Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δείτε που θα πάνε τα 12δις της 5ης δόσης που μας έλεγαν ότι θα πλήρωναν με αυτά μισθούς-συντάξεις!!!


Η ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ολοκληρώθηκε, οι κρίσιμες 155 ψήφοι - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - εξασφαλίστηκαν και πλέον στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται για να ...εισπράξουν.. Διότι, όλη αυτή η φασαρία των τελευταίων 24 ωρών έγινε γι αυτό ακριβώς το σκοπό.
Να εκταμιευτούν, δηλαδή, τα 12 δισ. ευρώ της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ ευρώ. Εύλογο, όμως, παραμένει το ερώτημα:
Πού θα πάνε και ποιες τρύπες θα καλύψουν αυτά τα λεφτά, για τα οποία τόσος θόρυβος έχει γίνει;
Εν προκειμένω, η απάντηση είναι εξαιρετικά διαφωτιστική, σχετικά με τον "λαβύρινθο" στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Συγκεκριμένα, τα περίπου 7 δισ. ευρώ από το σύνολο της δόσης, θα αξιοποιηθούν για την κάλυψηομολογιακών λήξεων, που είναι προγραμματισμένες από τώρα έως και την ...6η δόση του Σεπτεμβρίου.
Το συνολικό τούς ύψος βεβαίως είναι μεγαλύτερο από 7 δισ. ευρώ. Ωστόσο, για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν και τα αποθεματικά του ελληνικού δημοσίου, τα οποία όμως από μόνα τους δεν ήταν αρκετά για να φέρουν σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή.
Σε ό,τι αφορά τώρα στα υπόλοιπα 5 δισ ευρώ της 5ης δόσης, αυτά θα πάνε για έναν άλλο ..."ιερό" σκοπό. Ποιον; Της πληρωμής των τόκωναπό παλιότερα και νεότερα δάνεια. Αυτή, ως γνωστόν, είναι η επόμενη μεγάλη πληγή των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Γιατί "καλά" τα δάνεια, αλλά κάποια στιγμή τα λεφτά θα πρέπει και να επιστρέφονται και μάλιστα με τον προβλεπόμενο τόκο. Ο οποίος, όσο μεγαλώνει το ύψος του δανεισμού, τόσο "θεριεύει" κι αυτός, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στα σημερινά απίστευτα επίπεδα.
Κι όλα δείχνουν ότι είμαστε απλώς, ακόμα στην αρχή αυτής της απίστευτης διαδικασίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...