Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 28-6-2011 μ.Χ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΑΛΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΝΕΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ



  “ΜΕΣΟΓΕΙΟΝ” (MESOGEION) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΩΣ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΟΜΟΕΙΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ  - ΤΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΝ» ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΗ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ», ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΩΡΕΣ




ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
  Η Ιστορία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη θέληση της ανθρωπότητας να προχωρήσει μπροστά, χωρίς να σταματήσει να είναι Ανθρωπότητα. Να προχωρήσει σε μια ακόμη κατάκτηση ευημερίας, καλύτερης ζωής, αλλά και ενάρετης ζωής, γιατί χωρίς την αρετή και την ηθική, οι κοινωνίες γίνονται ζούγκλες.
  Η Μεσόγειος, με το χρώμα το ελπιδοφόρο του ουρανού και της θάλασσας, πάντα έπλαθε τους κατοίκους της ευσεβείς, αλλά και τολμηρούς και φιλελεύθερους συνάμα, ώστε να μην δέχονται τη σκλαβιά και την υποταγή. Γι΄ αυτό πάντα οι λαοί της Μεσογείου πολέμησαν περισσότερο όλων, τους κάθε λογής κατακτητές και απολαμβάνουν περισσότερο όλων σήμερα την Ελευθερία, την οικογένεια, την αγάπη, το χαμόγελο των παιδιών, τη φιλία, τη φύση!
   Στις μέρες μας όμως μια νέα απειλή έχει εμφανιστεί γι΄ αυτούς τους λαούς: η απειλή των Ελλειμμάτων και του Χρέους, που είναι δημιούργημα των στρεβλώσεων που επέφερε το Ευρώ και κατ΄ ουσίαν οι διαφορετικές οικονομίες και νοοτροπίες βορρά-νότου! Οι βορειοευρωπαίοι, με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία επέβαλαν το αποτυχημένο Ευρώ, ευρωποιώντας στην ουσία το Μάρκο, διευρύνοντας την αγορά τους από τα στενά σύνορα της Γερμανίας στα πελώρια σύνορα της Ευρώπης!
  Οι χώρες του Νότου, χωρίς μεγάλη βιομηχανική βάση και δυνατότητες, έμειναν πίσω, ώστε να εργάζονται για να αγοράζουν τα βορειοευρωπαϊκά και γερμανικά κυρίως προϊόντα, από αυτοκίνητα μέχρι κινητά τηλέφωνα, μειώνοντας το παραγωγικό ΑΕΠ τους και αυξάνοντας εισαγωγές, δανεισμό και το εξωτερικό Χρέος τους, αφού επιπρόσθετα οι εξαγωγές τους, αλλά και οι τουριστικές υπηρεσίες τους γινόταν όλο και ακριβότερες, από τη στιγμή που δεν υπήρχε και καμμία δυνατότητα υποτίμησης του Ευρώ, ώστε να έρθει η οικονομία στα μέτρα τους και να δώσει ανάσα και ανάπτυξη!
  Οι χώρες του Νότου, έβαλαν τη θηλιά του Ευρώ στο λαιμό των λαών τους και κοντεύει η ώρα να τραβηχτεί χωρίς δυνατότητα μπλοκαρίσματος…

  Αυτή την κρίσιμη ώρα, που έρχεται ένας καταποντισμός του νότου, γυρίζοντας τους λαούς σε ατιμωτικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες δουλείας με φεουδάρχη τη Γερμανία και τους Τραπεζίτες-Κερδοσκόπους, είναι η ώρα οι χώρες της Ευρωπαϊκής Μεσογείου, που είναι ομοειδείς οικονομίες και έχουν γι΄ αυτό παρόμοια οικονομικά προβλήματα και παρόμοιους αναπτυξιακούς προσανατολισμούς και δυνατότητες, να προχωρήσουν τολμηρά σε ένα νέο κεφάλαιο Ιστορίας! Σε μια νέα Επανάσταση! Στη σύσταση της Μεσογειακής Ένωσης, με τη συμμετοχή Πορτογαλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου, που θα προστατέψει τις χώρες τους από τις ανεμπόδιστες ως τώρα εισαγωγές, ενώ θα βοηθήσει τις δικές τους εξαγωγές και υπηρεσίες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και προτιμήσιμες! Παράλληλα οι χώρες αυτές θα μπορούν να αλληλοβοηθηθούν. Π.χ. γιατί η Ελλάδα να εισάγει Γερμανικά ή Ιαπωνικά αυτοκίνητα, όταν μπορεί να εισάγει Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά εντός της Μεσογειακής Ένωσης; Παρομοίως τα ελληνικά πλοία και ναυπηγεία θα αναλάμβαναν το βάρος της διακίνησης και υποστήριξης των εσωτερικών προϊόντων, από τον σύντομο δρόμο της Θάλασσας…

