Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απίστευτη πρόταση Ραγκούση - Μας θεωρούν Αφρικανούς ιθαγενείς!


Προφανές επικοινωνιακό πυροτέχνημα που ούτε σε χώρα της Κεντρικής Αφρικής δεν θα ακουγόταν τέτοια λαϊκίστικη πρόταση από κάποιο ντόπιο πολιτικό, τόσο προφανές και αυταπόδεικτο που καταντά ενοχλητικό για τον βαθμό υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM: Πρότεινε την επιβολή έκτακτης φορολόγησης σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που, από το 1974 και μετά, κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας!
Εμείς λέμε να ισχύσει η φορολόγηση και στους απογόνους αυτών που έχουν πεθάνει, αλλά να επεκταθεί και στους δημάρχους και στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, αλλά και στα μέλη των ΔΣ των ΔΕΚΟ από το 1974 μέχρι σήμερα και στους απογόνους αυτών. Μόνο έτσι θα είναι δίκαιο το μέτρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Εκτός αυτού ομολογείται ότι πρόκειται περί λαμογιών που έχουν πλουτίσει παρανόμως από το 1974 και μετά. Έτσι είναι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να αφήσουν αυτά τα περί  "ευνοημένων από το αναπτυξιακό "μπουμ" που πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση". Αν ισχύσει το μέτρο πρέπει να ανοίξουν και οι φυλακές για να τους βάλουν μέσα. Απλό είναι. 

 Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και εν όψει του νέου φορολογικού νόμου, έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση.

Όπως ανέφερε, «όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ", πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών».

Αναλύοντας την πρότασή του, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι αυτή τη φορολόγηση θα πρέπει να την υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.

«Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και εν όψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε το λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο» είπε ο υπουργός.


Το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει ένα απίστευτα περίπλοκο θεσμικό πλαίσιο για να μην έχει αντισυνταγματικό χαρακτήρα το μέτρο (που σαφώς και έχει ανεξάρτητα από το πνεύμα που ο Ραγκούσης θέλει να δώσει) δεν τους απασχολεί. Το ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δεν γίνονται, απλά ηχούν ωραία και νομίζουν ότι θα κοροϊδέψουν τους ιθαγενείς δείχνουν να επιμένουν να το αγνοούν...
Τι άλλο θα ακούσουμε αυτές τις ημέρες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...