές δια της κάλπης, που γνωρίζει ότι δεν γίνονται.
Η όποια δράση της στο κίνημα εξαντλείται αποκλειστικά σ'αυτό, στη συντήρηση, αναπαραγωγή και ενίσχυση της στη βουλή και εντός του συστήματος που υποτίθεται πως θέλει να ανατρέψει.

Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται -αν θέλουμε να υπάρχει Αριστερά για τον κόσμο κι όχι για τον εαυτό της και τα στελέχη της- είναι: Ενωμένη, συμβιβασμένη και διαχειριστική Ή αναγεννημένη, ζωντανή, κινηματική, εξεγερτική και εν τέλει ανατρεπτική;

Για την ώρα, ζήσε 6 Μάη μου...

Καλή (επ)Ανάσταση!

Β.Μ

Πηγή:  RAMNOUSIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...