     Το ΕΥΡΩ τέλειωσε! Ας καλωσορίσουμε το ΜΕΣΟΓΕΙΟΝ…


ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
   Αρχικά για ένα παρόμοιο όραμα είχε μιλήσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Όμως εδώ περιγράφεται κάτι ακόμη πιο εξελιγμένο και εξειδικευμένο, απομονωμένο από την Ε.Ε..
   Πράγματι, τα πλεονεκτήματα είναι τόσο πολλά, ώστε μπορεί να ισχυριστεί κανείς με ανακούφιση και βεβαιότητα για το πόσο μεγάλη ήταν «η ανοησία του ευρώ», αφού λειτούργησε σε όφελος του Βορρά και σε βάρος του Νότου, έτσι ώστε οι Βόρειες Οικονομίες και Κοινωνίες να ευημερούν και οι Νότιες να δυστυχούν και να κινδυνεύουν πλέον να εξοντωθούν!
   Ας δούμε λοιπόν μερικά βασικά πλεονεκτήματα, αφού οι Μεσογειακές Χώρες είναι:

1.       ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ καθώς παράγουν τον κύριο όγκο των προϊόντων διατροφής της Ευρώπης (γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία). Αυτό σημαίνει ότι μπορούν μέσα από ένα πλαίσιο αυστηρών κανόνων βιολογικής διατροφής, να προχωρήσουν π.χ. στη δημιουργία Κοινών Υπεραγορών (Υπερμάρκετ) στις βασικότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης αλλά και Αμερικής, παίρνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, εξασφαλίζοντας έτσι τους εγχώριους παραγωγούς της Μεσογειακής Ένωσης.
2.       ΚΥΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (και γενικά ΑΠΕ) που είναι η πλέον οικολογική, φθηνή και αειθαλής μέθοδος, καθώς χάρη στην υψηλή σε διάρκεια και ένταση ηλιοφάνεια, μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τις εγχώριες ανάγκες, μα και να γίνουν οργανωμένα, με κοινές επιχειρήσεις, οι κύριοι προμηθευτές ενέργειας του Βορρά, που θα παραμείνει για καιρό βιομηχανική δύναμη, έχοντας ανάγκη όμως τη Μεσογειακή Ενέργεια, ιδίως την ώρα που απορρίπτονται οριστικά τα εφιαλτικά πυρηνικά εργοστάσια!

