Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Γιατί με τόσα κινήματα δεν έχει επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα?



Ξεκίνησα με το GetGreeceBack. Μια εποχή στην οποία με θεωρούσαν τον τρελό του χωριού. Έγραφα τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν. Ήταν λίγες μέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου.
Το είχα κατεβάσει σε PDF και το διάβασα. Όταν έφτασα στην παράγραφο που έλεγε..
Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση περιλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αναφορά την άσκηση αγωγής, δικαστικής αποδόσεως ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή, εκτέλεση δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αναφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος. 
Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την σύμβαση
.. άναψα 2 τσιγάρα μαζί. Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο βίντεο του Getgreeceback το οποίο στη συνέχεια έγινε κίνημα.

Μετά ήρθε η Σπίθα. Η συμφωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη (σε κατ'ιδίαν συνάντηση) ήταν να λειτουργήσει ως "πολιορκητικός κριός" όπως ο ίδιος δήλωσε. Η ιδρυτική του διακήρυξη έγραφε "χωρίς μέλη, οργανώσεις και ηγεσία". Μου φάνηκε καλό. Ασχολήθηκα 6 μήνες. Σήμερα η ιδρυτική έγινε κουρελόχαρτο και μαζεύτηκε το μισό "βαθύ" ΠΑΣΟΚ σε συμβουλευτικές επιτροπές και παρατρεχάμενους. Φυσικά δεν μπορούσα να ανήκω σε κάτι τέτοιο.

Μετά ήρθαν οι "αγανακτισμένοι". Τις πρώτες μέρες (όπως οι περισσότεροι) βρέθηκα στο Λευκό Πύργο. Ήταν αυθόρμητο. Ήταν όμορφο. Μετά έγινε κάτι σαν φεστιβάλ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τι σχέση έχω εγώ με αυτούς? Καμία. Πέρασα μετά από καιρό να δω αν άλλαξε κάτι. Τα ίδια και χειρότερα! Στο σύνταγμα οι αγανακτισμένοι έχουν μειωθεί αισθητά.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω? ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ!

Ευθύνονται λοιπόν τα κινήματα? Ποιο είναι το λάθος τους?

Το λάθος τους είναι ότι δεν ακολουθούν το Ελληνικό Σύνταγμα!

Πολύ άνθρωποι (συχνά ειρωνικά) με ρωτούν: "ωραία.. και τι θέλεις να κάνουμε. Σπίθα έχουμε εκεί θα πάμε... αγανακτισμένους έχουμε .. εκεί θα πάμε.. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?"

Είμαι παντελώς αναρμόδιος να απαντήσω. Ούτως ή άλλως η ερώτηση αυτή έχει απαντηθεί από τον Ιούνιο του 1975 !!!!

Ας δούμε λίγο τι έλεγε ο "νομοθέτης" στην  πέμπτη Αναθεωρητική Βουλή και το Σύνταγμα που τέθηκε σε ισχύ στις 11 Ιουνίου 1975. Ισχύει μέχρι σήμερα με διάφορες αναθεωρήσεις.

Ας δούμε λοιπόν τι έγραφε.. το 1975


ΤΜΗΜΑ Δ': Ακροτελεύτια διάταξη

Άρθρο 120

  • Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  • Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  • Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  • Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Η διάταξη αυτή έχει "παίξει" πολύ στο διαδίκτυο. Την έχουμε "συνηθίσει". Δεν έχει γραφεί τυχαία. Ο "νομοθέτης" είχε προβλέψει 36 χρόνια νωρίτερα ότι κάτι σαν το σημερινό θα συνέβαινε. Είναι φοβερό ότι υπάρχει τέτοια διάταξη στο Ελληνικό Σύνταγμα.

Είναι απίστευτο επίσης πως "ξέχασαν" να την ξηλώσουν ή να την τροποποιήσουν με τόσες αναθεωρήσεις. Αυτό δείχνει πόσο προνοητικός ήταν ο "νομοθέτης" πριν .. 36 ολόκληρα χρόνια. Σε μια χώρα τελείως διαφορετική από την σημερινή.

