Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σε «γυάλινο κλουβί» ζει ο Σαμαράς - «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα!! Γίνεται και πάλι ανταγωνιστική!!»



                                                                                   ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 2Ο14 ΩΣ ΕΤΟΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Ο YESMAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΚΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ  ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασε στη ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ την ανεργία που
βαδίζει προς το 30%, την φτώχεια που που χτύπησε
την πόρτα σε ένα στα πέντε νοικοκυριά, την ακρίβεια που πλήττει τα βασικά είδη, την φορο-επιδρομή στους πολίτες, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα κόκκινα δάνεια που έχουν φτάσει τα 60 δισ. και πολλά άλλα. «Η ελληνική οικονομία γίνεται και πάλι ανταγωνιστική. Γυρίζει σελίδα» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
«Η καινοτομία θα είναι κινητήρια δύναμη ανάπτυξης από δω και περά. Ανάπτυξη σημαίνει ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία» πρόσθεσε ενώ ξεκαθάρισε πως «Η μάχη για την εξωστρέφεια αρχίζει από εδώ και πρέπει να κερδηθεί».
«Σκεφτείτε που ήμασταν πέρυσι και που τώρα. Οι περισσότεροι πέρυσι στο εξωτερικό προεξοφλούσαν την έξοδο μας από το ευρώ αλλά φέτος γίνεται το αντίθετο».
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι φέτος για πρώτη φορά πιάνουμε πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς πρόσθετα δανεικά και όπως εξήγησε «αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε από τα μνημόνια και θα το χρησιμοποιήσουμε για να ανακουφίσουμε την κοινωνία.»
Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι θα υπάρξει ελάφρυνση για χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, και ενδεχομένως για το πετρέλαιο, ανάλογα με το ύψος του πλεονάσματος.
Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι τα βάρη των φορολογουμένων το 2013 ήταν δυσβάσταχτα καθώς καλούνται όλοι να πληρώσουν υπόλοιπα φόρων, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι «την επόμενη χρονιά θα πληρώσουν όλοι πολύ λιγότερο».
«Στόχος να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους», είπε.
Πρόθεσή του, όπως εξήγησε είναι ο ενιαίος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων να μειωθεί στο 15%, αλλά και να έχουμε χαμηλότερο ΦΠΑ από το σημερινό για τα περισσότερα είδη.
«Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία μας συμφωνούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί» υπογράμμισε και αυτό γιατί όπως στην συνέχεια πρόσθεσε
«-Ανακεφαλαιοποιήθηκε το τραπεζικό σύστημα και μπαίνει τέλος στην έλλιψη ρευστότητας
-Αλλάζουμε τα κριτήρια Τειρεσία για να δοθεί ευκαιρία σε εταιρείες που μπήκαν
-Επιστρέφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές δημόσιου στους ιδιώτες
-Εφαρμόζονται σαρωτικές μεταρρυθμίσεις σπάνε καρτέλ, ανοίγουν κλειστά επαγγέλματα, η χώρα γίνεται ελκυστική μέ τον νέο επενδυτικό νόμο, αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία, μπαίνει τάξη στα δημόσια νοσοκομεία, στο σύστημα προμηθειών του δημοσίου, στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους ένστολους, στους οποίους έδωσε συγχαρητήρια για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για την ασφάλεια των πολιτών, παρ’ όλο που οι απολαβές τους έχουν μειωθεί.
«Η Πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων απέναντί τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στηριχθούν με ποσοστό από το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος.
-Τελειώνει το λαθρεμπόριο της μίζας στους δήμους
- Η ύφεση φέτος θα είναι μικρότερη από όση υπολόγιζαν
-Υπάρχουν ενδείξεις ότι φρενάρει η ανεργία
Ο  τουρισμός φέτος σημειώνει ρεκόρ: θα ξεπεράσουν τα 18 εκατ. τουρίστες  στη χώρα μας».
Ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε επίσης πώς «όσο πιάνουμε τους στόχους τόσο θα μειώνονται οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις.»
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «κάποιοι μέσα στην Ελλάδα επιχειρούν να αποδομήσουν την επιτυχία», γιατί «η πετυχημένη πορεία εξόδου από την κρίση καταργεί κάθε λόγος πολιτικής ύπαρξής τους».
«Οραματίζονται την καταστροφή της χώρας. Είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν. Εγιναν ένα με το χθες...Δεν στενοχωριούνται αλλά επιδιώκουν να μην πάμε καλά για να κερδοσκοπίσουν κομματικά...έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα», τόνισε.
Από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς έστειλε ακόμη μήνυμα προς την ΠΓΔΜ, τονίζοντας: «την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας δεν την διαπραγματευόμαστε». Διεμήνυσε ακόμη ότι «με μονομερείς προκλήσεις η φιλία δεν μπορεί να σταθεί».
Πηγή : star.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...