Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η πραγματική ζωή δεν είναι στις ειδήσεις των καναλιών




Είναι πράγματι σοβαρά όσα ειπώθηκαν από τον Μ. Γιλμάζ όπως επίσης και όσα γίνονται με τον Εφραίμ και τη μονή Βατοπεδίου. Όμως, μήπως όλοι εμείς πρέπει να ρίξουμε και μια ματιά σε κάποια πιο… πεζά πράγματα, όπως παραδείγματος χάριν ότι έρχονται μέτρα 10 δις ευρώ από την πίσω πόρτα και αυτά θα κληθούμε να τα πληρώσουμε όλοι μας;

Γιατί είπαμε να ασχοληθούμε και με άλλες ειδήσεις που σερβίρονται ως πρώτες από τα κανάλια, ωστόσο, όπως λέει κι ένα όμορφο τραγούδι «αυτή για εμάς είναι η ζωή, η άλλη είναι των άλλων».
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το PSI δεν πάει προς το παρόν καλά και θα πάρει παράταση για να κλείσει το Μάρτιο.
Γύρω στις 15 Μαρτίου πρέπει η Ελλάδα να εξοφλήσει τοκοχρεολύσια ύψους 14 δις ευρώ χωρίς το κούρεμα και 7 δις ευρώ με το κούρεμα. Γλιτώνουμε δηλαδή 7 δις αλλά πρέπει να βρούμε άλλα τόσα.
Για να κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση οι εταίροι μας πιέζουν ότι πρέπει να κλείσει το PSI, αυτά τα δύο είναι συνδεδεμένα. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να κλείσουν αφενός οι μαύρες τρύπες ύψους άνω των 3 δις για το 2011 και να προβλεφθούν μέτρα ύψους 7 δις για το 2012 προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα το οποίο έχει φτάσει το 10% και συνεχίζει, όμως πρέπει να κατέβει τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Αφού μας αφήσουν να χωνέψουμε τη γαλοπούλα, όποιος έχει, την κότα όποιος δυσκολεύεται και την… κουραμάνα στο συσσίτιο, όποιος πένεται, οι τροϊκανοί έρχονται στις 16 Ιανουαρίου για νέες διαπραγματεύσεις.
Για να μην αποχωρήσουν ξανά θα πρέπει να δουν χειροπιαστά μέτρα, ήτοι νόμους του κράτους ή πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα.
Αν δε το δουν αυτό τότε δε θα δώσουν το πράσινο φως για τη δόση των 89 δις ευρώ και η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ατάκτως και χωρίς κουβέντα.
Οπότε, το μόνο που έχει να κάνει η κυβέρνηση αν θέλει να αποφύγει το λουκέτο στο κράτος είναι –αφού διαπραγματευτεί- να βρει τα μέτρα που θα λάβει και ποιοι θα τα επωμιστούν. Διότι είναι εμφανής πλέον η δυσκολία να πληρωθούν οι υπάρχοντες φόροι, πόσο μάλλον οι νέοι.
Τις επόμενες ημέρες και με την παράταση που δόθηκε για τέλη και άλλες εκκρεμότητες στην εφορία, στόχος είναι να εισπραχθούν ή να βεβαιωθούν κάποια δις ευρώ.
Αυτά που επίσης μπορεί να κάνει χωρίς να ξεσηκώσει τον κόσμο είναι να επαναφέρει τις δόσεις (60) για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και να εισαγάγει το θεσμό της μηνιαίας φορολογικής ενημερότητας. Δηλαδή πληρώνεις τη δόση, είσαι ενήμερος για ένα μήνα μόνο και μετά πάλι από την αρχή.
Επίσης, σίγουρο θεωρείται ότι θα μπει μαχαίρι στους μισθούς των ΔΕΚΟ ενώ στα υπόψη και οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα χωρίς εφεδρείες και άλλα τέτοια κολπάκια.
Εφεδρείες – μέτρα είναι η συνέχιση της στάσης πληρωμών σε διάφορους φορείς, φαρμακοποιούς, προμηθευτές ιατρικών υλικών, κατασκευαστές κ.λπ. οι οποίες σήμερα ξεπερνούν τα 6,5 δις ευρώ.
Επίσης, νέα περικοπή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που έτσι κι αλλιώς είναι να το κλαις.
Από τις αποκρατικοποιήσεις και τα ακίνητα δεν ελπίζουν και σε πολλά εκτός για να τα δώσουν κοψοχρονιά. Όμως ποιος υπηρεσιακός υπουργός θα βάλει την υπογραφή του με το φόβο να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο.
Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ας κάνουμε ρεβεγιόν όπως – όπως γιατί μπαίνει και χρονιά εξαιρετικά δύσκολή. Ειδικά στο πρώτο τρίμηνο κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.
Συμπέρασμα: Όποιος θέλει ας ασχοληθεί με τον μοναχό Εφραίμ και σε πιο κελί θα μπει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποπροσανατολίζεται από το πραγματικό πρόβλημα. Άλλωστε, τα media, και κυρίως τα καθεστωτικά κανάλια αυτό ακριβώς θέλουν. Διότι αν ασχοληθούν όλοι οι Έλληνες έστω και μία ημέρα για το πραγματικό πρόβλημα, τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε όλους.


 http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_4871.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...