Τι μας λέει δηλαδή ο νομοθέτης?

"να αντιστέκονται με κάθε μέσο"

Προσέξτε: Δεν λέει με συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με καντίνες, σκηνές, χορούς, πανηγύρια, Λουκάνικους, και μούντζες. Λέει με κάθε μέσο. Δεν προσθέτει καν όρους όπως "ειρηνικό μέσο", "έννομο μέσο", "σύννομο μέσο". Θα μπορούσε να το κάνει. Δεν το έκανε όμως.

Αναφέρεται ρητά στο "με κάθε μέσο". Ο καθένας μας καταλαβαίνει τι εννοεί με αυτό. 

Αρκετοί θεωρούν αυτή τη διάταξη επικίνδυνη και αφηρημένη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Είναι εντελώς ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Σου λέει ότι πρέπει να αγωνιστείς με κάθε μέσο για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. ΔΕΝ σου λέει να αγωνιστείς με κάθε μέσο για την αναρχία. Δεν αποτελεί "τροφή" για τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές. Αυτοί δεν μάχονται για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα οπότε αυτή η διάταξη δεν τους αφορά.

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να εκδηλώσεις την αντίθεσή σου στην κατάλυση του πολιτεύματος. Πλέον ανοικτά πρωθυπουργός, υπουργοί και κορυφαία στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων χρησιμοποιούν από το βήμα της Βουλής τις φράσεις: "απώλεια μερικής κυριαρχίας", "οικονομική υποτέλεια", "επιβολή μέτρων", "απαίτηση των ξένων δυνάμεων", "εκποίηση δημόσιας περιουσίας", "οικονομική κατοχή". Οι όροι αυτοί (και η πραγματικότητα) ενεργοποιούν αυτόματα το άρθρο 120 του Συντάγματος

Γιατί όμως δεν ασκούν αυτή τη Δημοκρατική του ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ οι Έλληνες? (παράγραφος 2 του άρθρου 120)?

Διότι απλούστατα έχουν στηθεί ολόκληροι μηχανισμοί για να αποτρέψουν την πιθανή χρήση του άρθρου 120.  Στρατοί από επικοινωνιολόγους δουλεύουν νύχτα-μέρα. Δημιουργούν ακόμα και κινήματα με στόχο τον εγκλωβισμό και την ύπνωση των πολιτών. Αξίζουν κάθε δολάριο που παίρνουν. Ο χειρισμός των μέσων και το timing τους είναι απίστευτο. Τους θαυμάζω ως άνθρωπος της επικοινωνίας. Είναι απίστευτοι.

Δεν σας φαίνεται τουλάχιστον περίεργη η στάση των μέσων ενημέρωσης και των μεγαλοδημοσιογράφων? Δεν σας φαίνεται περίεργη η λατρεία τους για τους αγανακτισμένους και την ειρηνικότητά τους? Έκτακτο για τα σκουπίδια? Μας δουλεύουν? Τελευταία διάβασα ότι θα έρθει και ο Ιερώνυμος. Αγανακτισμένος! Κουφάθηκα. Τι θα ρίχνουν δηλαδή 28/6 αγιασμό αντί δακρυγόνα? Θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα!

Το άρθρο 120 δεν αναφέρεται σε συνέδρια, επιτροπές, αρχηγούς, σωτήρες, καθηγητάδες, καθαριότητες και δενδροφυτεύσεις. Δεν αναφέρεται σε άνω και κάτω πλατεία. Δεν αναφέρεται σε συνελεύσεις και ψηφοφορίες.

Λέει ένα πράγμα ξεκάθαρα:

Είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να χρησιμοποιήσει ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να επανέλθει η Δημοκρατία και η Ελευθερία στην χώρα.

Ας το κάνουμε λοιπόν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...