Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...


Το φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρωζώνη, δεν είναι παρά σάρκα από τη σάρκα της. Ένα δολοφονικό εξάμβλωμα της τερατογένεσης στην οποία έχει παραδοθεί. Το επικίνδυνο καρκίνωμα που εξαλλάσσεται ανεξέλεγκτα, και τώρα απειλεί το ίδιο το εποικοδόμημά του.
Οι αμετανόητοι επειδή επιμένουν να αρνούνται να δώσουν στα πράγματα και στα γεγονότα τη σωστή τους ταυτότητα, επιχειρούν να εμφανίσουν τα τεκταινόμενα ως φαινόμενα που οφείλονται στην "ατολμία των πολιτικών ηγεσιών".
Η αλήθεια βέβαια είναι απλούστερη και μέσα στην απλότητά της παραμένει δολοφονικά εφιαλτική.
Οι πολιτικοί αχυράνθρωποι δεν επέδειξαν καμία απολύτως ατολμία. 
Αντίθετα επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, προκειμένου να επενδύσουν με πολιτικές αποφάσεις το εφιαλτικό τερατούργημα το οποίο οικοδομούν.
Συνευρέθηκαν, συνασπίστηκαν και σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αγριότητας συναποφάσισαν, πως ένοχοι είναι οι λαοί, και πως το πλιάτσικο ακόμη και στα στοιχειώδη δικαιώματά τους, θα πρέπει να είναι ανελέητο.
Τόλμησαν να βιάσουν ακόμη και αυτή την κουτσουρεμένη δημοκρατία τους, να καταλύσουν θεσμούς και Συντάγματα, να διεμβολίσουν ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες του πολιτικού καθωσπρεπισμού, και να στήσουν πολιτικούς μαριονέτες, συμβιβασμένους και χειραγωγούμενους απόλυτα από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για λογαριασμό της δικτατορίας του χρήματος, στο ιδιότυπο παζάρι κοινωνιών, συνειδήσεων και αξιοπρέπειας των λαών...


Το τέρας των αγορών όμως αυτονομήθηκε.
Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που αποτελεί την κορυφαία του έκφραση, αρνείται πεισματικά να αρκεστεί στις πολιτικές αποφάσεις που παίρνουν οι πολιτικοί αχυράνθρωποι για λογαριασμό του.
Χειραφετήθηκε πολιτικά, αυτονομήθηκε θεσμικά, και έστησε τη δική του βιομηχανία όχι μόνο παραγωγής αλλά πρωτίστως επιβολής των πολιτικών του αποφάσεων, για να υποτάξει στο σύνολό τους και την πολιτική και τους αχυρανθρώπους μέσω των οποίων ασκείται, στους δικούς του ολέθριους σχεδιασμούς.

Έτσι, ολόκληρη πλέον η Ευρωζώνη, χορεύει στο σκοπό των επικείμενων υποβαθμίσεων. Το παιχνίδι στη συναλλαγματική αγορά δίνει και παίρνει. Και φυσικά το μεγάλο παζάρι των υπερδανεισμένων κοινωνιών, αποδεικνύεται χρυσοφόρο για τις συμμορίες του χρήματος, αλλά εφιαλτικό για τους λαούς που συνεχίζουν να ανέχονται τους διορισμένους από αυτές διαχειριστές τους.

Το σκηνικό του τρόμου με όχημα τις υποβαθμίσεις αναμένεται να ενταθεί την επόμενη περίοδο.
Στα πλαίσια των ανταγωνισμών των ισχυρών που κορυφώνονται, αλλά και των ανεξέλεγκτων αντιπαραθέσεων για τον επιμερισμό της επικείμενης ζημιάς, οι κοινωνίες στοχοποιούνται ακόμη βαθύτερα και η παθητική στάση τους πληρώνεται με υψηλό τίμημα σε πόνο και δυστυχία.
Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, προσαρμοσμένα απόλυτα στη βάση αυτής ακριβώς της λογικής, επιχειρούν «εν χορδαίς και οργάνοις» να «παίξουν» το σενάριο της «πολιτικής ατολμίας» και ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος:
Επένδυση στην ελπίδα για την αναζήτηση των τολμηρών… και εκτόνωση στο ανάθεμα για τους διστακτικούς και τους άτολμους που ευθύνονται για το χάλι αυτού του τόπου.
Μ άλλα λόγια…
Πίστωση στο χρόνο και στην ανοχή, αλλά την ίδια στιγμή…
-Και οι «άτολμοι» θα συνεχίσουν να νομοθετούν και να τσακίζουν…
-Και οι «τολμηροί» οσονούπω θα εμφανιστούν για να ισοπεδώσουν τα πάντα στο διάβα τους.
Αυτή άραγε είναι η μοίρα του λαού ή μήπως βρισκόμαστε στο παραπέντε της πολιτικής χειραφέτησής του???
 
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
 http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/12/blog-post_6516.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...