Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΗΤΕΙΑ Α.Ε.! Ποδαρικό με νέα χαράτσια!



Ο τίτλος μπορεί να σας ακούγεται σκληρός. Και ναι, το παραδεχόμαστε ότι είναι. Όμως, ο Παπαδήμος και ο θίασος των "49" συμπεριφέρονται ως πρωτοπαλίκαρα της μεγαλύτερης μαφιόζικης οργάνωσης που έχει περάσει ποτέ από τον κόσμο...


Κανείς δεν βγαίνει ανοιχτά στον λαό να πει την αλήθεια, χωρίς αστερίσκους, χωρίς φρούδες υποσχέσεις, χωρίς μεγαλόστομες φράσεις, αλλά με ειλικρίνεια, να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και βέβαια, να δώσει πλήρη λογαριασμό που πάνε τα χρήματα που με τόσο κόπο στερούνται οι πολίτες και που με τόση... ευκολία εισπράττουν, μέσα από τα πάμπολα χαράτσια που έρχονται.

Ποδαρικό με νέα μέτρα:

Οι τραμπούκοι της Ελλάδας, που μπροστά τους η Ιταλική Μαφία οχρειά, φέρνουν την Πρωτοχρονιά 19 ληστρικά μέτρα. Αυτή η ομάδα των αλητήριων, που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί, οι δήθεν... σωτήρες αυτού του τόπου, έρχονται να κλέψουν όχι μόνο το εισόδημα των Ελλήνων αλλά και τα όνειρά τους!

Διαβάστε τα νέα μέτρα που μας περιμένουν:


* Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.

* Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, από τις 12.000 στις 9.000 ευρώ.

* Μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων και αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

* Μείωση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για τους φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά. Τα όρια αυτά μειώνονται από τις 11.500 στις 7.000 ευρώ για τα 3 τέκνα και από τις 13.500 στις 10.000 ευρώ για τα 4 τέκνα.

* Αυξήσεις κατά 10% έως 71% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.

* Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.

* Παρακράτηση της "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης", που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, από τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ).

* Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 55% επί του κύριου φόρου εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα.

* Μείωση του ατομικού αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ και επιβολή συντελεστή ΦΑΠ 0,2% στο τμήμα της αξίας της ακίνητης περιουσίας από τις 200.000 μέχρι τις 400.000 ευρώ. Οι μεταβολές αυτές θα ισχύσουν για τον ΦΑΠ του έτους 2011 που θα εισπραχθεί εντός του 2012.

* Αύξηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

* Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.

* Είσπραξη δόσεων από το άθροισμα τριών φόρων: α) της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ του έτους 2010, β) του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του έτους 2010 και γ) της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης του έτους 2010 για μεγάλου κυβισμού ΙΧ, μεγάλα σκάφη και πισίνες.

* Επιβολή «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% στα εισοδήματα του έτους 2011 που υπερέβησαν τις 12.000 ευρώ. Εντός του 2012, μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011 θα επιβληθεί και ειδική εισφορά σε όσα εισοδήματα ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του 2011 τις 12.000 ευρώ.

* Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2011 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

* Αύξηση της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης για ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων και πισίνες.

* Επιβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Από την 1η-1-2012 θα επιβάλλεται φόρος 20% στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

* Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών. Ο ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις αγοραπωλησίες νεόδμητων οικοδομών πλην πρώτης κατοικίας θα αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης ανόδου των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προκαλέσει είτε η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είτε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων που θα προβλέπει την αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ενδεικτικές αγοραίες τιμές προερχόμενες από τη βάση δεδομένων της Τράπεζας Ελλάδος.

* Αυξήσεις στους φόρους για μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων.

* Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.

 Νέα μείωση 12% στις συντάξεις

Μην αρρωσταίνετε γιατί θα χρειαστούν φάρμακα. Και όσο δε μειώνεται η φαρμακευτική δαπάνη, υπάρχει κίνδυνος να μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό μας είπε ο Κουτρουμάνης. Πως θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις των συντάξεων σε περίπτωση που δεν μειωθεί άμεσα η φαρμακευτική δαπάνη στα ταμεία.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, η φαρμακευτική δαπάνη έχει λάβει μορφή σκανδάλων με αποτέλεσμα οι κλάδοι Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων να οφείλουν στους κλάδους σύνταξης 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Νέο χαράτσι στα ακίνητα και... στραγγάλισμα της αγοράς

Με τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, η κυβέρνηση ρουφάει και τις τελευταίες σταγόνες αίματος που είχαν απομείνει στους ασθενείς οικονομικά Έλληνες, αφήνοντάς τους, πλέον, σε κωματώδη κατάσταση.

Σκοπός είναι να εισπραχθεί ποσό άνω του ενός δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό, τα τεκμήρια αυξάνονται σε ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά, κάτι που σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, δημιουργεί ένα άκρως εφιαλτικό σκηνικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο, ακόμη και αυτοί που θα δηλώσουν μηδενικό εισόδημα, εφόσον έχουν στην κατοχή τους σπίτι ή αυτοκίνητο.