3.       ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, με πολύ περισσότερες δυνατότητες, βάση ενός κοινού Μεσογειακού Νομίσματος, ευέλικτου και προτιμητέου τουριστικά, που μπορεί με διάχυση τουριστών, επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου, αύξησης του τουριστικού όγκου,  αλλά και κοινή οργάνωση Μεσογειακών Κρουαζιερών, να προσφέρει ανάπτυξη και ευημερία στους λαούς μας.
4.       ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΩΝΗ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, με θέσπιση αυστηρών κανόνων και σύσταση Οικολογικής Αστυνομίας και Ακτοφυλακής, για την αποτελεσματική προστασία του ζωτικού αυτού χώρου μας. Του σπιτιού μας! Της Μεσογείου μας! Της πιο σημαντικής Γαλαζοπράσινης Ζώνης του κόσμου!
5.       ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, καθώς εδώ αναπτύχθηκε ο περίφημος Ελληνικός Πολιτισμός, που μέσω του εμπορίου και της ναυτιλίας απλώθηκε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, αλλά και στην Ανατολή, ως τις Ινδίες, με τον Μέγα Αλέξανδρο. Εδώ ξεκίνησε η Ρωμαϊκή εξάπλωση και εδώ εδραιώθηκε ο Χριστιανισμός, οδηγώντας και στην περίφημη Βυζαντινή Αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως που για χίλια χρόνια κυριάρχησε στην Ανατολή, εκπολιτίζοντας και εκχριστιανίζοντας πολλούς λαούς της Ευρασίας. Από εδώ ξεκίνησαν και οι Σταυροφορίες που απελευθέρωσαν τους Αγίους Τόπους του Χριστού μας. Από εδώ όμως ξεκίνησε και η ανακάλυψη της Αμερικής και τα ταξίδια των μεγάλων θαλασσοπόρων και εξερευνητών, που άλλαξαν την γνώση και την ιστορία του κόσμου. Από εδώ ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση, αλλά και η ήττα της βαριάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σταματώντας την καταπίεση της Χριστιανοσύνης και τα απάνθρωπα σκλαβοπάζαρα. Είναι δηλαδή η Μεσόγειος, η πιο ένδοξη και σημαντική για την ιστορία της Ανθρωπότητας περιοχή του πλανήτη. Ικανή να δώσει νέα έμπνευση, ανθρωπιά, αρετή, ασφάλεια και ευημερία για όλους!
6.       ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, με τεράστιες συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξή τους, αλλά και την κοινή δημόσια ασφάλεια και ειρήνη! Τα βασικά ανθρώπινα αγαθά! Η Μεσογειακή Ένωση θα μπορέσει πολύ αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει από κοινού, το κοινό, κυκλώπειο πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης, που μοιάζει άγνωστο για τους ΒορειοΕυρωπαίους, που έχουν απλά μετανάστες, με όρους, κανόνες και προϋποθέσεις και όχι ανεξέλεγκτη κυριολεκτικά και εκρηκτική καθημερινή εισβολή! Πολύ περισσότερο που αναμένεται νέος όγκος λαθρομετανάστευσης άνω των 200 εκ. από Ασία και Αφρική, ενώ βρίσκεται ταυτόχρονα σε εξέλιξη η σύσταση ενός Παγκόσμιου Ισλαμικού Κράτους-Ένωσης με πρωταγωνίστρια την Τουρκία, από τα Φίτζι ως το Μαρόκο και από τον Καύκασο ως την Τανζανία!  Δείτε και http://www.noiazomai.net/turkoislam.html
7.       ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ με αμέτρητα λιμάνια, τεράστιο εμπορικό στόλο, σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, δημιουργούν τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης για τη μέση της γης (Μεσόγειος).
8.        

9.       ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ με ισχυρό πολεμικό στόλο, χερσαίες και σύγχρονες αεροπορικές δυνάμεις, ικανές να παρεμβαίνουν αν χρειαστεί από κοινού, για να εξασφαλιστεί και σε τρίτους λαούς το στοιχειώδες δικαίωμα της Δημοκρατίας και Ελευθερίας και να πολεμηθεί αποφασιστικά το εμπόριο ναρκωτικών και το σύγχρονο δουλεμπόριο, αλλά και να διαφυλαχθεί η ειρήνη και η ασφάλεια όλων των χωρών-μελών της Μεσογειακής Ένωσης!
10.    

11.   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω είναι τεράστιες και πραγματικά αστείρευτες οι δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας της Μεσογειακής Οικονομικής Ένωσης, που εγγυάται και η έκδοση κοινού Μεσογειακού Νομίσματος, η ίδρυση κοινής Μεσογειακής Τράπεζας, αλλά και η έκδοση κοινού Μεσογειακού Ομολόγου, που θα λύσει για πάντα το πρόσκαιρο πρόβλημα δανεισμού όλων των συμμετεχόντων χωρών, ρίχνοντας τα σπρεντς σε επίπεδο Γερμανίας. Γιατί η Γερμανία, χωρίς τις ελεύθερες και αδασμολόγητες εξαγωγές της, είναι γίγαντας με γυάλινα πόδια…
12.   ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που μπορεί λόγω της πλέον στρατηγικότερης θέσης στον κόσμο, από τα στενά του Γιβραλτάρ μέχρι την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή και από τα Στενά του Ελλησπόντου μέχρι τη Διώρυγα του Σουέζ, να ρυθμίζει όσο κανείς τις παγκόσμιες εξελίξεις, προς μια πιο ανθρώπινη, ειρηνική και ευημερούσα κοινωνία με αρχές και αξίες, έχοντας τη δυνατότητα να επηρεάζει καθοριστικά τη δημοκρατική λειτουργία χωρών της Αφρικής και της Ασίας και τον απόλυτο σεβασμό των εκεί Χριστιανικών Κοινοτήτων.


