Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ετοιμαζουν ηλεκτρονικες εκλογες.απο φοβο ή για πιο ευκολη νοθεια;


Εκλογές διαμέσου ίντερνετ και σε κλειστό κύκλο, με πολιτικούς σε… κατ’ οίκον περιορισμό, είναι οι εκλογές της 6ης Μαΐου, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία -ακόμα και ο υπουργός Άμυνας- απέφυγαν να μεταβούν το Πάσχα στα στρατόπεδα, διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια παράδοση δεκαετιών!



Εξαίρεση, βεβαίως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, πλην όμως… εξαίρεση που επιβεβαίωσε τον γενικό κανόνα οι πολιτικοί -κυρίως και πρωτίστως των κομμάτων εξουσίας- να μην δύνανται να επισκεφτούν ούτε τις εκλογικές τους περιφέρειες!
Όπως διαβάζουμε στο realnews.gr, δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν προγραμματίζουν - τουλάχιστον μέχρι στιγμής - ούτε μια(!) ανοιχτή συγκέντρωση έως τις κάλπες, αλλά οι αρχηγοί θα μιλήσουν μόνο σε κλειστά γήπεδα. Με τις πληροφορίες, μάλιστα, να επιμένουν πως οι πρώτες σειρές των συγκεντρώσεων στα κλειστά γήπεδα θα αποτελούνται από «ελεγχόμενα» (σε γνωστά στα κόμματα) πρόσωπα.


Ταυτόχρονα, «σύμβολα» που χαρακτήρισαν τη μεταπολίτευση όπως οι πλαστικές σημαίες και οι «μετακινούμενοι» οπαδοί και ψηφοφόροι, μάλλον μπήκαν για τα καλά στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, ενώ δεν υπάρχουν (;) και χρήματα.
Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους βουλευτές στην επαρχία, καθώς πολλοί εξ αυτών έχουν κηρυχθεί σε πολλά χωριά και κωμοπόλεις «ανεπιθύμητα πρόσωπα».
Αποτέλεσμα είναι το βάρος του προεκλογικού τους αγώνα να δίνεται στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα social media, ενώ εκ των πραγμάτων το βάρος θα πέσει σχεδόν αποκλειστικά στις εμφανίσεις και τις μονομαχίες των πολιτικών αρχηγών.
Ο προεκλογικός αγώνας, ωστόσο, ξεκινά από αύριο, με την επιστροφή των αρχηγών στην Αθήνα, με όλα τα όπλα να ρίχνονται με το… καλημέρα στο τραπέζι!


defencenet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...