Για παράδειγμα, κάποιος που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών, θα κληθεί να καταβάλλει φόρο ύψους 400 ευρώ, καθώς με βάση τα νέα αυξημένα τεκμήρια ο φορολογούμενος θα έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ, τεκμήριο 2.000 ευρώ για την κατοικία του και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Έτσι, συνολικά, το τεκμαρτό του εισόδημα θα ανέλθει στα 9.000 ευρώ και θα φορολογηθεί για τα επιπλέον 4.000 ευρώ με συντελεστή 10%, δηλαδή θα καταβάλει στην εφορία φόρο ύψους 400 ευρώ.

Σε έναν άγαμο με κύρια κατοικία 80 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ. εκ. προέκυπτε, με βάση τα περσινά τεκμήρια, τεκμαρτό εισόδημα 9.600 ευρώ. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε εισόδημα 10.000 ευρώ και γλίτωνε από την τεκμαρτή φορολόγηση και δεν πλήρωνε ούτε φόρο εισοδήματος. Φέτος, με την αύξηση των τεκμηρίων, το τεκμαρτό του εισόδημα ανέρχεται στα 12.600 ευρώ. Συνεπώς θα φορολογηθεί για τα 12.600 ευρώ και όχι για τα 10.000 ευρώ που είναι το πραγματικό του εισόδημα. Με δεδομένο ότι από φέτος έχει μειωθεί το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος 808 ευρώ για εισόδημα που δεν έχει αποκτήσει!

Στα νέα τεκμήρια κινδυνεύουν να πιαστούν και όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια, αφού λαμβάνονται υπόψη και οι δόσεις. Επίσης, τα νέα τεκμήρια είναι αυξημένα κατά περίπου 30% σε σύγκριση με αυτά που ίσχυαν για τα εισοδήματα του 2010, ειδικά αν πρόκειται για ακίνητα. Στην περίπτωση των αυτοκινήτων οι αυξήσεις στα νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι αυξημένα σε ποσοστό έως 70%.


Επίσης, ως ελάχιστα έξοδα διαβίωσης το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει τα 5.000 ευρώ για το ζευγάρι. Εάν τα εισοδήματα τους είναι μικρότερα από αυτά που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους.


Τα νέα τεκμήρια για τα σπίτια

Με τις νέες διατάξεις η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:

Μέχρι και 80 τμ κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
Από 81 μέχρι και 120 τμ κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
Από 121 μέχρι και 200 τμ κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
Από 201 έως 300 τμ κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
Από 301 τμ κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο


Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας.
Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρείται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή, ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.


Τα νέα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα

Σημαντικές είναι και οι αυξήσεις στα τεκμήρια των αυτοκινήτων. Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:

για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ.
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.


Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).

Γιατί;

Ένα τεράστιο "γιατί" κρέμμεται στα χείλη όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και διάσημων οικονομολόγων τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η οικονομική πολιτική, καθ' υπόδειξη του ΔΝΤ δεν οδηγεί ΠΟΥΘΕΝΑ. Είναι κάτι που στο planet-greece φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή.

Κανείς δεν παραδειγματίζεται από την οικονομική πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ, όπου όχι μόνο δεν αύξησαν στο ελάχιστο τους φόρους, αλλά έδωσαν τεράστια κίνητρα για την ανέγερση νέων βιομηχανικών μονάδων και επιχειρήσεων. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν, όσες περισσότερες επιχειρήσεις κι εργοστάσια ανοίγουν τόσα περισσότερα είναι τα κρατικά έσοδα.

Κι ας μην πάμε μακρυά, ας δούμε τι έκαναν οι γείτονες τούρκοι. Μείωσαν τον ΦΠΑ από το 24% στ 10,5% και πλέον η οικονομία τους τρέχει με εξωφρενικούς ρυθμούς ανάπτυξης!

Δύο απλά μέτρα της κυβέρνησης θα αναφέρουμε, ενδεικτικά της μπακαλίστικης αντίληψης που ακολουθούν. Με τον υπέρογκο φόρο στη βενζίνη όπως και τις τεράστιες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ, η κυβέρνηση έχει στερηθεί (σε συνδυασμό με την κατρακύλα στα επίπεδα του '80 στις πωλήσεις των οχημάτων) πάνω από 5 δις ευρώ! Εάν σε αυτά συνυπολογίσουμε την γενικότερη στέρηση σε θέσεις εργασίας και κυκλοφορία επιπλέον χρήματος στην αγορά, το ποσό εκτοξεύευται! Αλλά κι έτσι, όμως, το 60% της 6ης δόσης ήταν αυτά τα 5 δις που στερήθηκε το κράτος, για την οποία έγινε τόσος ντόρος γύρω από την δήθεν επιτυχία που... καταφέραμε.

Ε, όχι, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει καταφέρει το παραμικρό, συμπεριλαμβανομένου και των μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το μόνο που έχετε ΚΑΙ ΟΙ 300 καταφέρει είναι να ξεπουλήσετε όλη τη χώρα, να την υποθηκεύσετε με δάνεια τουλάχιστον 50ετούς διάρκειας και να βγάζετε στο σφυρί τα ασημικά, αντί να δίνεται κίνητρα για ανάπτυξη, για εξωστρέφεια και για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Και ειδικότερα οι μετέχοντες του κυβερνητικού συνασπισμού, είστε ένα μάτσο αλητήριοι, που βάζετε τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και το χρήμα πάνω από το συμφέρον της χώρας και του λαού της.

planet-greece
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...