Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Γιατί κανένα κόμμα δεν μιλάει για δημοψήφισμα;



Αν δείτε κάποιο κόμμα μικρό ή μεγάλο να μιλάει για δημοψήφισμα γράψτε μας. Για ψάξτε καλά τι λένε όλα τα κόμματα, από τα ακραία αριστερά, μέχρι τα ακραία δεξιά. Βλέπετε εσείς κανένα κόμμα να μιλάει για δημοψήφισμα; Όχι. Κανένα κόμμα δεν εξαγγέλλει στο πρόγραμμά του ότι βασικός του στόχος είναι να επιβάλει δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός την πορεία της χώρας.


Και γιατί δεν γίνεται αυτό;

Απλά, τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία,....όπως είναι φυσικό, δεν ήθελαν και δεν θέλουν να εμπλέξουν το λαό στα πόδια τους. Θέλουν να διατηρήσουν πάση θυσία την αυτονομία της εξουσίας τους και της θεατρικής αντιπαράθεσής τους. Την αυτονομία της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας μακριά από το κοινωνικό σώμα και τα προβλήματά του.



Τα υπόλοιπα, τα μικρότερα κόμματα, ως γνήσια εξαρτήματα του ίδιου συστήματος, δεν θέλουν να υπάρξει δεδομένη και οριστική απόφαση του λαού πάνω σε ένα ζήτημα με δημοψήφισμα (π.χ. Ναι ή όχι στο μνημόνιο, ναι ή όχι στο ευρώ κ.λ.π.), γιατί έτσι θα πάψουν τα ίδια να έχουν λόγο ύπαρξης. Δείτε για παράδειγμα ότι τώρα, σ’ αυτές τις εκλογές, αναπτύσσουν πολιτική δύναμη και ψηφοθηρούν νεοπαγή και παλιά μικρά πολιτικά κόμματα, πάνω στο αντιμνημονιακό μένος της κοινωνίας. Αν όμως γίνει ένα δημοψήφισμα και ο λαός τοποθετηθεί οριστικά (π.χ. Ναι ή όχι στο μνημόνιο), τότε αυτόματα, παύει να έχει λόγο και η δική τους ύπαρξη και θα πρέπει αναγκαστικά να ενταχθούν σε ένα από τα κόμματα εξουσίας, χάνοντας αυτονομία εξουσίας, καπετανάτα και οπλαρχηγιλίκια.


Για τον ίδιο λόγο, δεν βλέπετε κανένα μικρότερο κόμμα να μιλάει για απλή αναλογική, γιατί η απλή αναλογική θα τους μεταθέσει εξουσία διακυβέρνησης και επιβάρυνσης με πολιτικό κόστος, με ορατό τον κίνδυνο της διάλυσης και απομάκρυνσης από την εξουσία, όπως συνέβη με τον ΛΑΟΣ. Δυστυχώς για μας ευτυχώς γι' αυτά, αυτό δεν το θέλουν. Προτιμούν την ανέξοδη και ασφαλή ψηφοθηρία, ποντάροντας στην αρνητική ψήφο. Βλέπετε κάποιο κόμμα να προαναγγέλλει ότι θα συνεργαστεί κυβερνητικά με κάποιο κόμμα εξουσίας; Όχι φυσικά. Η ΔΗΜΑΡ που αφήνει τέτοια υπονοούμενα, άρχισε να συρρικνώνεται. Εδώ ακόμα και η ΝΔ λέει ότι δεν θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό το ξέρουν πια και οι πέτρες. Βλέπετε ίσως να λένε ότι θα συνεργαστούν μεταξύ τους τα μικρότερα κόμματα; Ούτε αυτό.

Γι’ αυτό επιμένουμε συνεχώς στην ανάγκη αλλαγής αυτού του σάπιου και αδιέξοδου πολιτικού συστήματος, ώστε αφενός ο ίδιος ο λαός να μπει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αφετέρου το κάθε κόμμα να πάψει να κρύβεται στην ασφάλεια της μη ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών, ενώ την ίδια στιγμή να συναλλάσσεται κρυφά με εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας. .




http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/04/blog-post_5679.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...