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
   Η Ε.Ε. δημιουργήθηκε με στόχο να υπάρξει ένα ασφαλές και ειρηνικό, σταθερό περιβάλλον ανάπτυξης για όλους, χωρίς τον φόβο των Ευρωπαϊκών Πολέμων, που όλως τυχαίως ξεκινούσαν από τη Γερμανία…
   Χάρη στο Ευρώ, αυτός ο στόχος, ο βασικός στόχος, δεν επετεύχθη! Διότι στις χώρες του Νότου, η ανεργία και η φτώχεια - αποτελέσματα της στρέβλωσης του Ευρώ – καλπάζουν δημιουργώντας σε συνδυασμό με τη λαθρομετανάστευση συνθήκες πολέμου, κατοχής και προσφυγιάς! Αυτή όμως δεν είναι ευρωπαϊκή, αλλά τριτοκοσμική και μεσοπολεμική εικόνα!
   Και είναι αποτέλεσμα του μονοδιάστατου Ευρώ, που αποτέλεσε ένα μεταμφιεσμένο τελικά Μάρκο, που έτσι καμουφλαρισμένο μπόρεσε να διεισδύσει σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, μεγαλώνοντας τις γερμανικές εξαγωγές και κέρδη και μικραίνοντας τα νοτιοευρωπαϊκά ΑΕΠ, με τις παράλογες συνάμα γερμανικές απαιτήσεις και μεθόδους, που φρενάρουν με βαριά φορολογία την ανάπτυξη, μειώνοντας τελικά τα κρατικά έσοδα, δημιουργώντας ελλείμματα και υπέρογκα Χρέη! Έναν φαύλο κύκλο κράχ!

   Σήμερα, είναι όλο και περισσότερο κοινή διαπίστωση ότι το Ευρώ μοιάζει πια σαν «Δ΄ Ράιχ»! Οι νότιοι λαοί ξεσηκώνονται, διαμαρτύρονται και ζητούν διέξοδο και λύση. Και η λύση είναι το νέο κοινό Μεσογειακό Νόμισμα και η έκδοση «Μεσογειακών Ομολόγων» που λύνουν το πρόβλημα φθηνής δανειοδότησης, κάτι που αρνήθηκε να κάνει το Ευρώ με έκδοση Ευρωομολόγου, που θα εξασφάλιζε φθηνό δανεισμό σε κάθε ευρωπαϊκή οικονομία. Ήταν τόσο απλό, αλλά δεν έγινε… Και αυτό είναι το πλέον ύποπτο στοιχείο, για τις αληθινές προθέσεις της Γερμανίας και των Τραπεζιτών…

   Σήμερα λοιπόν, οι ηγέτες - όπου υπάρχουν αληθινοί ηγέτες, με όραμα και οξυδέρκεια, με πολιτικό διαφωτισμό, με ανθρωπισμό και ευθύνη – οφείλουν να αντιληφθούν τη μεγάλη, λαμπρή και ασύγκριτη ευκαιρία που έχουν, για να οδηγήσουν σε αληθινή ευημερία και ευτυχία τους λαούς τους! Αν δεν ενδιαφέρονται για το τι θα πει η Γερμανία ή το τι θα γράψει γι΄ αυτούς η Bild, αλλά νοιάζονται για το τι θα γράψει γι΄ αυτούς η Ιστορία της Ανθρωπότητας, καθώς και για το τι θα αφήσουν στους λαούς τους σαν κληρονομιά, παρακαταθήκη και έμπνευση…

 

ΜΕΣΟΓΕΙΟΝ - MESOGEION
   Οι μεσογειακοί λαοί, έχουμε πια μια ευκαιρία, λίγο πριν το τέλος του καταστροφικού Ευρώ! Να πιάσουμε τα κουπιά στη δική μας τριήρη. Στο «Μεσόγειον»! Καθώς γνωρίζουμε τα αρχαία λιμάνια, αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας!
   Και το κυριότερο; Δεν είμαστε πια μόνοι! Είμαστε όλοι μαζί! Κάνοντας το σκαρί μας να γλιστρά με αρχοντιά, ανθρωπιά και ταχύτητα στο μέλλον… Γιατί δεν θα κωπηλατούν πια σκλάβοι, μα ελεύθεροι!


  Εδώ. Στη μέση της Γης! Σε έναν επίγειο παράδεισο ειρήνης, ασφάλειας, ομορφιάς, οικολογικής προστασίας και ανθρωπιάς! Σε έναν τόπο που αξίζει κανείς να ζει και να δημιουργεί!


www.NOIAZOMAI.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...